MARKET

Μπες στο παιχνίδι

Μπες στο παιχνίδι

Ακαδημίες μπάσκετ υπάρχουν πολλές σε όλη τη χώρα. ΔΩΡΕΑΝ Ακαδημία, όμως, δημιουργήθηκε μόνο στην Κάτω Αχαΐα. Και το ξεκίνημά της ήταν εντυπωσιακό, αφού -όπως τόνισαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα- το γεγονός ότι οι γονείς δεν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μάθουν τα παιδιά τους μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει η ελάχιστη έκπτωση στην ποιότητα.

Παρούσης της Μιρέλας Μανιάνι, του Γιάννη Γιαννούλη, ανθρώπων του αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των Ακαδημιών "Αχαγιά ‘82".

Μεταξύ άλλων οι ομιλητές τόνισαν:

Τάσος Αναγνωστόπουλος (πρόεδρος "Αχαγιά ‘82"): "Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ΔΩΡΕΑΝ ακαδημίες για μπάσκετ και βόλεϊ. Είχαμε πέρυσι συνδρομή 10 ευρώ, αλλά διαπιστώσαμε πως υπάρχει πρόβλημα στους γονείς και γι' αυτό αποφασίσαμε να τις κάνουμε φέτος δωρεάν. Η Αχαγιά συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της κι εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, ώστε όποια χρήματα συγκεντρώσουμε να δοθούν στο πρόγραμμα και στους προπονητές μας. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να στερηθεί τον αθλητισμό".

Άκης Μπαχράς (Πρόεδρος Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Δυμαίων): "Έγινε ένα αίτημα προς τον δήμο από την "Αχαγιά ‘82” και σε συνεργασία με τον δήμαρχο και το συμβούλιο στηρίζουμε την προσπάθεια. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, αυτό που μπορεί να παρέχει ο δήμος είναι οι αθλητικές υποδομές και να βοηθήσει όπου αλλού μπορεί. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι μόνο της Αχαγιάς, πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι, γονείς, δήμος, κοινωνία".

Βασίλης Γεωργίου (δημοσιογράφος): " Το χθες, το παρόν και το αύριο είναι εδώ. Βλέπω ωραίες παρουσίες (Γιαννούλη, Παπαδάκο, Μανιάνι) σε μία συνέντευξη Τύπου με μεγάλο κοινωνικό σκοπό. Είναι μεγάλη υπόθεση να μην πληρώνουν τα παιδιά, σε μια δύσκολη εποχή. Ξεκινάμε από εδώ την Αχαγιά κι ελπίζω το πρόγραμμα να γίνει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα".

Μπες στο παιχνίδι

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (δήμαρχος Δυμαίων): "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την πρωτοβουλία και τη στηρίζουμε. Δεν έχει πατέρα αυτή η πρωτοβουλία, εμείς όλοι μαζί την ανακαλύψαμε. Δεν μπορεί παρά να έχει επιτυχία γιατί στηρίζεται από σύμπασα την κοινωνία της Αχαγιάς και της δυτικής Αχαΐας. Ρωτήσαμε πέρυσι τον Μανώλη Γλέζο ποιος σας καθοδήγησε και η απάντηση ήταν: "κανένας, όταν μπήκαν οι Γερμανοί μαζευτήκαμε και είπαμε πως κάτι πρέπει να κάνουμε". Ο λαός τις ημέρες της κρίσης ξέρει να οργανώνεται να αντιδρά, κι είναι δεδομένο ότι περνάμε κρίση σε όλους τους τομείς, αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά; Η κρίση αυτή θα βρει λύση μέσα από την αυτοοργάνωση και την αντίδραση του λαού. Δεν σταματάμε, δεν αναστέλλονται διαδικασίες. Δεν μπορεί τη ζωή να τη σταματήσεις, έχει συνέχεια. Έχουμε χρέος στη νέα γενιά, να εκπαιδεύσουμε, να φτιάξουμε πνεύμα και νου υγιούς ανθρώπου. Επιβάλλεται να πετύχουμε. Είναι μία πρωτοβουλία ενός δρόμου και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους δήμους".

Αποστόλης Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας): "Συγχαίρω την τοπική πρωτοβουλία, των θεσμών και των προσώπων, που ξεκινούν μία νέα καινοτόμα ιδέα και της δίνουν σχήμα, οργάνωση και πρόγραμμα εφαρμόσιμο. Η πρόκληση είναι μπροστά μας, δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία, ότι από κάτω μπορούμε να χτίσουμε προγράμματα για το αύριο της κοινωνίας μας και της ελληνικής οικογένειας. Αυτή η πρωτοβουλία είναι βιωματική, ενεργοποιεί την κοινωνία και δίνει σε όλους ένα μήνυμα ότι πρέπει να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και να πάμε κόντρα στην αντίληψη ότι πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια. Αυτή η προσπάθεια να μην μείνει στη μέση. Θα είναι αξιακό κεφάλαιο για την περιοχή και θα το κρατάμε ως κόρη οφθαλμού".

Μαρία Κανελλοπούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): "Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Προάγει την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, κάτι που είναι πυλώνας της κοινωνίας και θέση του κόμματός μας. Όπως ένας άλλος πυλώνας είναι η αντίσταση. Καλή δύναμη σε όλους".

Μπες στο παιχνίδι

Τζορτζ Παπαδάκος (Εμπορικός Διευθυντής της Focus On Sports): "Όπως γνωρίζετε, εγώ έμαθα το μπάσκετ στον Καναδά και στην Αμερική. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί από εσάς είναι λάτρεις του ΝΒΑ, του πρωταθλήματος που -όχι άδικα- θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο. Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το στοιχείο που κάνει το ΝΒΑ να ξεχωρίζει; Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που έχουν απίστευτο ταλέντο, σωματικά προσόντα, είναι γρήγοροι, αλτικοί και δυνατοί. Πόσους παίκτες του ΝΒΑ έχετε δει να μην ξέρουν τα βασικά του μπάσκετ; Να μην ξέρουν να πασάρουν, να ντριμπλάρουν, να σουτάρουν; Αυτά είναι τα απλά του μπάσκετ, τα βασικά όπως λέμε, αλλά αυτά είναι και τα πιο δύσκολα. Είναι σημαντικό πως σε δύσκολες εποχές για τον καθένα από εμάς, η ιδιωτική πρωτοβουλία, σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι, να ακουμπήσουν πάνω στον αθλητισμό, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να μάθουν, χωρίς οι γονείς να χρειαστεί να επιβαρυνθούν. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε σε αυτό μας το εγχείρημα θα χρειαστούμε την αρωγή "φιλικών εταιριών" από την περιοχή (και όχι μόνο). Το ότι δεν θα χρειαστεί οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, δεν σημαίνει ότι η Ακαδημία είναι ανέξοδη. Μέσα από ένα πλάνο, που μαζί με όλους όσους συνεργάζονται και με την εμπειρία της Focusonsports πιστεύουμε πως -παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι- θα πείσουμε εταιρίες να συνδυάσουν την προβολή τους με έναν καλό σκοπό".

Τάκης Πανούλιας (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών "Αχαγιά ‘82"): "Σε μια εποχή αποπροσανατολισμού, με τεράστιους κινδύνους να παραμονεύουν για τα παιδιά μας, το μπάσκετ μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια. Κι αυτό μην το υποτιμήσετε. Κάποτε λέγαμε να ασχοληθούν τα παιδιά μας με τον αθλητισμό για να γλιτώσουν από το τσιγάρο. Στις μέρες μας, με παιδιά παχύσαρκα, με παιδιά που βρίσκουν εύκολη πρόσβαση σε τσιγάρα και ναρκωτικές ουσίες, ο αθλητισμός (και το μπάσκετ ειδικότερα) μπορούν να δυναμώσουν την άμυνα, σε συνδυασμό πάντα με την οικογένεια και τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό. Γι' αυτό και είναι διπλά σημαντική η παρουσία -και η συμμετοχή- των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού".

Ακολουθεί η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης των ακαδημιών μπάσκετ της «Αχαγιά ‘82», που σχεδίασε η Active Media:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ