MARKET

Ηλεκτρολύτες: Απαραίτητος σύμμαχος στην προπόνηση

Ηλεκτρολύτες: Απαραίτητος σύμμαχος στην προπόνηση

Είναι κοινό μυστικό ότι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, καθώς και αθλητές σε άλλα σπορ, παίρνουν συμπληρώματα ηλεκτρολυτών και βιταμινών για να ανταπεξέλθουν στην προπόνηση. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ απλός και να γιατί κ εσύ πρέπει να τον εντάξεις στην προπονητική σου ρουτίνα.

Όσο και να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο ξέρεις πόσο μπορεί να στη χαλάσει μια κράμπα ή ένα τράβηγμα ενώ είσαι στην μικρή περιοχή και έτοιμος να σκοράρεις. Ο λόγος που εκεί που παίζεις μια χαρά ή ανεβαίνεις μια σκάλα σπίτι σου νιώθεις αυτό το συναίσθημα του να κλειδώνει ο μυς σου και να πονάς, έχει μεγάλη σχέση με τους ηλεκτρολύτες.

Όπως ξέρουμε, οι ηλεκτρολύτες είναι τα μεταλλικά στοιχεία τα οποία περιέχονται στην τροφή και στα υγρά που καταναλώνουμε και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις διεργασίες του οργανισμού, όπως στην ανάπλαση των μυών, των χόνδρων και τη διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος. Όμως, λόγω του ότι είναι υδατοδιαλυτοί σαν ουσίες, χάνουμε ηλεκτρολύτες εύκολα μέσω του ιδρώτα, της διούρησης αλλά και άλλων σωματικών εκκρίσεων τους οποίους πρέπει να αναπληρώνουμε. Έτσι το μυϊκό μας σύστημα αφυδατώνεται και καταπονείται παραπάνω απ’ το κανονικό με αποτέλεσμα να «κλειδώνουν» οι μύες και να πονάνε. Κοινώς λοιπόν και επιστημονικά αποδεδειγμένα, μας πιάνουν κράμπες!

Το ξέρουμε ότι οκ, δε γίνεται να τρως μπανάνες και άλλα φρούτα ενώ τρέχεις γιατί μετά θα έχεις άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσεις. Μια δημοφιλής εναλλακτική είναι τα ισοτονικά ποτά, αλλά και αυτά είναι γεμάτα ζάχαρη, σχετικά ακριβά και δεν σου δίνουν τις βιταμίνες που χρειάζεσαι μετά από ένα δύσκολο ματσάκι ή προπόνηση. Οπότε φτάνουμε στην πιο σωστή λύση: τις ταμπλέτες Ηλεκτρολυτών με βιταμίνες Lanes!

Ίσως ο καλύτερος τρόπος αναπλήρωσης ηλεκτρολυτών και βιταμινών υπό όλες τις συνθήκες· οι ταμπλέτες ηλεκτρολυτών Lanes με βιταμίνες Β C και E περιέχουν όλα τα απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες που βοηθούν το σώμα σου να αναζωογονηθεί και να ανακάμψει μετά από σκληρή άσκηση. Μια ταμπλέτα ηλεκτρολύτες Lanes διαλυμένη σε νερό περιέχει μαγνήσιο το οποίο είναι απαραίτητο στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών αλλά και την ανάπλαση των μυών. Το κάλιο το οποίο περιέχεται στους ηλεκτρολύτες Lanes συμβάλλει στο να διατηρεί την αρτηριακή σου πίεση σταθερή και σε συνεργασία με το μαγνήσιο αποκαθιστούν την λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού, κρατώντας σε μακριά από ανεπιθύμητα κρυολογήματα και ιώσεις στα οποία είσαι ευάλωτος όταν καταπονείσαι από την έντονη άσκηση, καθώς και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου το οποίο είναι απαραίτητο στην διατήρηση της καλής κατάστασης των χόνδρων και των οστών. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες της ομάδας Β όπως Β3, Β5, Β6, Β12 και βιοτίνη σε συνδυασμό με τους ηλεκτρολύτες βοηθούν στην αναπλήρωση της ενέργειας και στη μείωση της κόπωσης, καθώς η βιταμίνη Ε πολεμά το οξειδωτικό στρες και είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην ανάκτηση μιας σωστής φυσικής κατάστασης. Η επιστημονικά αποδεδειγμένη φόρμουλα των ηλεκτρολυτών Lanes με γεύση πορτοκάλι, συνδυάζει όλα αυτά που χρειάζεσαι για να ανακάμψεις και να μείνεις ενυδατωμένος χωρίς τα αρνητικά των υπόλοιπων μεθόδων. Κάθε ταμπλέτα περιέχει μόνο 18 kcal και μπορείς να την αραιώσεις σε ένα μπουκάλι με νερό και να την πάρεις μαζί σου στην καθημερινή προπόνηση ή και στον αγώνα.

Τόσο εύκολα, τόσο απλά τόσο χρήσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ