MARKET

Η NIKE παρουσιάζει καινοτομίες επιδόσεων για ένα καλοκαίρι γεμάτο αθλητικές διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων

Η NIKE παρουσιάζει καινοτομίες επιδόσεων για ένα καλοκαίρι γεμάτο αθλητικές διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων

Νέα Υόρκη (21 Φεβρουαρίου 2012) - Η NIKE, Inc. ανακοινώνει σειρά καινοτομιών με τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σε προϊόντα υψηλών επιδόσεων και μικρού βάρους που σχεδιάστηκαν για το στίβο, το μπάσκετ και άλλα αθλήματα, για τις αθλητικές διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο διεθνούς εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη παρουσιάστηκαν πολλά προϊόντα, ξεκινώντας από τα υποδήματα Nike Flyknit και την εμφάνιση Nike Hyper Elite για το μπάσκετ έως τη νέα εξελιγμένη έκδοση των υποδημάτων Nike Lunarlon.

Δίπλα στον Mark Parker, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nike, βρέθηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς αθλητές του στίβου στην ιστορία του αθλητισμού, ο Carl Lewis, καθώς και άλλοι σπουδαίοι αθλητές όπως ο Deron Williams (παίκτης της New Jersey Nets και της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ΗΠΑ το 2008), η Tamika Catchings (παίκτρια της Indiana Fever και της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ΗΠΑ το 2004 και το 2008), η Carmelita Jeter (παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 m και η γρηγορότερη γυναίκα στη γη σήμερα), ο Walter Dix (Παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος αργυρού μεταλλίου), η Anastasiya Kapachinskaya (Ρωσίδα σπρίντερ και κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στα 400 m στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011), ο Sergey Shubenkov (Ρώσος πρωταθλητής Ευρώπης στα 110 m μετ' εμποδίων στο πρωτάθλημα U23) και ο Abdi Abdirahman (Μαραθωνοδρόμος της Ομάδας ανδρών των ΗΠΑ και επτά φοράς πρωταθλητής στις ΗΠΑ) οι οποίοι παρουσίασαν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

"Η τεχνολογία που παρουσιάστηκε σήμερα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις αθλητικές επιδόσεις. Η Nike από την ίδρυσή της δεσμεύεται για έρευνα και καινοτομία σε κάθε επίπεδο και αυτό αποδείχθηκε σήμερα , " δήλωσε ο Parker.

Τα καινούρια προϊόντα της Nike:

Nike Flyknit:Το Nike Flyknit φέρνει την επανάσταση στο τρέξιμο! Η κατασκευή του υποδήματος έχει αναθεωρηθεί εκ βάθρων, αξιοποιώντας τις γνώσεις που συγκεντρώνονται από τους αθλητές και εφαρμόζοντας μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία. Τα νήματα και οι παραλλαγές των υλικών έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια και χρησιμοποιούνται μόνο στα σημεία όπου χρειάζεται για τη δημιουργία ενός πάνω τμήματος που είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του πέλματος και δεν έχει κυριολεκτικά καμία ραφή. "Το πάνω τμήμα των Nike Flyknit επαναπροσδιορίζει την ιδέα των υποδημάτων τρεξίματος: Ελαφρύ και κυριολεκτικά χωρίς ραφές, λειτουργεί σαν δεύτερο δέρμα" , ανέφερε χαρακτηριστικά ο Parker.

Ολόκληρο το υπόδημα ζυγίζει μόλις 160 γραμμάρια (στο μέγεθος 43). Είναι κατά 19% πιο ελαφρύ από το Nike Zoom Streak 3, ένα υπόδημα που φορούσαν οι αθλητές που κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στο μαραθώνιο ανδρών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2011.

Nike Pro TurboSpeed: Η εμφάνιση Nike Pro TurboSpeed είναι η πιο ελαφριά και πιο γρήγορη εμφάνιση για το στίβο που κατασκεύασε ποτέ η Nike. Είναι κατά 0,023 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη στα 100 m έναντι της προηγούμενής μας εμφάνισης στίβου. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί επίσης από αθλητές από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κίνα σε διεθνείς διοργανώσεις και θα παρουσιαστεί σε ένα ενιαίο χρώμα που θα χρησιμοποιείται από τους αθλητές που έχουν ως χορηγό τη NIKE κατά τις ατομικές τους συμμετοχές στις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και στα χρώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου. Η εμφάνιση Nike Pro TurboSpeed κατασκευάζεται περίπου κατά 82% από ανακυκλωμένο πολυεστερικό ύφασμα και για κάθε κομμάτι χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 13 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες.

Nike Zoom Spikes: Η NIKE παρουσίασε για πρώτη φορά τα πανάλαφρα αθλητικά υποδήματα με καρφιά Zoom Superfly R4 και Nike Zoom Victory Elite.

Εμφάνιση Nike Hyper Elite για το μπάσκετ: Η αυθεντική φανέλα μπάσκετ της NIKE, η πιο ελαφριά φανέλα που κατασκεύασε ποτέ η NIKE, είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό που επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει και διαθέτει το εντυπωσιακό σχέδιο Nike Aerographics. Η Nike χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 22 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες ανά εμφάνιση, πράγμα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της NIKE για το σχεδιασμό προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Η εμφάνιση θα φορεθεί από εθνικές ομάδες μπάσκετ όπως η ομάδα των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βραζιλίας, καθώς και από άλλες ομάδες που θα επιχειρήσουν να προκριθούν.

Nike Hyperdunk: Ανήκει στη συλλογή Nike Lunarlon και είναι ένα ελαφρύ υπόδημα που παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη και διαθέτει ένα καινοτομικό συνδυασμό της προηγμένης τεχνολογίας Flywire της NIKE και ενός αντικραδασμικού συστήματος NIKE Lunarlon που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το μπάσκετ. Είναι επίσης ανθεκτικό, επιτρέπει στο πέλμα να αναπνέει και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κορυφαίων παικτών μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επισκεφθείτε το http://www.nikeinc.com/news/nike-unveils-performance-innovations-for-summer-of-competition για επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό και παρακολουθείστε τις σελίδες της Nike στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ