MARKET

Η NIKE παρουσιάζει τη συλλογή Unlimited Colorway

Η NIKE παρουσιάζει τη συλλογή Unlimited Colorway

Η ζωηρή χρωματική παλέτα της Nike αντανακλά αυτές τις πολύχρωμες επιρροές, με κύριο εκπρόσωπο τη νέα συλλογή Unlimited Colorway.

Στη Nike συχνά χρησιμοποιούμε τη φράση “ρουφάω σαν σφουγγάρι”. Ο Mark Parker, President & CEO της NIKE, Inc., αναφέρει ότι ανέπτυξε αυτή τη συνήθεια, να έχει τα μάτια του ανοιχτά και να "ρουφάει" ό,τι βλέπει γύρω του στον φυσικό κόσμο -φυτά και πέτρες, σπόρους και ζωύφια- όταν ήταν μικρός και έκανε μεγάλες βόλτες με τη γιαγιά του.

Οι σχεδιαστές της Nike είναι εξίσου παρατηρητικοί και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ότι αφορά στον κόσμο που τους περιβάλλει. Αλληλεπιδρούν με αθλητές, παρατηρούν έργα τέχνης και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να διεγείρουν τη φαντασία τους — με άλλα λόγια, δέχονται ένα δυναμικό μείγμα επιρροών .

Αναμένοντας τους καλοκαιρινούς αγώνες, η ομάδα του Color Design της Nike εξέτασε την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, εμπνεύστηκε από την προσπάθεια των αθλητών και στη συνέχεια οραματίστηκε τροπικά δάση και την πανίδα που αφθονεί εκεί: πουλιά με έντονα χρώματα, σκαθάρια με γυαλιστερό κέλυφος σαν φουτουριστική πανοπλία. Αφού εμπνεύστηκε από αυτά τα ερεθίσματα, η ομάδα εξέτασε διάφορες καλλιτεχνικές εικόνες. Είδε εικόνες και βίντεο με πουλιά που πετούν, κοντινά πλάνα με τα ιριδίζοντα φτερά τους, καθώς και έντομα που θυμίζουν πολύτιμους λίθους.

Η ζωηρή χρωματική παλέτα της Nike αντανακλά αυτές τις πολύχρωμες επιρροές, με κύριο εκπρόσωπο τη νέα συλλογή Unlimited Colorway, και εκτείνεται σε γήινες αποχρώσεις, διευρύνοντας τα παραδοσιακά χρώματα από τους πιο φωτεινούς μέχρι τους πιο σκοτεινούς τόνους.

Σε όλα τα μοντέλα στίβου της νέας συλλογής Unlimited Colorway, το σήμα της αστραπής στο επάνω μέρος των παπουτσιών συνδυάζεται με ένα εκρηκτικό ροζ χρώμα. Το σήμα της αστραπής οριοθετεί επίσης την περιοχή γύρω από το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού και τραβά αμέσως την προσοχή με το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα— είναι το πιο ορατό χρώμα για το ανθρώπινο μάτι και αυτή η έντονη εκδοχή του βοηθά να περάσει ένα μήνυμα. Στην περίπτωση της Nike, το μήνυμα είναι η ταχύτητα. Το εκρηκτικό ροζ, όταν συνδυάζεται με το σήμα της αστραπής στο μεσαίο τμήμα του παπουτσιού, μιμείται τη φευγαλέα εικόνα ενός σπρίντερ. Συνδυάζεται επίσης αρμονικά με τις τάπες, οι οποίες — όπως το κέλυφος των σκαθαριών παραπάνω — χαρακτηρίζονται από μια ιριδίζουσα λάμψη σε ασημένιες, πορφυρές και μπλε αποχρώσεις.

Καθώς το πόδι κινείται, αυτά τα εκτυφλωτικά χρώματα μοιάζουν να καταγράφουν μια λεπτή φωτεινή διαδρομή, η οποία αντανακλά όχι μόνο τις απεριόριστες σωματικές δυνατότητες του αθλητή αλλά και την εικόνα της Nike για τον κόσμο: ένα μέρος που ξεχειλίζει από απεριόριστη έμπνευση και δυνατότητες σχεδιασμού.

Ενημερωθείτε για την ημερομηνία κυκλοφορίας της συλλογής Unlimited Colorway, κάνοντας εγγραφή στον δικτυακό τόπο nike.com.

Δέσμευση Flyknit

Η τεχνολογία Flyknit χαρακτηρίζεται από ραφές στο επάνω μέρος του παπουτσιού φτιαγμένες για μέγιστες επιδόσεις ενώ ταυτόχρονα παράγει 60% λιγότερα απόβλητα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους κοπής και ραφής. Από το 2012, χάρη σε αυτή την τεχνολογία η ποσότητα των αποβλήτων μειώθηκε κατά περίπου 1750 τόνους. Στα πρωταθλήματα του φετινού καλοκαιριού, περισσότεροι αθλητές από ποτέ θα φορούν προϊόντα Nike με τεχνολογία Flyknit.

Περίπου 71% των παπουτσιών και ρούχων της Nike περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά σε πολλά σημεία, από τελειώματα ρούχων μέχρι kit ποδοσφαίρου και νήματα τεχνολογίας Flyknit. Ενδεικτικά, από το 2010, η Nike μετέτρεψε περισσότερα από 3 δις πλαστικές φιάλες σε ανακυκλωμένο πολυεστέρα για χρήση στα προϊόντα υψηλών επιδόσεων της Nike. Μάθετε περισσότερα για το Nike Grind, μια παλέτα ανακυκλωμένων και ανασκευασμένων υλικών ανώτερης ποιότητας, εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ