MARKET

Η αλωπεκία "χτυπάει" και τα φαβορί

Η αλωπεκία "χτυπάει" και τα φαβορί

Mascherano, Zabaleta, Ribeiro είναι μόνο μερικοί από τους σταρ του Copa America που έχουν τριχόπτωση. Ζητήσαμε από τον ειδικό δρ. Αναστάσιο Βεκρή, πλαστικό χειρουργό εξειδικευμένο σε θέματα τριχωτού, να μας μιλήσει για τους τρόπους συντήρησης και αποκατάστασης.

Στο ποδόσφαιρο οι δεξιότητες σε ό,τι έχει σχέση με την… στρογγυλή θεά είναι το παν. Όμως, η ιστορία δείχνει ότι πολλοί αθλητές προσελκύουν όλα τα φώτα πάνω τους και για έναν ακόμα λόγο: την εμφάνισή τους! Αρκεί να θυμηθεί κανείς το ιδιαίτερο hair styling του Μπέκαμ και τα φώτα της δημοσιότητας που στρέφονταν πάνω του.

Η αλήθεια είναι πως τα μαλλιά προσφέρουν αυτοπεποίθηση και δεν είναι περίεργο που μεγάλοι ποδοσφαιριστές καταφεύγουν στον ειδικό για να επαναφέρει την πύκνωση που είχαν σε πιο νεαρή ηλικία.

Όπως τονίζει ο δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. «Η πιο σύγχρονη μέθοδος που εφαρμόζουμε και διαδίδεται περισσότερο είναι η FUE. Η τεχνική είναι ελάχιστα τραυματική και επεμβατική, γίνεται με τοπική αναισθησία, ενώ δεν αφήνει σημάδια και ουλές. Δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος, όπως σε παλιές, ξεπερασμένες μεθόδους. Γι’ αυτό το λόγο ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος, σχεδόν μηδαμινός, και κάποιος μπορεί να κάνει την εμφύτευση ακόμα και το καλοκαίρι».

Μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας ή να ταξιδέψετε. Αν επιλέξετε να υποβληθείτε στην ακούρευτη FUE, δηλαδή τη διαδικασία στην οποία δεν γίνεται ολικό κούρεμα για να εφαρμοστεί η εμφύτευση, κανένας δεν θα αντιληφθεί το παραμικρό. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα αρχίσει να φαίνεται μετά από 2 μήνες όταν θα ξεκινήσει η επαναφύτρωση και θα ολοκληρωθεί μετά από 12 μήνες. Η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων φτάνει το 98% και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό όταν η συνεδρία έχει πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένη ομάδα και σύμφωνα με τη διάγνωση του γιατρού.

Όπως αποκαλύπτει ο δρ. Αναστάσιος Βεκρής, η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται σε διάφορες περιπτώσεις αλωπεκίας, ανάλογα με την κατάταξή της. Για παράδειγμα είναι ιδανική σε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίες, σε κάλυψη ουλών από ατύχημα, τραύμα ή έγκαυμα κ.λπ, ενώ εφαρμόζεται με επιτυχία και στη γυναικεία αλωπεκία καθώς και σε ορισμένα περιστατικά γυροειδούς αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ