MARKET

Ένας Έλληνας στους νικητές του Nike Most Wanted Global Showcase

Ένας Έλληνας στους νικητές του Nike Most Wanted Global Showcase

Ο τερματοφύλακας Φώτης Σταματόπουλος αναδείχθηκε μεταξύ των 10 νικητών, καταφέρνοντας να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ακαδημία της Nike.

Την Παρασκευή 27 Νοέμβριου η Nike άνοιξε τις πόρτες του St. George’s Park σε 42 ταλαντούχους ποδοσφαιριστές για την ετήσια τριήμερη εντατική αξιολόγηση στο πλαίσιο του παγκόσμιου τελικού του προγράμματος Nike Most Wanted. Στο St. George’s Park, το Εθνικό Κέντρο Ποδοσφαίρου της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μόνιμη έδρα του Nike Academy, οι νεαροί ποδοσφαιριστές διαγωνίστηκαν μπροστά σε ειδικούς προπονητές, ανιχνευτές ταλέντων και κορυφαία μέλη της Ακαδημίας της Nike όπως ο Jon Goodman, Nike Academy Manager.

Στο τελευταίο στάδιο του Nike Most Wanted, στο πλαίσιο της παγκόσμια αναζήτησης νέων ταλέντων, οι 42 τυχεροί νεαροί ποδοσφαιριστές διαγωνίστηκαν για μια θέση στην Ακαδημία της Nike. Η Ακαδημία της Nike έχοντας εδραιωθεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και με δεδομένη τη νίκη που πέτυχε την περασμένη βδομάδα κατά της FC Barcelona U19 στο Wembley, ήταν φέτος πιο απαιτητική από κάθε άλλη χρονιά.

Η 42 φιναλίστ του προγράμματος, ανάμεσά τους και οι Έλληνες Φώτης Σταματόπουλος και Βασίλης Καρβουνίδης, κατέφτασαν στο St. George’s Park στις 27 Νοεμβρίου για να διαγωνιστούν σε μια σειρά από ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αντοχής. Την δεύτερη μέρα οι παίκτες δέχτηκαν τις παρατηρήσεις των προπονητών πριν την ημέρα της τελικής αξιολόγησης. Την τρίτη μέρα οι προπονητές πέρασαν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές από τακτικές pre-game για να αποφασίσουν στη συνέχεια για τη διαμόρφωση της τελικής επιλογής της ομάδας τους.

Ο Jon Goodman, Nike Academy Manager ανακοίνωσε τους 10 ταλαντούχους παίκτες που θα αποτελέσουν τα νέα μέλη του ρόστερ της κορυφαίας του ομάδας για τη σεζόν 2016. Ανάμεσα στους νικητές βρίσκεται και ο δεκαεφτάχρονος Έλληνας τερματοφύλακας Φώτης Σταματόπουλος, ο οποίος κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του Goodman.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεκαοχτάχρονος αμυντικός χαφ Βασίλης Καρβουνίδης, ξεχώρισε στα μάτια του ειδικευμένου προπονητικού team, αλλά δεν κατάφερε να διαγωνιστεί στην τελική φάση των pre-game λόγω τραυματισμού.

Οι υπόλοιποι νικητές του Nike Most Wanted Global Showcase είναι ο William Tsobgni Dongmo (Γαλλία), ο Sinn’kaye Christie (Η.Β.), ο Ramarni Edmonds (Η.Β.), ο Ilias Yagou (Ολλανδία), ο Izaque Santos (Βραζιλία), ο Nassim L’Ghoul (Γαλλία), ο Paul Tyson (Η.Β.), ο Pontus Almqvist (Σουηδία) και ο Matheus Batalha (Βραζιλία).

«Το πρόγραμμα Nike Most Wanted αποτελεί μια αυστηρή, αλλά αποδεδειγμένη διαδικασία που αναλαμβάνουμε προκειμένου να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την Ακαδημία της Nike. Εντυπωσιάζομαι διαρκώς από την ποιότητα των παικτών που βλέπουμε να έρχονται από όλο τον κόσμο και αυτό φάνηκε και στην τελική επιλογή μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Ως ομάδα, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε με τους ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν στο πλαίσιο αυτής της εμπειρίας και που θα συνεχίσουν να εξελίσσονται σε παίκτες κορυφαίου επιπέδου», τονίζει ο Goodman.

Η Barclays Premier League και ο Βέλγος διεθνής, Kevin De Bruyne, που ανέλαβε να συναντήσει τους φιναλίστ και να μιλήσει μαζί τους για τη δική του καριέρα μέχρι σήμερα, συμμετείχε μαζί με τον Goodman και την ομάδα του στην τελευταία ημέρα του προγράμματος Nike Most Wanted Global Showcase.

«Ήμουν πολύ τυχερός που παρακολούθησα τον τελικό του Nike Most Wanted. Ήταν πολύ ωραία όλη η διαδικασία. Εμπνέομαι πάντα όταν βλέπω ενθουσιώδεις νεαρούς ποδοσφαιριστές με τόσο πάθος για το παιχνίδι.Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός σε καταστάσεις όπως αυτή, αλλά για τους 10 παίκτες που έχουν επιλεγεί και για οποιονδήποτε προσπαθεί να τα καταφέρει στο ποδόσφαιρο, η συμβουλή μου είναι να διατηρήσουν την αγάπη τους για το παιχνίδι και να προσπαθούν για το καλύτερο κάθε μέρα», λέει ο De Bruyne.

Ένας Έλληνας στους νικητές του Nike Most Wanted Global Showcase

Σχετικά με το Nike Most Wanted

Το πρόγραμμα Nike Most Wanted –γνωστό στο παρελθόν ως Nike's The Chance – δίνει στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στην Ακαδημία της Nike στο St. George’s Park, το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μπροστά σε κορυφαίους προπονητές του αθλήματος.

Η εφαρμογή Nike Football App έδωσε τη δυνατότητα σε παίκτες από 20 χώρες να εγγραφούν για να λάβουν την πρόσκληση για τα δοκιμαστικά του διαγωνισμού Nike Most Wanted. Η επιλογή των φιναλίστ που συμμετέχουν στη διεθνή επίδειξη, επιλέγονται από κορυφαίους προπονητές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που λαμβάνει χώρα δύο φορές το χρόνο.

Από το 2009, το πρόγραμμα έχει δώσει σε χιλιάδες νέους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κορυφαίες προπονήσεις, ενώ 50 απόφοιτοι της Ακαδημίας της Nike έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια.

Ένας Έλληνας στους νικητές του Nike Most Wanted Global Showcase
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ