Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: όταν η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος της γνώσης

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: όταν η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος της γνώσης

Η πρόοδος της τεχνολογίας επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Επιταχύνει, απλοποιεί, διευκολύνει. Ειδικά όμως, όταν πρόκειται για την εκπαίδευση, δημιουργεί κάτι πολύ σημαντικό: ευκαιρίες.

Στο σύγχρονο, πολύπλοκο κοινωνικό περιβάλλον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή σπουδών για υποψήφιους φοιτητές ή επαγγελματίες, παρέχοντας ευελιξία ως προς τη διαχείριση του προσωπικού χρόνου και απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη των μετακινήσεων ή της μετεγκατάστασης.

Σε επιλεγμένους κύκλους σπουδών και ακαδημαϊκές κατευθύνσεις, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δίνει την ευκαιρία για την απόκτηση τίτλου σπουδών προσαρμοζόμενη στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του σπουδαστή και στις ανάγκες και στις συνθήκες της ζωής του. Σήμερα όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων σπουδάζουν εξ αποστάσεως σε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει πετύχει την ευκαιρία αυτή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να την αναπτύξει και οργανώσει κατά τρόπο που εγγυάται υψηλό επίπεδο σπουδών σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό μοντέλο, πλήρως προσαρμοσμένου στις ανάγκες των σπουδαστών. Είτε αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα, ή στην Κύπρο, ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Με διδακτικό προσωπικό που διαθέτει σημαντική ερευνητική και ακαδημαϊκή δραστηριότητα και αξιοποιώντας την άρτια υλικοτεχνκή υποδομή του Ιδρύματος, όπως η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, τα προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως προσφέρουν στους σπουδαστές τα πλεονεκτήματα που χρειάζονται για να αποκτήσουν την ακαδημαϊκή γνώση και επαγγελματική αποκατάσταση που επιζητούν.

 

Με το πλεονέκτημα ότι ανήκει στο μεγαλύτερο Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, και έχοντας αξιολογηθεί από τον QS TOP Universities (QS Stars™) με τον υψηλότερο δείκτη «5 Αστέρια» στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι σε θέση να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και να την καταστήσει σύμμαχο της Ακαδημαϊκής γνώσης, απλοποιώντας τις διαδικασίες και μηδενίζοντας τις αποστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών σε τομείς υψηλού ακαδημαϊκού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος:

Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών διαρκούν 4 έτη και παραδίδονται σε Ελληνικά και Αγγλικά, κατ’ επιλογή του εκπαιδευόμενου. Ο εκάστοτε υποψήφιος ανάλογα με την κλίση και τους προσωπικούς του στόχους δύναται να επιλέξει μεταξύ Αγγλικής Φιλολογίας κ Γλωσσολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing Communications & Social Media, Ψυχολογίας.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο παρέχονται προγράμματα σπουδών σε κλάδους υψηλής δυναμικής, όπως Δημόσια Υγεία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιστήμες της Αγωγής, Συστήματα Πληροφορικής, που διδάσκονται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά, διάρκειας 18 μηνών.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

O στρατός του Ισραήλ σκότωσε ανάπηρο - Παγκόσμια συγκίνηση για τον Τουράγια

Ο Τουράγια συμμετείχε σε κάθε διαδήλωση κατά της κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, έχοντας χάσει τα πόδια του σε Ισραηλινή επιδρομή το 2008

Ο παίκτης που έπαιρνα πάντα στο 'Γίνε Πρόεδρος'

Ο ιστορικός διαγωνισμός του Εθνοσπόρ επιστρέφει την Κυριακή 17/12 κι εμείς τιμάμε τους ποδοσφαιριστές που μας χάριζαν βαθμούς με το τσουβάλι.

Τουρκία: Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι ο γιος του Μεσούτ Γιλμάζ

Εσπευσμένα απ' τις ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη ο Μεσούτ Γιλμάζ - Μυστήριο για την ώρα ο θάνατος του 38χρονου γιου του

Οι ασφυκτικά σέξι insta stars που κακώς σνομπάραμε

Τόσες πολλές ανερχόμενες insta stars, τόσο λίγος χρόνος. Εδώ όσες δεν έχουμε αναφέρει ποτέ ξανά. Με άλλα λόγια, 'It's Mea Culpa Time'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το "Γίνε Πρόεδρος" επιστρέφει μ' ένα αυτοκίνητο Nissan Micra και μεγάλα δώρα κάθε μέρα!

Ο διαγωνισμός - ιεροτελεστία για χιλιάδες Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους επιστρέφει αυτή την Κυριακή 17/12 με το ΕΘΝΟΣ. Είστε έτοιμοι να γίνετε πρόεδροι και να διεκδικήσετε ένα Nissan Micra και πλούσια μεγάλα δώρα, παίζοντας κάθε μέρα;

Η θρυλική επιστροφή του Ερίκ Καστέλ

Το ιστορικό ποδοσφαιρικό κόμικ του Ερίκ Καστέλ επιστρέφει αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Επτά πλούσια ένθετα για όλη την οικογένεια

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 17 Δεκεμβρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24