MARKET

Δύο προγράμματα για καλύτερη υγεία

Δύο προγράμματα για καλύτερη υγεία

Διατροφή / Διαιτολογία και Αθλητική Επιστήμη – δυο προγράμματα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ανθρώπινης υγείας

Το πρόγραμμα 'Διατροφή και Διαιτολογία' του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρέχει βασική κατάρτιση υψηλού επιπέδου σε μελλοντικούς Διατροφολόγους / Διαιτολόγους, προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να συνδράμουν μέσω της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης του ανθρώπου.

Προσαρμοσμένο ώστε να καλύπτει τις ποιοτικότερες των απαιτήσεων οι οποίες καθορίζονται από επαγγελματικά και επιστημονικά σώματα σε εθνικό επίπεδο (Κύπρο και Ελλάδα) και σε διεθνή (EFAD - European Federation of the Associations of Dietitians, AND - Academy of Nutrition and Dietetics - USA, HCPC - Health and Care Professions Council - UK), το πρόγραμμα Διατροφής και Διαιτολογίας παρέχει, αρχικά, μια σφαιρική αντίληψη γύρω από την ανθρώπινη βιολογία και συμπεριφορά του υγιούς και κλινικού πληθυσμού, καθώς επίσης σε θέματα τα οποία αφορούν τη χημική σύνθεση, ανάλυση και μεταβολισμό των τροφών. Στη συνέχεια, αναπτύσσονται ζητήματα διατροφικής αξιολόγησης και συμβουλευτικής, ενώ παρουσιάζονται και εξασκούνται πρακτικά οι εφαρμογές της τεχνολογίας και επιστήμης των τροφίμων στη βιομηχανία, στην κοινότητα, στον κλινικό χώρο και στο χώρο υγείας γενικότερα.

Οι φοιτητές του προγράμματος έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρικά κέντρα δήμων, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, αθλητικές ομοσπονδίες, γυμναστήρια, παιδικούς σταθμούς, σχολεία και βιομηχανίες τροφίμων.

Δύο προγράμματα για καλύτερη υγεία
LOUCA PHOTOGRAPHIC STUDIOS

Οι απόφοιτοι μπορούν να αιτηθούν συμπερίληψης τους στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου, ενώ προοπτικές εργοδότησης υπάρχουν σε κέντρα διατροφής / διαιτολογίας, δημόσια ή ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, μονάδες μαζικής εστίασης, κέντρα υγείας, γηροκομεία, βιομηχανία τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων, αθλητικά κέντρα, υπηρεσίες καταναλωτών, έρευνα, εκπαίδευση, και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί την πλέον καινοτόμα και εξεζητημένη ακαδημαϊκή παρέμβαση στον ευρύτερο κυπριακό και ελληνικό χώρο στο πεδίο του αθλητισμού. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά το πάθος και το ενδιαφέρον τους για την άσκηση, ανεξαρτήτως της προηγούμενης αθλητικής τους εμπειρίας. Το πρόγραμμα, στελεχώνεται από διεθνώς αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς της Αθλητικής Επιστήμης και άλλων συγγενών κλάδων (όπως Διατροφή, Φυσικοθεραπεία, Βιολογία και Ιατρική).

Οι φοιτητές του προγράμματος έχουν την ευκαιρία, στο τέταρτο έτος φοίτησης, να επιλέξουν ανάμεσα στις κατευθύνσεις του «Αγωνιστικού Αθλητισμού-Προπονητικής» με επιπλέον εξειδίκευση σε άθλημα της επιλογής τους, ή της «Άσκησης και Υγείας».

Δύο προγράμματα για καλύτερη υγεία
LOUCA PHOTOGRAPHIC STUDIOS

Ως μέλος του μεγαλύτερου διεθνή πανεπιστημιακού οργανισμού Laureate International Universities, το οποίο περιλαμβάνει 70 πανεπιστήμια που λειτουργούν σε 25 χώρες, με σύνολο 1,000,000 φοιτητές περίπου, οι φοιτητές του ΕΠΚ δύνανται να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες κινητικότητας εντός του δικτύου της Laureate σε φορείς όπως είναι η Σχολή της Real Madrid. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεργάζεται με τη Σχολή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Ρεάλ Μαδρίτης παρέχοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές του προγράμματος, να εξειδικευθούν στις εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης σε ειδικές πτυχές του αθλητισμού και να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση η οποία παρέχεται από τη Σχολή.

Οι φοιτητές έχουν επίσης τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε δημόσια/ιδιωτικά σχολεία, αθλητικά σωματεία, αθλητικούς ομίλους, γυμναστήρια, και εξειδικευμένα κέντρα άσκησης και αποκατάστασης.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, θα είναι σε θέση να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και να στελεχώσουν αθλητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις ή να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληθώρα αθλητικών εφαρμογών μεγάλης ζήτησης.

Πώς μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες;

Στην ιστοσελίδα

Στο Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000

ήemail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ