MARKET

Από νωρίς στα... ΒΑΣΑΝΑ

Από νωρίς στα... ΒΑΣΑΝΑ

Δεν απέχει από την... πραγματικότητα ο τίτλος του περιοδικού («ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο») που κυκλοφορεί την Τρίτη.

Δεν απέχει από την... πραγματικότητα ο τίτλος του περιοδικού («ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο») που κυκλοφορεί την Τρίτη! Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο... κόλπο της Ευρώπης, μέσα στο καλοκαίρι, βουτάει από νωρίς στα βάσανα και στις έγνοιες. Πρώτο εμπόδιο για τον «Δικέφαλο του Βορρά» (στον β' προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ) είναι η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, ενώ στον πάγκο της ελληνικής ομάδας θα κάνει ντεμπούτο ο τεχνικός Τούντορ.

Μεγάλα ματς έχουμε στο... Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής, δηλαδή στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αφού έφτασε η ώρα τν ημιτελικών: Η Ρίβερ Πλέιτ υποδέχεται την Γκουαρανί από την Παραγουάη και η Ιντερνασιονάλ την Τίγκρες, η οποία ενίσχυσε το ρόστερ της.

Τέσσερα ματς διεξήχθησαν στο Γκολντ Καπ, το ηπειρωτικό πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων που αφορά στις χώρες της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, μόνο ένα φαβορί επικράτησε και αυτό δύσκολα. Ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θεωρούνταν ακλόνητες απέναντι στην Ονδούρα, αλλά εν τέλει νίκησαν με το οριακό 2-1. Στα άλλα ματς, αφήστε το καλύτερα! Ο Παναμάς δεν κατάφερε να λυγίσει την Αϊτή (1-1), ενώ η Κόστα Ρίκα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τζαμάικα (2-2), παρά το ότι στο περσινό Μουντιάλ είχε εντυπωσιάσει τους πάντες, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. «Μία από τα ίδια» και ο Καναδάς, ο οποίος είχε, θεωρητικά, πάντα τον πρώτο λόγο με αντίπαλο το Ελ Σαλβαδόρ, αλλά έμεινε στο στείρο 0-0.

Γίνεται αντιληπτό με κάθε τρόπο ότι οι διαφορές στο ποδόσφαιρο που κάποτε ήταν χαοτικές, γεφυρώνονται μέρα με την ημέρα. Αυτό βλέπουμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες ακολουθούν μεσοβδόμαδα (2ος προκριματικός γύρος σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα). Κοινώς, θέλει πολλή προσοχή, ανάλογη μελέτη και την... επιστράτευση της κάθε γνώσης και βέβαια του ενστίκτου προκειμένου από τη μία να μείνουμε μακριά από τις κακοτοπιές, από την άλλη να καρπωθούμε μία μεγάλη απόδοση που προσφέρει ξεχωριστή ικανοποίηση. Μιας και αναφέραμε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή σε πρωταθλήματα «δεύτερης ταχύτητας» (Λετονία, Καζακστάν, Εσθονία, Λευκορωσία, Ιρλανδία), καθώς ορισμένες ομάδες παίζουν σε διπλό ταμπλό και λογικό είναι να μην μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο καλά.

Από 'κει και πέρα, η δράση δεν σταματά ποτέ και αυτό το γνωρίζουν καλά στη Βραζιλία (διεξάγονται με φουλ πρόγραμμα οι πρώτες δύο κατηγορίες του πρωταθλήματος), ενώ στους βατήρες εκκίνησης βρίσκεται η Κολομβία. Πρόκειται για μία ιδιόμορφη λίγκα, ως προς τη διεξαγωγή της, είναι απαραίτητο να διαβάσετε πρώτα τον κανονισμό και μετά να κάνετε τις επιλογές σας.

Το... μενού περιλαμβάνει τους τελικούς του Σούπερ Καπ σε Πολωνία και Ρωσία, σε μία πρώτη... γνωριμία με την «ευρωπαϊκή σεζόν 2015-16», η οποία σε μερικές εβδομάδες θα είναι πραγματικότητα. Καλή ανάγνωση και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ