MARKET

19η η Ελλάδα, μετά το EURO πήρε και τη Eurovision η Πορτογαλία

19η η Ελλάδα, μετά το EURO πήρε και τη Eurovision η Πορτογαλία

Νικήτρια χώρα για πρώτη φορά στο διαγωνισμό της Eurovision ήταν η Πορτογαλία, η οποία μετά το EURO το περασμένο καλοκαίρι πήρε και τον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. Ό,τι είχε κάνει η Ελλάδα το 2004 στην Πορτογαλία και μετά το πήρε η Παπαρίζου. Στην 19η θέση η Demy.

Ο 62ος διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε με έναν φαντασμαγορικό τελικό, ο οποίος επιβεβαίωσε τα φαβορί, με την Πορτογαλία να σαρώνει στα 12αρια των κριτικών επιτροπών και να παίρνει μια πολύ μεγάλη διαφορά στο πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, χτίζοντας μια διαφορά 100 βαθμών.

Στη συνέχεια και κατά την ανακοίνωση της ψήφου των τηλεθεατών, ο Σαλβαδόρ βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, επιβεβαιώνοντας όσους τον ήθελαν να κερδίζει το διαγωνισμό για πρώτη φορά έπειτα από 53 χρόνια. Μετά το EURO πέρυσι το καλοκαίρι, οι Ίβηρες πήραν και τη Eurovision. Θυμίζουμε ότι ανάλογο επίτευγμα είχε σημειώσει και η Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου το 2005 και ενώ ένα καλοκαίρι πριν είχε πάρει το EURO.

Ο Salvador Vilar Braamcamp Sobral, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1989 στη Λισαβόνα, αλλά στα παιδικά του χρόνια έζησε και στην Αμερική και τη Βαρκελώνη. Ο Salvador και η αδελφή του Luisa Sobral έγιναν γνωστοί μέσα από το τάλεντ σόου Ídolos.

Το 2009 ο Salvador έφτασε στον τελικό της τρίτης έκδοσης του Πορτογαλικού talent show, Ídolos καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Τον Αύγουστο 2016, ο Salvador κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Excuse Me, αντλώντας έμπνευση από τον Αμερικανό τρομπετίστα και τραγουδιστή τζαζ Chet Baker.

Στη 19η θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα παρά την ωραία εμφάνιση της Demy, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα και βρέθηκε στην 19η θέση με ελάχιστες ψήφους τόσο από το κοινό, όσο και από τις επιτροπές. Από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, η μεγάλη ηττημένη ήταν η Ιταλία, που ενώ ερχόταν ως και φαβορί, τελικά πλασαρίστηκε πολύ πιο χαμηλά στην κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ