ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζαγοράκης: "Ποια είναι τα δικαιώματα των παικτών;"

Ζαγοράκης: "Ποια είναι τα δικαιώματα των παικτών;"
INTIME SPORTS

Η παρέμβαση του Θοδωρή Ζαγοράκη στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. Ποια ζητήματα έθιξε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής.

Ως πρώην παίκτης γνωρίζει ότι τα προβλήματα του ποδοσφαίρου δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα φαινόμενα διαφθοράς. Ο λόγος για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος με παρέμβασή του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή το σκάνδαλο της FIFA, ζήτησε η κουβέντα να επεκταθεί και στα θέματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών, θίγοντας, συγκεκριμένα, το ζήτημα των εργασιακών δικαιώματων τους.

"Οσα αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό μόνο θλίψη προκαλούν σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Οφείλουμε, ωστόσο, να διαχωρίσουμε την ευθύνη των παραγόντων από το ίδιο το ποδόσφαιρο", είπε αρχικά και συνέχισε:
"Το πρόσφατο σκάνδαλο της FIFA πρέπει να αποτελέσει αφορμή για τις σημαντικές αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα στα εργασιακά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών".

Τόνισε ότι: "Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ όλοι μιλούν για το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται σχεδόν καμία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πρωταγωνιστών. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες αστέρες και οι μεγάλες ομάδες, είναι και εκατομμύρια παιδιά που με μια μπάλα στα πόδια θέλουν κάποια στιγμή νά κάνουν το ονειρό τους πραγματικότητα. Ποια είναι τα δικαιώματά τους;

Τι συμβαίνει με τα παιδιά που λόγω μιας ατυχίας θα κλείσουν άδοξα την καριέρα τους; Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θέλει μεγάλες αλλαγές και ναι χρειάζεται κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, αλλά θα ήταν άδικο η συζήτηση να περιοριστεί μόνο στα φερόμενα φαινόμενα διαφθοράς. Θα πρέπει να δούμε τις πραγματικές αλλαγές προς όφελος των φιλάθλων και των πραγματικών πρωταγωνιστών του αθλήματος".

"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ όλοι μιλούν για το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται σχεδόν καμμία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πρωταγωνιστών."(Παρέμβαση του Θ. Ζαγοράκη στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ε.Κ. 10/6/2015)

Posted by Θοδωρής Ζαγοράκης on Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ