ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς νικητή στο Καυτανζόγλειο, στο 1-1 Ηρακλής - Βέροια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM)
Βέροια, Ηρακλής, Πασάς, Καλί MOTIONTEAM

Η κρίσιμη αναμέτρηση του Ηρακλή με τη Βέροια στο Καυτανζόγλειο ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με γκολ των Στάμου (51') και Λινάρδου (59'). Διατηρήθηκε το +5 από τον Γηραιό για την ομάδα της Ημαθίας.

Το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Ηρακλή και Βέροια έμεινε στο 1-1. Ένα πολύ σημαντικό ματς, αφού και οι δύο ομάδες είναι χαμηλά στη βαθμολογία και ήθελαν το τρίποντο. Αμφότερες είχαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά νικητής δεν υπήρξε. Η ομάδα της Ημαθίας διατήρησε το +5 από τον Γηραιό.

Οι Θεσσαλονικείς, παρότι μένει ακόμη δρόμος για το φινάλε της σεζόν, γνώριζαν πόσο μεγάλη σημασία είχε μια επικράτηση, αλλά η Βέροια έπαιξε συγκεντρωμένα και είχε τις ευκαιρίες να πάρει και το "διπλό". Το αποτέλεσμα πάντως αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα του Θωμά Γράφα, αφού παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Γηραιός καθηλωμένος στην ουρά του πίνακα.

Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι κατά το οποίο η Βέροια παίρνει αποτέλεσμα. Για τον Ηρακλή οι ισοπαλίες δεν είναι αρκετές για να επιτευχθεί η παραμονή.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Χωρίς νικητή στο Καυτανζόγλειο, στο 1-1 Ηρακλής - Βέροια
Χωρίς νικητή στο Καυτανζόγλειο, στο 1-1 Ηρακλής - Βέροια

Η Βέροια βαθμό παραμονής

Με σχήμα 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες. Ντεμπούτο για τον Ηρακλή ο Χρήστος Δώνης, για τη Βέροια ο Τιχανί Μπελαΐντ. Ο Τυνήσιος δεν έδειξε πολλά πράγματα στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα στην ανάπαυλα να αντικατασταθεί από τον Θωμά Γράφα. Μοιρασμένο το παιχνίδι στο 45λεπτο, αν και η Βασίλισσα του Βορρά απείλησε περισσότερο, κυρίως με τον Σαρπόνγκ από αριστερά. Ο Ολλανδός έκανε πολύ καλό παιχνίδι και ταλαιπώρησε την άμυνα του Γηραιού. Η πρώτη εξαιρετική στιγμή στο παιχνίδι, βέβαια, καταγράφηκε στο 11' με το πλασέ του Περόνε που εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο το ματς ήταν εξαιρετικό και χάθηκαν καλές στιγμές, εκατέρωθεν.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών), Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (72' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Λουκίνας), Πασάς (69' Ηλιάδης), Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ (Θ. Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (71' Κάλβο), Μπελαΐντ (46' Κάλβο), Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Καπετάνος.

Γκολ: 51' Στάμου - 59' Λινάρδος

Κάρτες: 41' Ρούσσος - 84' Μπαλάφας, 89' Κάλβο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, ο ρυθμός έπεφτε, αλλά οι δυνατές μονομαχίες και έδιναν και έπαιρναν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Βέροια να έχει μία τελική περισσότερη (4-3) και τον Ηρακλή 52% κατοχή μπάλας. Στην πρώτη ευκαιρία που έγινε στο δεύτερο μέρος υπήρξε γκολ. Ο Μοντέιρο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο 51', η μπάλα δεν είναι βέβαιο ότι πέρασε τη γραμμή, βρήκε όμως δοκάρι, Καπετάνος και Καλί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Γάλλος αμυντικός σηκώθηκε για κεφαλιά με τον Δώνη, αυτή έφτασε στον Στάμου, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ ( 0-1).

Από εκείνο το σημείο και μετά η Βέροια μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Στο 59' ήρθε το 1-1 για την ομάδα της Ημαθίας. Από γέμισμα του Τομάς, ο Ρούσσος νίκησε στον αέρα τον Καπετάνο, αλλά η μπάλα έφτασε στον Λινάρδο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια. Στο 65' ο σκόρερ της Βέροιας απείλησε ξανά με σουτ στο 65', ο Δώνης απάντησε με κεφαλιά στο 66', ενώ στο 71' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-2, όταν από έξονη ενέργεια του Σαρπόνγκ, το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Περόνε στο 72' παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όταν από κόρνερ του Σαρπόνγκ έπιασε στραβοκλωτσιά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς κρεμόταν από μαι λεπτή κλωστή. Ενώ έως το 75' οι κυανέρυθροι έπιασαν εξαιρετική απόδοση, ακολούθως ο Ηρακλής ισορρόπησε και πίεσε για το γκολ της νίκης. Όχι όμως ότι η Βέροια κλείστηκε πίσω για να κρατήσει το μηδέν, αφού όταν της δινόταν η ευκαιρία έφευγε στην αντεπίθεση. Στα τελευταία πέντε λεπτά ο Γράφας γύρισε το σχήμα σε 4-4-2. Πέρασε εκτός αγώνα τον Σαρπόνγκ και μέσα τον Μελίσση για να κλείσει χώρους.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα επιλέξουμε τη φάση μετά το 1-1 της Βέροιας. Αυτή δηλαδή κατά την οποία ο Σαρπόνγκ "ζάλισε" την άμυνα του Ηρακλή, μπήκε στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε. Αν γινόταν το 1-2, ενδεχομένως η Βασίλισσα να έπαιρνε τη νίκη και σπουδαίας σημασίας τρίποντο για την παραμονή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Λάκωνας ρέφερι Σπυρίδων Σελίμος με τους βοηθούς του πέρασε σε γενικές γραμμές απαρατήρητος. Οι περισσότερες αποφάσεις ήταν σωστές και καμία από τις δύο ομάδες δεν πρέπει να έχει παράπονο για τα σφυρίγματά του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Τζέφρι Σαρπόνγκ. Ο Ολλανδός εξτρέμ της Βέροιας ήταν ό,τι πιο ποιοτικό παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου. Και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος ο μεσοεπιθετικός της Βασίλισσας προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ηρακλή. Στα τελευταία λεπτά πέρασε εκτός, ώστε να διαφυλαχθεί το μηδέν στην άμυνα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Και ο Ηρακλής και η Βέροια είχαν ως στόχο την επικράτηση. Και ως εκ τούτου σκοπιμότητα δεν υπήρξε στο ματς, το οποίο έως το τέλος κράτησε σε αγωνία όσους το παρακολούθησαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Αυτή η θλιβερή εικόνα στο Καυτανζόγλειο. Τρεις και... κούκος. Ελάχιστος κόσμος για μια ακόμα φορά στο στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ