ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Nike Most Wanted κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

Το Nike Most Wanted κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

Το Sport24.gr βρέθηκε στο Γήπεδο του Πανερυθραϊκού και παρακολούθησε τα trials του Nike Most Wanted, το παγκόσμιο πρόγραμμα αναζήτησης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς παίκτες να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Αξία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, αγάπη! Αυτές οι λέξεις είναι στο μυαλό του Μιχάλη Κατσίμπρα, head coach των Trials του Nike Most Wanted στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα που αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές και πραγματοποιεί το όνειρό τους για μια θέση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε εξέλιξη και λίγο πριν τον μεγάλο τελικό στα Σπάτα. Το Sport24.gr ήταν καλεσμένο της NIKE στην δεύτερη ημέρα των δοκιμαστικών που πραγματοποιήθηκαν στο Γήπεδο του Πανερυθραϊκού στην Ερυθραία και έμεινε εντυπωσιασμένο από την οργάνωση, το αποτέλεσμα και τις δυνατότητες που προσφέρει η NIKE στα νέα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο, να βρεθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους μέσω του Nike Football App, με ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στο χέρι σε μία Ευρωπαϊκή ομάδα!

Η διαδικασία είναι απλή, όπως και το ποδόσφαιρο, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που το κάνει το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Το Nike’s Most Wanted, προσφέρει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, που δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο, να κερδίσουν μια θέση στη Nike Academy και να δείξουν το ταλέντο τους μπροστά σε κορυφαίους προπονητές και μέντορες που ανήκουν στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Από το 2010 έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει προσφέρει υψηλού επιπέδου ευκαιρίες προπόνησης σε χιλιάδες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ενώ περισσότεροι από 20 απόφοιτοι της Ακαδημίας – συμπεριλαμβανομένων των Tom Rogic (Celtic Football Club), Bruno Covas (Santos F.C.), Dominik Boettcher (Hamburg), Abdul Waris (F.C. Spartak Moscow) και David «Titi» Accam (Helsingborgs IF) – έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν το όνειρό τους και να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Το Nike Most Wanted κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Bruno Covas της Santos για να "δει" στην πράξη τα οφέλη του προγράμματος και ο θηριώδης αμυντικός επαλήθευσε όλα αυτά που υπόσχεται η τεχνογνωσία και η εμπειρία της NIKE: " Δεν περίμενα να επιλεχθώ από το πρόγραμμα της NIKE, το οποίο μου άνοιξε πολλούς δρόμους. Βελτιώθηκα πολύ στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είδα έναν διαφορετικό τύπο ποδοσφαίρου, το διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο, που προπονούνται, που παίζουν. Βελτιώθηκα πολύ στον τεχνικό και πειθαρχικό τομέα. Εκεί έμαθα ότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία. Με βοήθησε τρομερά το πρόγραμμα της NIKE. Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για εμένα, δεν είχα καμία προοπτική στην ομάδα (Σάντος) και η συμμετοχή μου στο Nike Most Wanted άλλαξε τα πλάνα της ομάδας, στην οποία κι έμεινα τελικά. Θα συμβούλευα όσους πάρουν μέρος να μάθουν μέσα από αυτή την εμπειρία. Είναι κέντρο γνώσης του ποδοσφαίρου για όλο τον κόσμος. Όταν φεύγεις από εκεί, μπορεί να παίξεις σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα ".

Στην φετινή διαδικασία πήραν μέρος 160 νεαροί ποδοσφαιριστές. Στο κάθεtrial, συμμετείχαν δύο γκρουπ των 40 ατόμων. Από αυτούς επιλέχθηκαν συνολικά 33 άτομα, τα οποία θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό τελικό που είναι την Τετάρτη στις 7/10 στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα. Όσοι συμμετείχαν σταtrialsαξιολογήθηκαν από κορυφαίους προπονητές και ανιχνευτές ταλέντων για την επιδεξιότητα τους στο ποδόσφαιρο. Οι δοκιμασίες περιελάμβαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τεχνικής και ποδοσφαιρικό αγώνα, χωρίς ωστόσο να περιορίζονται σε αυτά. Οι προπονητές και ανιχνευτές ταλέντων αξιολόγησαν επίσης δεδομένα από τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης όπως το SPARQ, τις ασκήσεις τεχνικής και τα δεδομένα του GPS από τον ποδοσφαιρικό αγώνα 11 εναντίων 11. Άλλα κριτήρια ήταν τη δυνατότητα τους να παίξουν ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, η φυσική κατάσταση, η τεχνική, οι δεξιότητες και η απόδειξη ότι διαθέτουν την πνευματική δύναμη να συναγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Το Nike Most Wanted κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

Ο προπονητής, Μιχάλη Κατσίμπρας, μας αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να μας εξηγήσει τι προσπαθεί να πετύχει ο ίδιος και το πρόγραμμα με αυτά τα παιδιά. " Στα trials γίνεται μία αξιολόγηση βάση των δεδομένων που συλλέγουμε από τις προπονήσεις. Τα νούμερα είναι σημαντικά αλλά δεν μετράνε μόνο αυτά. Χρειάζεται ποδοσφαιρική ευφυΐα, προσωπικότητα, αλλά φυσικά και τα σωματικά προσώντα ή η αντοχή. Αν είσαι ζογκλέρ και δεν μπορείς να αντέξεις στους Ευρωπαϊκούς ρυθμούς δεν μπορούμε να σε στείλουμε να αναθεωρηθείς με άλλα παιδιά στην Ευρώπη που έχουν τρομερή φυσική κατάσταση. Αυτό που θέλω εγώ αλλά και η NIKE είναι να ανακαλύψουμε άγνωστους ποδοσφαιριστές. Παιδιά που μπορεί να αγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα αλλά δεν έχουν τον τρόπο να δείξουν το ταλέντο τους ".

Το Nike Most Wanted κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές η ΝΙΚΕ στα trials είναι 100% επαγγελματικός και σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε στον επαγγελματισμό του ποδοσφαίρου με την ελληνική έννοια. Η τεχνολογία είναι στο πλευρό των παιδιών και των προπονητών, ενώ δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά στα υλικά ένδυσης που είναι διαθέσιμα, αφού ο συγκεκριμένος τομέας είναι αυτός που η NIKE παίζει μπάλα επιπέδου Champions League, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από τις προπονήσεις.

Οι νικητές των τελικών από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν το Νοέμβρη στα Global Showcase Trials, στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας, για να διεκδικήσουν μια θέση στο Nike Academy. Εκεί, οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις κορυφαίας ποιότητας παγκοσμίως, θα καθοδηγούνται από επίλεκτους προπονητές και θα δέχονται τις συμβουλές από διατροφολόγους, ψυχολόγους και προπονητές φυσικής κατάστασης. Αυτό το πρόγραμμα επαγγελματικού επιπέδου εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο προπονητικό κέντρο της εθνικής Αγγλίας στο St. Georges Park.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στην Αγγλία, την πρωτεύουσα του ποδοσφαίρου, έχουμε τον μεγάλο τελικό του ελληνικού Nike Most Wanted στα Σπάτα την Τετάρτη στις 7/10, εκεί όπου 2 τυχεροί και άξιοι νεαροί ποδοσφαιριστές θα κάνουν το ταξίδι για το Λονδίνο και θα φτάσουν κοντά στην υλοποίηση του μεγάλου τους ονείρου. Να παίξουν ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, δίπλα στους καλύτερους, κάτω από τις οδηγίες των κορυφαίων.

Το Nike Most Wanted κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ