ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το διεθνές φόρουμ "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ένωσε παιδιά από 64 χώρες

Το διεθνές φόρουμ "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ένωσε παιδιά από 64 χώρες

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές φόρουμ της Gazprom "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2017" με τη συμμετοχή παιδιών από 64 χώρες, αλλά και αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Gazprom, Βίκτορ Ζουμπκόβ.

Το Διεθνές Φόρουμ "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2017", Football for Friendship 2017, που υλοποιήθηκε από τη GAZPROM, τον επίσημο εταίρο της FIFA και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 2018 ™ πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες από 64 χώρες σε όλο τον κόσμο. Νέοι συμμετέχοντες διαφορετικών φύλων, εθνικότητας και σωματικών ικανοτήτων, δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν κορυφαία διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η 24MEDIA, αστέρια ποδοσφαίρου, πρωταθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, FIFA Legends, η κορυφαία διοίκηση της FIFA, η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και πολλά διεθνή φιλανθρωπικά ιδρύματα παιδιών και επικεφαλής ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών έλαβαν μέρος. Οι κύριες αξίες του προγράμματος που υποστήριξαν όλοι οι συμμετέχοντες είναι η ειρήνη, η ισότητα και ο υγιεινός τρόπος ζωής.

Η πέμπτη σεζόν του FOOTBALL FOR FRIENDSHIP πραγματοποιήθηκε και ένωσε συμμετέχοντες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με το OPEN DRAW (ανοιχτή κλήρωση) που έγινε στην αρχή της πέμπτης σεζόν, νέοι πρεσβευτές ενώθηκαν σε οκτώ διεθνείς ομάδες και συναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια του GAZPROM F4F 2017 INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP.

Το διεθνές φόρουμ "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ένωσε παιδιά από 64 χώρες

Το 2017 ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκαν Εκδηλώσεις Φιλίας. Νέοι ποδοσφαιρίστες και μικροί δημοσιογράφοι από κάθε χώρα έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς και τοπικά events. Τα αποτελέσματα και τα ονόματα των συμμετεχόντων ανακοινώθηκαν στις 25 Απριλίου και κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδοσφαίρου και Φιλίας, χιλιάδες παιδιά και ενήλικες αντάλλαξαν τα Βραχιόλια Φιλίας - το επίσημο σύμβολο του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης σεζόν του προγράμματος FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, η Gazprom δημιούργησε το Διεθνές Φόρουμ παιδιών, όπου νέοι δημοσιογράφοι κάλυπταν τις εκδηλώσεις του προγράμματος στις χώρες τους προετοιμάζοντας υλικό ενημέρωσης για κορυφαία διεθνή αθλητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα παιδιά συμμετείχαν στην προετοιμασία των ειδήσεων για το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι FOOTBALL FOR FRIENDSHIP, τη διεθνή εφημερίδα για παιδιά, τους επίσημους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα κοινωνικά δίκτυα. Το δημοσιογραφικό υλικό ετοιμάστηκε σε 43 γλώσσες. Τα τελικά γεγονότα της 5ης σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος Football For Friendship της Gazprom καλύφθηκαν από 2.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Το διεθνές φόρουμ "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ένωσε παιδιά από 64 χώρες

Στην αρχή των τελικών εκδηλώσεων του F4F, παιδιά και ενήλικες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος σε ένα τριήμερο φιλίας που περιελάμβανε προπονήσεις ποδοσφαίρου με νέους προπονητές, μαθήματα από διάσημους ποδοσφαιριστές, μαθήματα στη Σχολή 9 Αξιών του ποδοσφαίρου και Ολυμπιακά μαθήματα που περιελάμβαναν ομιλίες από επικεφαλής και πρεσβευτές της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παραδοσιακά, όλοι οι νέοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα FOOTBALL FOR FRIENDSHIP προχώρησαν μαζί με νέους φίλους σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Επίσης, φέτος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν τις εθνικές ομάδες της Χιλής και της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου Συνομοσπονδιών της FIFA που πραγματοποιήθηκε στο νέο στάδιο της Αγίας Πετρούπολης.

"Ξεκινήσαμε έναν θεσμό όπου νέοι παίκτες ποδοσφαίρου είναι βασικοί πρωταγωνιστές και αυτή η πρωτοβουλία έχει υποστηριχθεί από πολλούς αθλητές, μέσα μαζικής ενημέρωσης και οργανώσεις πολιτών. Φέτος είδαμε έναν ρεκόρ συμμετοχών από 64 χώρες. Το πρόγραμμα έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά από όλο τον κόσμο να δείξουν την αφοσίωση τους στις ιδέες της ισότητας και της ειρήνης και να γίνουν πραγματικοί Πρεσβευτές του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ", δήλωσε ο Βίκτορ Ζουμπκόβ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom.

Το διεθνές φόρουμ "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ένωσε παιδιά από 64 χώρες

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Βίκτορ Ζουμπκόβ.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία του εταίρου της FIFA, της Gazprom. Το φόρουμ είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ποδόσφαιρο για να ανοίξουν πόρτες για κορίτσια και αγόρια, μια αποστολή που υποστηρίζει ενεργά η FIFA ", σχολίασε η Φάτμα Σαμούρα, Γενική Γραμματέας της FIFA.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Το διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα για παιδιά "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" (F4F) πραγματοποιείται από τη Gazprom από το 2013. Το πρόγραμμα ενώνει παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικών φύλων, διαφορετικών φυσικών ικανοτήτων. Η φιλία, η ειρήνη και η ισότητα είναι οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ". Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, η ενθάρρυνση της ανοχής και ο σεβασμός των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων ανάμεσα σε παιδιά από διαφορετικές χώρες. Οι βασικές αξίες που υποστηρίζουν και προωθούν οι συμμετέχοντες είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, οι παραδόσεις και η αξιοπρέπεια.

Οι χώρες που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες: Αλγερία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βολιβία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αίγυπτος, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γκάνα, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Λετονία, Λιβύη, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μεξικό, Μοζαμβίκη, Ολλανδία, Νορβηγία, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ελβετία, Συρία, Τατζικιστάν, Τανζανία, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουζμπεκιστάν, Βενεζουέλα και Βιετνάμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ