ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη μάχη του Παγκοσμίου η Εθνική αστέγων

Στη μάχη του Παγκοσμίου η Εθνική αστέγων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα αστέγων θα συμμετάσχει στο 15ο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο ξεκινά σήμερα (29/8) στο Όσλο της Νορβηγίας.

Στα γήπεδα του Όσλο, όπου από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 15ο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα αστέγων. Συνολικά στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 72 χώρες με την Ελλάδα να εκπροσωπείται τόσο με ανδρική - μεικτή όσο και με αμιγώς γυναικεία ομάδα.

Οι δύο Εθνικές ομάδες απαρτίζονται από συνανθρώπους μας που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας αστέγων, σε ορφανοτροφεία, σε καταυλισμούς Ρομά και όχι μόνο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η αποστολή απαρτίζεται και από πολλά νέα παιδιά, ηλικίας 17 έως 20 χρόνων τα οποία μέσα από το ποδόσφαιρο βρίσκουν ένα διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η μεικτή ανδρική ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τσεχία (σ.σ. την οποία αντιμετωπίζει σήμερα 29/8, 18.55), την Πορτογαλία, την Σκωτία, την Αίγυπτο και την Ουκρανία. Η αντίστοιχη των γυναικών κάνει πρεμιέρα και αυτή σήμερα κόντρα στην Ολλανδία (20.50), ενώ στον όμιλο της βρίσκονται η Ουαλία, η Ιρλανδία και το Μεξικό.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Radhusplassen (σ.σ. είναι η πλατεία δημαρχείου του Όσλο), η οποία έχει διαμορφωθεί ειδικά ώστε να φιλοξενηθούν οι αγώνες. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σε τρία ειδικά γήπεδα διαστάσεων 22Χ16 μέτρα. Κάθε ομάδα έχει τέσσερις παίκτες, ενώ τα ματς διαρκούν 14 λεπτά.

Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η κατάκταση για τρίτη συνεχόμενη, και τέταρτη συνολικά, χρονιά (μετά την Κοπεγχάγη το 2007, το Άμστερνταμ το 2015 και τη Γλασκώβη το 2016) του Κυπέλλου για το "Ευ Αγωνίζεσθαι" (Fair Play Award). Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει τρεις φορές το βραβείο για το "Ευ Αγωνίζεσθαι", που είναι και το πιο σημαντικό σε μια διοργάνωση με σαφή κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η συγκεκριμένη.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ