ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σίριαλ Σπόρτινγκ: Στημένα, συλλήψεις, συγκεντρώσεις και ανακοινώσεις

Sporting's Bas Dost, left, reacts after missing a chance to score during a Portuguese league soccer match between Benfica and Sporting at the Luz stadium in Lisbon, Sunday, Dec. 11, 2016. Benfica won 2-1. (AP Photo/Armando Franca)
Sporting's Bas Dost, left, reacts after missing a chance to score during a Portuguese league soccer match between Benfica and Sporting at the Luz stadium in Lisbon, Sunday, Dec. 11, 2016. Benfica won 2-1. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Τέσσερις παράγοντες της Σπόρτινγκ συνελήφθησαν για στημένα ματς (!), οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν τον Μπας Ντοστ και οι παίκτες ανακοίνωσαν πως θα παίξουν στον τελικό κυπέλλου, αν και θέλουν να φύγουν (video)

Αυτά που γίνονται αυτήν την εβδομάδα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν έχουν προηγούμενο! Την Τετάρτη ο ιστορικός σύλλογος δέχτηκε νέα... σφαλιάρα, καθώς ξεκίνησε έρευνα για στημένα ματς και υπάρχουν ήδη συλλήψεις!

Συγκεκριμένα, οι αρχές εξετάζουν την περίπτωση να έχει χρηματιστεί ο αμυντικός της Γκιμαράες, Ζοάο Αουρέλιο, στο ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η Σπόρτινγκ είχε νικήσει 5-0, εκτός έδρας.

Εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις, ενώ έγιναν τέσσερις συλλήψεις παραγόντων, οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο. Έγιναν μάλιστα και έρευνες για στοιχεία στα γραφεία του συλλογου, υπάρχουν μάλιστα υποψίες για στημένα ματς και στο χάντμπολ, ενώ η Σπόρτινγκ έβγαλε ανακοίνωση, στηρίζοντας την δικαιοσύνη στις έρευνές τις.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή η Σπόρτινγκ με την ήττα της την τελευταία αγωνιστική απ' τη Μαρίτιμο έχασε την δεύτερη θέση απ' την Μπενφίκα, έτσι έχασε μαζί και πολλά εκατομμύρια απ' το Champions League (αν περνούσε απ' τα προκριματικά).

Την Δευτέρα ο πρόεδρος είχε συνάντηση με τον προπονητή και μερικούς παίκτες, τους έκανε εντονότατες παρατηρήσεις και οι φήμες λένε πως απέλυσε τον Ζόρζε Ζεζούς, αλλά το πήρε πίσω διότι οι παίκτες απείλησαν πως δεν θα παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου την Κυριακή (20/5) με την Άβες.

Την Τρίτη, 50 οπαδοί με κουκούλες και διάφορα αντικείμενα στα χέρια μπήκαν στο προπονητικό κέντρο, έκαναν καταστροφές, χτύπησαν τον Ζόρζε Ζεζούς και αρκετούς παίκτες.

Ο Μπας Ντοστ χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι και το βράδυ, οπαδοί της Σπόρτινγκ έκαναν συγκέντρωση στήριξης στον Ολλανδό έξω απ' το γήπεδο της ομάδας! "Οι 50 δεν είναι 3.500.000", έγραφε ένα πανό, τονίζοντας πως η συμπεριφορά 50 χούλιγκαν δεν εκφράζει τον λαό της Σπόρτινγκ. Κρατούσαν και μια μεγάλη φωτογραφία-πανό του Ντοστ και τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομά του.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι παίκτες της Σπόρτινγκ εξέδωσαν ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως την Κυριακή θα αγωνιστούν κανονικά στον τελικό του Κυπέλλου με την Άβες, αν και οι προπονήσεις μέχρι την Παρασκευή έχουν ακυρωθεί.

Βέβαια, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν τρομοκρατηθεί, καθώς οι χούλιγκαν τους απείλησαν, αυτούς και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι ξένοι παίκτες έχουν ήδη ζητήσει να φύγουν, αλλά και Πορτογάλοι όπως ο Μπρούνο Φερνάντες θέλουν να αποχωρήσουν. Ο τελευταίος λέγεται πως ήδη έχει στείλει την οικογένειά του στο Πόρτο.

Στα δικαστήρια 23 οπαδοί

Όσον αφορά στο έργο της δικαιοσύνης για την επίθεση στο προπονητικό κέντρο, 23 οπαδοί έχουν συλληφθεί και την Τετάρτη οδηγήθηκαν στον ανακριτή, έχοντας όλοι καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

AP Photo/Armando Franca

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ