ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με φυλάκιση στην Τουρκία λόγω PKK

of Berlin is challenged by of St. Pauli during the Second Bundesliga match between 1. FC Union Berlin and FC St. Pauli at Stadion An der Alten Foersterei on October 28, 2011 in Berlin, Germany.
of Berlin is challenged by of St. Pauli during the Second Bundesliga match between 1. FC Union Berlin and FC St. Pauli at Stadion An der Alten Foersterei on October 28, 2011 in Berlin, Germany. BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Γερμανός, κουρδικής καταγωγής, Ντενίζ Νάκι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε ετών για διάδοση προπαγάνδας του PKK.

Η ιστορία του Ντενίζ Νάκι είναι πιθανό στο μέλλον να αποτελέσει τη βάση για σενάριο ταινίας. Ο 27χρονος μεσοεπιθετιός γεννήθηκε στην Γερμανία από Κούρδους γονείς. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε γερμανικούς συλλόγους όπου άρχισε να παίζει επαγγελματικά.

Μετά από έξι χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία αποφάσισε να αγωνιστεί στην Τουρκία. Την πρώτη του χρονιά έπαιξε για 21 ματς στην Γκεντσεμπιρλιγκί, πριν πάρει μεταγραφή στην Αμέντ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Τουρκίας.

Εκεί είχε μία από τις πιο παραγωγικές χρονιάς του, όμως τον Ιανουάριο του 2016 έκανε κάτι το οποίο μπορεί να του στερήσει ακόμα και την ελευθερία του. Μέσα από ένα post του στο Facebook αφιέρωσε μία νίκη της ομάδας του, η οποία προήλθε από δικό του τέρμα, στα θύματα των Κούρδων από τον πόλεμο με την Τουρκία.

Αμέσως η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας τον απέβαλε για 12 παιχνίδια, όμως το θέμα δεν σταμάτησε εκεί. Συνελήφθη και οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι μέσα από αυτό του το post διέδωσε την προπαγάνδα των τρομοκρατών, όπως χαρακτηρίζουν το PKK.

Έτσι, ο Νάκι θα δικαστεί με βαρύ κατηγορητήριο το οποίο μπορεί να τον στείλει στη φυλακή μέχρι και για πέντε χρόνια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα του αφορούσε την ειρήνη που πρέπει να επανέλθει. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να πείθει τους δικαστές οι οποίοι τον κατηγορούν ακόμα και για τα τατουάζ που έχει στο σώμα του.

Ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με φυλάκιση στην Τουρκία λόγω PKK
Ποδοσφαιριστής κινδυνεύει με φυλάκιση στην Τουρκία λόγω PKK

Το ένα γράφει τη λέξη "azadi" η οποία στη γλώσσα των Κούρδων σημαίνει "ελευθερία", ενώ το άλλο αναγράφει "Dersim 62". Το "Dersim" είναι η παλιά ονομασία του Τουντσελί στο οποίο διέμεναν Κούρδοι και ήταν από τις περιοχές όπου περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Τουρκία τη διετία 1937-38.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ