STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παλιός καλός Παναιτωλικός, 2-0 τον Ατρόμητο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Eurokinissi Sports)
Παναιτωλικός, Μαρκόβσκι EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός ήταν καταφανέστατα καλύτερος από τον Ατρόμητο και επικράτησε 2-0 στο Αγρίνιο (Μαρκόβσκι - Μουνιός). Τα "καναρίνια" είχαν δύο δοκάρια και σε φοβερή μέρα τον Φάρλεϊ Ρόσα. Ο Γκορμπούνοβ κορυφαίος των Περιστεριωτών.

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες στη Super League ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου επιβλήθηκε 2-0 του Ατρόμητου, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των "καναρινιών" μετά την επιστροφή του Μάκη Χάβου στην τεχνική ηγεσία.

Από την άλλη ο Ατρόμητος δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικός, έχασε δίκαια από την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας και φυσικά με τέτοιες εμφανίσεις είναι σαφές πως δεν υπάρχουν ελπίδες για πεντάδα. Μετά και την ήττα αυτή, παραμένει χωρίς τρίποντο από τις 7 Ιανουαρίου, οπότε και είχε επικρατήσει εντός έδρας του Λεβαδειακού.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Παλιός καλός Παναιτωλικός, 2-0 τον Ατρόμητο
Παλιός καλός Παναιτωλικός, 2-0 τον Ατρόμητο

Σεφτέ ο Χάβος, εξαιρετικός Παναιτωλικός

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Παναιτωλικού απέναντι στον Ατρόμητο απέδωσε καρπούς. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 5', όταν από σουτ του Ρόσα, ο Γκορμπούνοφ με τα ακροδάχτυλα ακούμπησε τη μπάλα και την έστειλε στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Μεγάλη επέμβαση από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ακολούθησε μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία, στο 9'. Ο Κλέζιο έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, ο Γκορμπούνοβ με εξαιρετική απόκρουση, έδιωξε την μπάλα.

Στο 12' όμως οι Αγρινιώτες δεν λάθεψαν και βρήκαν στόχο! Ο Ρόσα κινήθηκε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα και ο Μαρκόβσκι με κοντινή κεφαλιά - ψαράκι έστειλε μπάλα στα δίχτυα (1-0)! Απολύτως δίκαια μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι, που μπήκαν φορτσάτοι και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τον Ατρόμητο, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο μέρος έπαιρνε μέτρα, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα αλλά δυσκολευόταν αισθητά να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Γιώργος Κάλφογλου (Θεσπρωτίας)

4ος: Σπυρίδων Μιχελής

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Λόπες, Ρόσα, Μαρκόβσκι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές, Παντελιάδης, Κυριακίδης, Μπάγκα, Πλατέλλας, Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ

Γκολ: 12' Μαρκόβσκι, 76' Μουνιός

Κάρτες: 61' Τόνσο, 84' Λημνιός

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι Περιστεριώτες βλέποντας αυτή τους την αδυναμία, έδωσαν χώρο και επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Πλατέλλα και Ούμπιδες. Με το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός παραλίγο να φτάσει σε δεύτερο γκολ, πάλι με τον Μαρκόβσκι, ο οποίος πέρασε τον Κοντοέ, κέρδισε την κόντρα από τον Παντελιάδη, αλλά το σουτ του κατυέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Γκορμπούνοβ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιώργος Κορακάκης αποφάσισε να ρίξει στο ματς έναν από τους καλύτερους παίκτες του, τον Μαρτίν Τόνσο, τον οποίο προτίμησε να αφήσει στον πάγκο στην αρχή. Ο Αργεντινός είχε και την πρώτη σημαντική ευκαιρία του Ατρόμητου στο ματς. Ο Ούμπιδες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούσας έσκυψε για να περάσει η μπάλα από πάνω του, ο Κυριακίδης αιφνιδιάστηκε, ο Τόνσο έγινε κάτοχος, προσπάθησε να να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελευταία στιγμή οι αμυντικοί του Παναιτωλικού απομάκρυναν σε κόρνερ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Αγρινιώτες όμως ήταν και πάλι πολύ καλοί. Στο 56' το σουτ του Μύγα εξουδετέρωσε ο Γκορμπούνοβ, ενώ από το 58' έως το 60' ο Φάρλεϊ Ρόσα ζάλισε με τις απίθανες ντρίμπλες του τον Ατρόμητο. Στο 62' τα "καναρίνια" απείλησαν εκ νέου. Ο Μαρκόβσκι έκανε την κεφαλιά από κοντά, ο Γκορμπούνοβ για μια ακόμη φορά αντέδρασε εξαιρετικά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε δοκάρι, δείγμα της κυριαρχίας του. Σε σουτ του Μύγα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο.

Στο 65' ο Κορακάκης έβαλε στο ματς και τον Ντάουντα, δίπλα στον Λε Ταλέκ στη γραμμή κρούσης. Στο 76' ο Παναιτωλικός "καθάρισε" το ματς. Ο Κοντοές φαινόταν ότι ελέγχει την μπάλα, αλλά ο Μουνιός έβαλε το σώμα του, πήρε τη μπάλα, πέρασε και τον Γκορμπούνοφ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0). Στο τελευταίο 10λεπτο οι Περιστεριώτες ανέβασαν στροφές, αλλά γκολ δεν κατάφεραν να βάλουν. Στο 84' ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Κούσα στον Λημνιό. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι τέλους και ο Παναιτωλικός πήρε τη σημαντική νίκη.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα επιλέξουμε τις φοβερές ντρίμπλες του Φάρλεϊ Ρόσα από το 58' μέχρι το 60'. Ο Βραζιλιάνος ξεσήκωσε τον κόσμο με τις περίτεχνες ενέργειές του. Έχει πάρει τα πάνω του ο Λατινοαμερικανός.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σταύρος Μάνταλος δεν κλήθηκε να πάρει κάποια δύσκολη απόφαση, πέρα από αυτή του 84', όταν ο Λημνιός έπεσε στην περιοχή του Ατρόμητου σε μαρκάρισμα του Κούσα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Φάρλεϊ Ρόσα. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός, έκανε τη σέντρα από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Μαρκόβσκι, πρώτο στην αναμέτρηση. Προσέφερε θέαμα, αναγκάζοντας όλους να υποκλιθούν στην τεχνική με τις διαδοχικές ντρίμπλες, ενώ κατάφερε έτσι να εκνευρίσει και τους αντιπάλους του. Πλην του θεάματος, ήταν και ουσιαστικός επιστρέφοντας πίσω για να μαρκάρει τον Τόνσο και να δώσει πολύτιμες βοήθειες στους συμπαίκτες του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ντιέγκο Λόπες ήταν καλός στην τρίτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Παναιτωλικού, έδειξε ώριμος και ουσιαστικός. Βοηθούσε παντού, σε άμυνα κι επίθεση, και σε ορισμένα σημείο "έκρυψε" την μπάλα με τον συμπατριώτη του, Φάρλεϊ Ρόσα. Ο Παναιτωλικός τον έχει ανάγκη κι αυτό ο Λόπες μπορεί να δώσει λύσεις.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του Ατρόμητου. Ήταν αποκαρδιωτική η εμφάνιση των Περιστεριωτών, έχασαν δίκαια από τον Παναιτωλικό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ