ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Νέες φήμες για Σαρκοζί και προεδρία της Παρί Σεν Ζερμέν

Νέες φήμες για Σαρκοζί και προεδρία της Παρί Σεν Ζερμέν
Σαρκοζί-Αλ Κελαϊφί-Παρί Σεν Ζερμέν

Η κακή πορεία της Παρί Σεν Ζερμέν τη φετινή σεζόν ενδέχεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά στην προεδρία του συλλόγου, με τον Νικολά Σαρκοζί να εμπλέκεται στο σενάριο διαδοχής.

Το περιοδικό " GQ" κυκλοφόρησε με ένα αποκλειστικό θέμα που θέλει για ακόμα μία φορά τον Νικολά Σαρκοζί να αναλαμβάνει την προεδρία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, ο νυν πρόεδρος, Νασέλ ελ Κελαϊφί, δεν περιβάλλεται πλέον με εμπιστοσύνη από τους ιδιοκτήτες της QSI από το Κατάρ και γι' αυτό η καρατόμησή του είναι θέμα χρόνου.

Μετά από τη βαριά ήττα 3-0 από τη Μονπελιέ και την ισοπαλία 2-2 με τη Λουντογκόρετς, στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη όπου ο Εμίρης Ταμίν αλ Τανί φέρεται να ζήτησε αλλαγή σελίδας, όπως είχε πράξει το καλοκαίρι με τον Λοράν Μπλαν.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η οριστική απόφαση για αλλαγή "σκυτάλης" θα ληφθεί είτε με την ευκαιρία της χειμερινής διακοπής είτε τον Μάρτιο, εάν οι πρωταθλητές Γαλλίας αποκλειστούν από την Μπαρτσελόνα στη φάση των 16 του Champions League. Σε κάθε περίπτωση, στόχος των Καταριανών είναι ο νέος πρόεδρος να βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη σεζόν 2017-2018.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Το όνομα του πρώην προέδρου της Γαλλίας, ο οποίος φέτος απέτυχε στην υποψηφιότητά του για τις πρωθυπουργικές εκλογές, δεν συνδέεται για πρώτη φορά με τα διοικητικά του συλλόγου. Εξάλλου, ο ίδιος είναι φανατικός φίλαθλος της Παρί και έχει δει τα περισσότερα παιχνίδια από το γήπεδο, δίπλα στον Αλ Κελαϊφί.

Εξίσου καλές είναι οι σχέσεις του με το Κατάρ και μάλιστα, του αποδίδεται επηροή στον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ώστε να ψηφίσει το Κατάρ για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στην ψηφοφορία του 2010.

Το 2008, ο Σαρκοζί είχε δηλώσει στο περιοδικό "Point" ότι μια μέρα θα ηγηθεί της ομάδας της καρδιάς του και το 2013 υπερθεμάτισε αστειυόμενος στο "Paris Match": "Εάν δεν επανεκλεγώ το 2017, θα γίνω πρόεδρος της Παρί".

Τους τελευταίους μήνες αρκετά είναι και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλ Κελαϊφί να αποχωρεί από τον προεδρία του συλλόγου. Τον Ιούνιο του 2016 το "Qatarinfos.net" έγραφε ότι για την προεδρία προαλείφεται ένας αδερφός του Αλ Τανί, ο Γιοάαν μπιν Χαμάντ μπιν Καλιφά Αλ Τανί, ενώ τον Νοέμβριο το "Yahoo!" έγραψε επίσης ότι ο Αλ Κελαϊφί πρόκειται να αποχωρήσει, χωρίς να ονοματίζεται κάποιος διάδοχος.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Επισήμως, πάντως, διαψεύδεται η ανάληψη των "ηνίων" του συλλόγου από τον Σαρκοζί. Το περιβάλλον του 61χρονου πολιτικού, με δήλωση στην " Le Figaro", επεσήμανε ότι "δεν είναι τίποτα. Δεν τίθεται θέμα με τον Νικολά Σαρκοζί και την προεδρία της Παρί".

Νωρίτερα, άνθρωποι της βασικής οικογένειας του Κατάρ είχαν αφήσει να εννοηθεί στην "Parisien" ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε έναν Γάλλο να διοικήσει την Παρί γιατί "είναι ζήτημα εικόνας". Τέλος, συγγενής του Αλ Κελαϊφί είχε τονίσει στην ίδια εφημερίδα ότι ο πρόεδρος της Παρί θα παραμείνει στη θέση του "τουλάχιστον μέχρι το 2022" και το Μουντιάλ που θα διοργανώσει η πατρίδα του.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ