ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Κοντά 1 δις ευρώ επενδύσεις η Παρί και στην Ευρώπη τίποτα!

PSG's players pose for the photographers before the round of 16, 2nd leg Champions League soccer match between Paris Saint-Germain and Real Madrid at the Parc des Princes Stadium in Paris, Tuesday, March 6, 2018. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's players pose for the photographers before the round of 16, 2nd leg Champions League soccer match between Paris Saint-Germain and Real Madrid at the Parc des Princes Stadium in Paris, Tuesday, March 6, 2018. (AP Photo/Francois Mori) AP

Οι διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν έχουν ξοδέψει πακτωλό χρημάτων για να τη δουν στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά ως τώρα κάνουν μια τρύπα στο νερό. Μακριά από τη διάκριση στο Champions League οι Παριζιάνοι.

Αν το ζητούμενο για την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η κυριαρχία εντός συνόρων, τότε ο στόχος έχει επιτευχθεί απόλυτα, με εξαίρεση την προπέρσινη σεζόν, όταν ο τίτλος κατέληξε στη Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αν ο στόχος είναι η κυριαρχία στην Ευρώπη, τότε η διοίκηση των Παριζιάνων έχει πάρει βαθμό "κάτω από τη βάση".

Σχεδόν 1.000.000.000 ευρώ έχει ξοδέψει η Παρί Σεν Ζερμέν από το 2011, όταν πέρασε στα χέρια της "Qatar Sports Investments" σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας "Transfermarkt.de", όμως το ποσό αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία. Ο χθεσινός (6/3) αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε να προστεθεί στους προηγούμενους, με την γαλλική ομάδα να μην καταφέρνει να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη.

Μπορεί να έχει Νεϊμάρ ( είναι τραυματίας), Καβάνι, Εμπαπέ, Βεράτι, Μαρκίνιος και ένα κάρο άλλους σπουδαίους παίκτες, όμως απέχει ακόμα από το να φτάσει στο επίπεδο αντιπάλων της που πρωταγωνιστούν όλα αυτά τα χρόνια. Η φανέλα της δεν έχει το ειδικό βάρος για να το βήμα παραπάνω, ασχέτως αν στη Ligue 1 δεν έχει αντίπαλο, ειδικά στις καλές βραδιές της.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στα 935.000.000 ευρώ που έχουν δοθεί αυτά τα επτά χρόνια, δεν προσμετρώνται εκείνα του Εμπαπέ, διότι ήρθε ως δανεικός από τη Μονακό για λόγους που σχετίζονται με το FFP και θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι η αγορά του, η οποία θα εκτοξεύσουν τις αγορές για την σεζόν 2017-18 στα 400.000.000 ευρώ.

Σε αυτά τα χρόνια, τα έσοδα από τις πωλήσεις ήταν μόνο 218.950.000. Ουσιαστικά, από τα ταμεία της Παρ βγήκαν περίπου 716.000.000 ευρώ, τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν πιάσει τόπο. Οι διοικούντες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο για να δουν το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα με την κατάκτηση του τροπαίου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτή την επταετία, η Παρί έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, τέσσερα League Cup και πέντε Σούπερ Καπ Γαλλίας. Δεν φτάνουν όμως με βάση τις φιλοδοξίες που υπάρχουν και η κριτική είναι μεγάλη από τον εγχώριο και ευρωπαϊκό Τύπο. Άπαντες κάνουν λόγο για αποτυχία, καταστροφή και απογοήτευση και μένει να δούμε αν του χρόνου οι Καταριανοί ιδιοκτήτες θα επιμείνουν στις επενδύσεις ή θα βάλουν... φρένο.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ

Απογοητευμένος ήταν ο Νασέρ Αλ-Κελαιφί, μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το έδειξε με τις δηλώσεις του: "Είναι πολύ μεγάλη η απογοήτευση για την Παρί, για τους παίκτες, για τους οπαδούς. .Πρέπει να ηρεμήσουμε, να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ομάδα. Η κατάκτηση του Champions League είναι μια αργή διαδικασία, δεν είναι θέμα ημέρας, είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτή η στιγμή δεν είναι η καλύτερη για να μιλήσουμε για αλλαγές, πιστεύουμε στους παίκτες μας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τους οπαδούς μας, που μας έχουν υποστηρίξει τόσο πολύ", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο Ουνάι Εμερι, ο οποίος τόνισε ότι "είναι απογοητευτικός ο αποκλεισμός σε αυτή την φάση. Όμως δεν είναι απογοήτευση να πέφτεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σε όλες τις πιθανές συνθήκες και χωρίς έναν παίκτη. Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε εάν έπαιζε ο Νεϊμάρ. Τώρα, θα πρέπει να αναλύσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία. Πρέπει να γαντζωθούμε στα τρόπαια που μας έχουν απομείνει. Χρειαζόμασταν το μυαλό και την καρδιά, όχι μόνο την καρδιά. Όταν έφτασα στην Παρί, είπα ότι ήμουν σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα κερδίσει το Champions League. Ίσως την επόμενη σεζόν ή ίσως και μετά. Είναι σε μια διαδικασία ανάπτυξης".

Από 'κει και πέρα, ο Γιούλιαν Ντράξλερ που δεν έχει καλές σχέσεις με τον προπονητή του, Ουνάι Εμερι, τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως "αξίζαμε τον αποκλεισμό. Ξοδέψαμε 400 εκατ. το καλοκαίρι και όλοι έλεγαν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά αποτύχαμε ξανά".

Ο Μαρκίνιος, ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν τον Νεϊμάρ να αποχωρεί το καλοκαίρι και είπε μεταξύ άλλων πως "απαιτώ από τον Νεϊμάρ να μείνει στην ομάδα. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα σε αυτή τη φιλολογία, αλλά πρέπει να μείνει στο Παρίσι και να βοηθήσει να χτίσουμε μια ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη".

AP Photo/Francois Mori

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ