ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Hoax η βοήθεια 40.000.000 ευρώ της Παρί στην Σαπεκοένσε

Hoax η βοήθεια 40.000.000 ευρώ της Παρί στην Σαπεκοένσε

Μία "πληροφορία" που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες θέλει την Παρί Σεν Ζερμέν να προσφέρει 40.000.000 ευρώ στη Σαπεκοένσε με τη μορφή δωρεάς. Διαψεύδουν οι Γάλλοι.

Ψευδής αποδεικνύεται η "είδηση" της δωρεάς 40.000.000 ευρώ της Παρί Σεν Ζερμέν στη Σαπεκοένσε, μετά από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία που κόστισε τη ζωή σε 22 ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Βραζιλίας, στον προπονητή Κάιο Ζούνιορ και σε πολλούς παράγοντες της ομάδας.

Ένα tweet με προέλευση από τη Βραζιλία του χρήστη @arthur_vhm, ο οποίος είχε αποδώσει την πληροφορία σε ΜΜΕ της Βραζιλίας, ήθελε τους πρωταθλητές Γαλλίας να προσφέρουν αυτό το ποσό στην Σαπεκοένσε με τη μορφή δωρεάς.

Το tweet έκανε τον γύρο του κόσμου εν ριπή οφθαλμού, με συνέπεια από... φήμη να μετατραπεί σε δεδομένο και να αναπαραχθεί άκριτα στα social media ή ακόμα και από ΜΜΕ.

Μέσα σε λίγη ώρα άρχισαν και οι διαψεύσεις από πλευράς του γαλλικού συλλόγου, ενώ το βράδυ της Τρίτης το αρχικό tweet του χρήστη @arthur_vhm είχε εξαφανιστεί, με νέο tweet του να σημειώνει ότι η Παρί διαψεύδει επίσημα τη δωρεά.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, πάντως, εξέφρασε δημοσίως τη θλίψη της για την αεροπορική τραγωδία και στην προπόνηση της ημέρας, οι παίκτες κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίσημο: Η Ατλέτικο Νασιονάλ ζητάει τη στέψη της Σαπεκοένσε
Τα μέτρα αλληλεγγύης για τη Σαπεκοένσε που ψήφισαν οι σύλλογοι της Βραζιλίας
Η ανατριχιαστική δήλωση του προπονητή της Σαπεκόενσε
Τραγωδία: Συντριβή αεροπλάνου με 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της Σαπεκοένσε
Οι επιζώντες από την αεροπορική τραγωδία της Σαπεκοένσε
TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ