ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η UEFA έδωσε το "πράσινο φως" στην Παρί για Νεϊμάρ

Barcelona's Neymar walks on the field during the first half of an International Champions Cup soccer match against Manchester United, Wednesday, July 26, 2017, in Landover, Md. (AP Photo/Patrick Semansky)
Barcelona's Neymar walks on the field during the first half of an International Champions Cup soccer match against Manchester United, Wednesday, July 26, 2017, in Landover, Md. (AP Photo/Patrick Semansky) AP PHOTO/PATRICK SEMANSKY

Η UEFA με θέση της υποστήριξε ότι η μεταγραφή Νεϊμάρ πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και μετά να ελεγχθεί για πιθανές παραβάσεις. Ανακοίνωση της γαλλικής λίγκας εναντίον της ισπανικής.

Η ισπανική λίγκα αρνήθηκε να δεχθεί την επιταγή των 222.000.000 ευρώ που ενεργοποιούν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να προκαλέσει αντιδράσεις από τη γαλλική λίγκα και από την ίδια την UEFA.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, με θέση που έλαβε επί του ζητήματος, τονίζει ότι η εξέταση πιθανής παραβίασης του Financial Fair Play από την Παρί Σεν Ζερμέν είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση και ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να υπάρξουν εκτιμήσεις, αφού ο γαλλικός σύλλογος μπορεί να πουλήσιε ποδοσφαιριστές και να ισοσκελίσει τα έξοδά του.

Η La Liga αρνήθηκε τα χρήματα την Πέμπτη, επικαλούμενη πιθανή παραβίαση των κανονισμών του οικονομικού "ευ αγωνίζεσθαι" που διέπουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να προβάλλει περαιτέρω αντίσταση.

Η θέση της UEFA

"Δεν έχουμε δεχθεί διαμαρτυρία από κάποιον, σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς του Financial Fair Play και να επιδεικνύουν ότι δεν έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο από 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Ως μέρος του συνεχούς ελέγχου των συλλόγων σύμφωνα με τους κανονισμούς του FFP, η UEFΑ θα εξετάσει τις λεπτομέρειες αυτής της μεταγραφής ώστε να διασφαλίσει ότι η Παρί υπακούει στις απαιτήσεις του FFP.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί θα έχει επιρροή στα οικονομικά του συλλόγου για πολλά χρόνια, αλλά ο αντίκτυπος ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν μπορεί να κριθεί προκαταβολικά, χαρακτηριστικά επειδή η Παρί θα μπορούσε να πουλήσει αρκετούς παίκτες για σημαντικά ποσά.

"Γι' αυτό θα κάνουμε υπολογισμούς μόνο στο τέλος και θα διασφαλίσουμε ότι σέβονται τους κανονισμούς".

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Η γαλλική λίγκα εξέδωσε με τη σειρά της επίσημη ανακοίνωση με την οποία στηρίζει δημοσίως την Παρί και καλωσορίζει τον Νεϊμάρ, εγκαλώντας την ισπανική λίγκα για τη στάση της.

Η ανακοίνωση

"Η LFP είναι έκπληκτη και δεν κατανοεί την άρνηση της La Liga απλά να αποδεχθεί την πληρωμή της ρήτρας αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ.

Η LFP ζητάει από τη La Liga να συμμορφωθεί στους κανονισμούς της FIFA και στις ευθύνες της.

Η LFP στηρίζει την Παρί Σεν Ζερμέν και εύχεται στον Νεϊμάρ να έρθει στο πρωτάθλημα της Ligue 1.

Οι νομικές υπηρεσίες της LFP στηρίζουν και βρίσκονται στη διάθεση της Παρί, ώστε το συμβόλαιο του Νεϊμάρ να εγκριθεί όσο το δυνατόν συντομότερα".

Photo credits: AP Photo/Patrick Semansky

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ