ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Παρί του Έμερι βιώνει τον πρώτο της ηχηρό "κραδασμό"

(FILES) This file photo taken on May 18, 2016 shows Sevilla's Spanish head coach Unai Emery looking on during the UEFA Europa League final football match between Liverpool FC and Sevilla FC at the St Jakob-Park stadium in Basel.
Paris Saint-Germain on June 28, 2016 named Spaniard Unai Emery as their new coach on a two-year contract. Emery, 44, takes over from Laurent Blanc, who left his role with the Qatari-backed French giants on Monday, and his contract includes an option for an additional season. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
(FILES) This file photo taken on May 18, 2016 shows Sevilla's Spanish head coach Unai Emery looking on during the UEFA Europa League final football match between Liverpool FC and Sevilla FC at the St Jakob-Park stadium in Basel. Paris Saint-Germain on June 28, 2016 named Spaniard Unai Emery as their new coach on a two-year contract. Emery, 44, takes over from Laurent Blanc, who left his role with the Qatari-backed French giants on Monday, and his contract includes an option for an additional season. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO AFP

Ο Ουνάι Έμερι που αμφισβητείται έντονα και καλείται να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών δυσλειτουργίες, οι δυσαρεστημένοι παίκτες, ο σωτήρας Καβάνι και οι -μέχρι στιγμής- αποτυχημένες επιλογές του τεχνικού διευθυντή Πάτρικ Κλάιφερτ.

Πάνω που ο Ουνάι Έμερι έβλεπε το έργο του να επιφέρει τα πρώτα ικανοποιητικά αποτελέσματα και να δίνει σταθερότητα στη δική του Παρί Σεν Ζερμέν, μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες στη Ligue 1, ήρθε η ήττα-"βόμβα" με 3-0 από τη Μονπελιέ το περασμένο Σάββατο (03/12) για να "γκρεμίσει" την ευρυθμία της ομάδας του.

Η τρίτη θέση και το -4 από την κορυφή δεν τρομάζει κανέναν στο "Παρκ ντε Πρενς", ωστόσο δεδομένου ότι πέρυσι τερμάτισε στο +31(!) από τη δεύτερη Λιόν, αντιμετωπίζεται ως αποτυχία.

Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον αριθμό προσέλευσης των θεατών της περασμένης Τετάρτης (30/11), για τον εντός έδρας αγώνα της Ligue 1 με αντίπαλο την Ανζέ, ο οποίος κυμάνθηκε γύρω στους 23.000 και ήταν ο χαμηλότερος μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τους Άραβες, το 2011.

Μια δικαιολογία είναι οι ραγδαίες βελτιώσεις των Μονακό και Νις (η δεύτερη αντιμετωπίζει την Παρί την ερχόμενη Κυριακή), όμως το ζήτημα είναι πως η εικόνα των Παριζιάνων δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα του υλικού της. Και αν συνεχίσουν να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, οι στόχοι της διεκδίκησης του Champions League και της κατάκτησης της Ligue 1 θ' αρχίσουν να "θολώνουν".

Η Παρί του Έμερι βιώνει τον πρώτο της ηχηρό "κραδασμό"
AFP OR LICENSORS

Στις αρχές Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία παικτών της Παρί είχε εκφράσει την ανησυχία της όσον αφορά το γεγονός ότι ο 47χρονος προπονητής έδινε σαφώς μικρότερη βαρύτητα στο κομμάτι της κατοχής της μπάλας, τομέας στον οποίο -κατά κοινή ομολογία- οι Παριζιάνοι παίρνουν υψηλό βαθμό.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Equipe", οι πιέσεις των ποδοσφαιριστών ώθησαν τον Έμερι και στην αλλαγή του σχήματος, από 4-2-3-1 σε 4-3-3. Εξ αιτίας της εν λόγω υπόκυψης του Έμερι στα "θέλω" των ποδοσφαιριστών του, πολλοί υπέθεσαν ότι ο νέος προπονητής της Παρί αντιμετωπίζει μια μικρή αναταραχή στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Παρά ταύτα, ένα συν που πρέπει να πιστωθεί στον πρώην τεχνικό της Σεβίλλης, είναι το γεγονός ότι έχει καταφέρει να πάρει το μέγιστο δυνατό από τον Έντισον Καβάνι, ο οποίος έχει πετύχει 18 γκολ σε 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και έχει βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά κάμποσες φορές.

Σημειωτέον, υπήρχαν σκέψεις πώλησης του Ουρουγουανού το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να κινηθούν μεταγραφικά για έναν φορ (αποδεδειγμένα) κορυφαίου επιπέδου. Η επιμονή στον Καβάνι αποτέλεσε ένα στοίχημα που μέχρι στιγμής έχει κερδηθεί.

Η Παρί του Έμερι βιώνει τον πρώτο της ηχηρό "κραδασμό"

Υπό την αιγίδα της αραβικής QSI, οι απαιτήσεις στο "Παρκ ντε Πρενς" έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο. Ενδεικτικό το ότι σε μια παρόμοια κατάσταση με αυτή του Έμερι, είχε εμπλακεί και ο πολύπειρος Κάρλο Αντσελότι, αλλά εν συνεχεία και ο Λοράν Μπλαν.

Βεβαίως, υφίσταται μερίδα του Τύπου η οποία "γρονθοκοπεί" και τον τεχνικό διευθυντή της Παρί, Πάτρικ Κλάιφερτ, θεωρώντας ότι έχει αποτύχει σε πρώτη φάση. Ο τελευταίος προσελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και όπως εικάζεται στη Γαλλία, "φόρτωσε" την ομάδα με τον -ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς- Χεσέ Ροντρίγκεθ, έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 25.000.000 ευρώ, αλλά και με τον ελεύθερο Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος βρίσκεται πολύ μακριά από τον προσδοκώμενο βαθμό.

Ενδεχομένως, το νέο "κεφάλαιο" που έχει ανοίξει στην Παρί να βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο για να αμφισβητείται τόσο έντονα. Πιθανώς, οι Γάλλοι κινδυνολογούν, κυρίως λόγω του ότι η Παρί Σεν Ζερμέν τους είχε... κακομάθει. Εντούτοις, ο 47χρονος τεχνικός κρίνεται όχι μόνο για τα αποτελέσματα της ομάδας του, αλλά και για την εικόνα της, που σε πολλά παιχνίδια δεν πείθει κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να σταθούμε υπομονετικοί ώστε να κατανοήσουμε αν η Παρί του Έμερι δύναται να εξελιχθεί στο "μεγαθήριο" που ονειρεύονται να "χτίσουν" οι Άραβες ιδιοκτήτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κροτίδα στον τερματοφύλακα της Λιόν, διακόπηκε το ματς με την Μετς!
Στο +3 με "3άρα" η Νις
Έμερι: "Γι' αυτό απέρριψε την Μπαρτσελόνα ο Μαρκίνιος"
Σκέψεις επιστροφής στη Ρεάλ από Εζίλ και Ντι Μαρία
TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ