ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Η Παρί Σεν Ζερμέν προσέλαβε τον αθλητικό διευθυντή της Πόρτο

FC Porto's coach Vitor Pereira, right, celebrates his 1-0 victory over Sporting Braga, with Givanildo 'Hulk' Souza, from Brazil, and staff member Antero Henrique at left, during their Portuguese League soccer match at the Municipal Stadium, in Braga, Portugal, Saturday April 7, 2012. Hulk scored the only goal.(AP Photo/Paulo Duarte)
FC Porto's coach Vitor Pereira, right, celebrates his 1-0 victory over Sporting Braga, with Givanildo 'Hulk' Souza, from Brazil, and staff member Antero Henrique at left, during their Portuguese League soccer match at the Municipal Stadium, in Braga, Portugal, Saturday April 7, 2012. Hulk scored the only goal.(AP Photo/Paulo Duarte) AP

Ο επί 26 χρόνια παράγοντας της Πόρτο, Αντέρο Ενρίκε, αναλαμβάνει το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην Παρί Σεν Ζερμέν, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στην Πορτογαλία.

Ο Αντέρο Ενρίκε αποτελεί τον νέο αθλητικό διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν, όπως συμφωνήθηκε την Τετάρτη. Ο Πορτογάλος παράγοντας άφησε μία επιτυχημένη πορεία στην Πόρτο μετά από 26 χρόνια για να ανέβει επίπεδο και να κολυμπήσει στα βαθιά, μετά από μία αποτυχημένη σεζόν για τους Γάλλους.

Η θέση του αθλητικού διευθυντή είχε μείνει κενή μετά από την παραίτηση τον Απρίλιο του Ολιβιέ Λετάν, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του μεγαλοατζέντη Κία Τζουραμπτσιάν, να αναλάβει εκτελεστικός διευθυντής στην εταιρία του "Sports Invest UK".

Οι άνθρωποι της Παρί προσέγγισαν πρώτα τον αθλητικό διευθυντή της Ατλέτικο από το 2013, Αντρέα Μπέρτα, για τη διαδοχή του Λετάν. Ο Ιταλός φέρεται να ταξίδεψε ακόμα και στο Κατάρ για να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες της Παρί, ωστόσο η απόφαση για παραμονή του Ντιέγκο Σιμεόνε στους "ροχιμπλάνκος" και η πίεση του προέδρου του συλλόγου, Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν, τον οδήγησαν στην απόφαση να παραμείνει στη Μαδρίτη.

Ο Ενρίκε έχει υπάρξει και στόχος της Τσέλσι παλαιότερα, όταν ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν προπονητής στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στην πρώτη θητεία του, ενώ το ίδιο συνέβη και λίγο καιρό αργότερα, το 2011, όταν οι "μπλε" αγόρασαν τον Αντρέ Βίλας Μπόας για τον πάγκο τους από τον πορτογαλικό σύλλογο, αναζητώντας παράλληλα αντικαταστάτη του Φρανκ Άρνεσεν.

Ο 49χρονος έχει περάσει από τις θέσεις του εκπροσώπου Τύπου και του διευθυντή εξωτερικών σχέσεων, προτού το 2005 γίνει αθλητικός διευθυντής της Πόρτο και δεξί χέρι του Ζόρζε Πίντο ντα Κόστα. Το 2016 αποχώρησε από το "Ντραγκάο" επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ωστόσο φημολογείται ότι υπήρξαν διαφωνίες με τη διοίκηση.

Από τη στιγμή που βρέθηκε υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι πολύ πιθανό ο διευθυντής ποδοσφαίρου Πάτρικ Κλάιφερτ να διάγει τις τελευταίες ημέρες του στον σύλλογο, αφού χρεώνεται κι αυτός μεγάλο μέρος της αποτυχημένης χρονιάς.

Photo credits: AP Photo/Paulo Duarte

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ