ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αγοράς του Εμπαπέ

PSG's Kylian Mbappe reacts after scoring a goal during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Caen, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Dec. 20, 2017. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Kylian Mbappe reacts after scoring a goal during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Caen, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Wednesday, Dec. 20, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν πήρε τη νίκη κόντρα στην Στραμπούρ και "κλείδωσε" την παραμονή στην κατηγορία, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί αυτόματα η ρήτρα αγοράς του Κιλιάν Εμπαπέ.

Τα δικαιώματα του Κιλιάν Εμπαπέ ανήκουν πλέον στην Παρί Σεν Ζερμέν, αφού μετά τη νίκη επί της Στρασμπούρ με 5-2, οι Παριζιάνοι "κλείδωσαν" την... παραμονή στην κατηγορία που ήταν προαπαιτούμενο στο deal με τη Μονακό, με συνέπεια να ενεργοποιηθεί αυτόματα η ρήτρα αγοράς του Γάλλου επιθετικού έναντι 145.000.000 ευρώ.

Με 12 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 68 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή, καθώς είναι βέβαιο πως ό,τι κι αν συμβεί πλέον, στο τέλος της σεζόν θα έχει -τουλάχιστον- τρεις ομάδες από κάτω της.

Ύστερα απ' τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο 19χρονος στράικερ είναι κι επίσημα η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 180.000.000 ευρώ (35.000.000 ευρώ + 145.000.000 ευρώ), πίσω απ' τον Νεϊμάρ που κόστισε στους Παριζιάνους το περασμένο καλοκαίρι 222.000.000 ευρώ.

Την εφετινή σεζόν ο Εμπαπέ μετράει 15 γκολ και 14 ασίστ σε 32 συμμετοχές με την Παρί, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η γαλλική ομάδα να είναι μία "ανάσα" απ' την κατάκτηση της Ligue 1, αλλά και μέσα σε όλους τους στόχους της.

Photo Credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ