ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Εμπαπέ, ο νεότερος ποδοσφαιριστής με 20 γκολ στη Ligue 1

Paris Saint Germain's Kylian Mbappe kicks the ball to score the second goal against Lyon during their French League One soccer match between PSG and Olympique Lyon at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 17, 2016. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint Germain's Kylian Mbappe kicks the ball to score the second goal against Lyon during their French League One soccer match between PSG and Olympique Lyon at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Sept. 17, 2016. (AP Photo/Francois Mori) AP

Νεότερος ποδοσφαιριστής του γαλλικού πρωταθλήματος, που πετυχαίνει 20 γκολ εδώ και 40 χρόνια, έγινε ο Κιλιάν Εμπαπέ, με τα δύο που σημείωσε στο εύκολο 5-0 της Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον της Ανζέ. Ποια ρεκόρ έχει ήδη καταρρίψει ο νεαρός φορ.

Το παιδί- θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ και να τρελαίνει κόσμο με τα όσα κάνει στο χορτάρι. Ο λόγος για τον Κιλιάν Εμππαπέ, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ανζέ, έγινε ο νεότερος παίκτης που το καταφέρνει εδώ και 40 χρόνια.

Σκοράροντας το τέταρτο γκολ για τη φετινή σεζόν και σε συνδυασμό με τα 16 που πέτυχε πέρσι με τη Μονακό, ο Εμπαπέ χρειάστηκε μόλις 49 παιχνίδια για να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ. Σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών, γίνεται ο μικρότερος ποδοσφαιριστής, που φτάνει αυτό το νούμερο εδώ και 4 δεκαετίες.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη ατομική του επιτυχία, καθώς έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του Τιερί Ανρί στη Μονακό και να γίνει ο νεότερος που σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μονακό τη σεζόν 2015-16.

Επιπλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ο πρώτος παίκτης κάτω των 20 ετών, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 8 φόρες σε παιχνίδια Champions League, καθώς και ο νεότερος σκόρερ σε ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

AP Photo/Francois Mori

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ