ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Εισαγγελική έρευνα για τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί

Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser Al-Khelaifi waits for the arrival of Qatar's Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani prior to a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Francois Mori)
Paris Saint-Germain's Qatari president Nasser Al-Khelaifi waits for the arrival of Qatar's Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani prior to a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, in Paris, France, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Οι εισαγγελικές Αρχές της Ελβετίας διενεργούν έρευνα για τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαΐφί, ο οποίος κατηγορείται πως δωροδόκησε αξιωματούχους της FIFA προκειμένου το "BeIN Sports" να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μπελάδες για τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο των ελβετικών Αρχών για συμμετοχή σε υπόθεση δωροδοκίας που σχετίζεται με τον πρώην Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκέ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Αλ Κελαΐφί, που είναι και Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού δικτύου "BeIN Sports", κατηγορείται πως δωροδόκησε αξιωματούχους της FIFA προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030.

Η εισαγγελική έρευνα άρχισε στις 20 Μαρτίου του 2017, ωστόσο μόλις την Πέμπτη (12/10) έγινε γνωστή η υπόθεση. Οι Ελβετοί σε συνεργασία με τις γαλλικές, ελληνικές, ιταλικές και ισπανικές Αρχές έψαξαν ακίνητα του Ζερόμ Βάλκε στις συγκεκριμένες χώρες, προσπαθώντας να βρουν επιπλέον στοιχεία της υπόθεσης. Ωστόσο, τελικά βρήκαν... λαβράκι στο πρόσωπο του Αλ Κελαϊφί. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση απ' την πλευρά του ισχυρού άνδρα της Παρί.

Θυμίζουμε πως ο Βαλκέ τιμωρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με ποινή αποκλεισμού 12 ετών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Photo Credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ