ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Στεργιώτης: "Όλοι βλέπουν το ύψος μου και με ρωτάνε 'είσαι τερματοφύλακας;'"

Στεργιώτης: "Όλοι βλέπουν το ύψος μου και με ρωτάνε 'είσαι τερματοφύλακας;'"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σπύρος Στεργιώτης μίλησε για την ήττα του Πανελευσινιακού με 7-0 από τον ΠΑΟΚ, απάντησε για το ύψος του, για το πώς ξεκίνησε ως τερματοφύλακας και οριοθέτησε τους στόχους του για το μέλλον.

Ο τερματοφύλακας του Πανελευσινιακού, Σπύρος Στεργιώτης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας "Libero 107.4" για τη βαριά ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ με 7-0.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πότε ήρθε στην Ελλάδα: "'Ηρθα από τον Καναδά πριν από δύο χρόνια. Ο πατέρας μου γεννήθηκε εδώ και έφυγε 25 ετών στον Καναδά".

Για το πώς ξεκίνησε: "Ξεκίνησα από μια ακαδημία του Καναδά. Σαν μικρό παιδί ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και το πίστευα, δούλευα αρκετά. Βέβαια, δεν με άφησε ο πατέρας μου να έρθω στην Ελλάδα απο μικρός, γιατί έπρεπε να τελειώσω το σχολείο".

Για τον λόγο που ήθελε να έρθει στην Ελλάδα: "Γιατί το αίμα μου είναι ελληνικό. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Είναι μια όμορφη χώρα και πιστεύω πως απο κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Πήγα σε πανεπιστήμιο στην Αμερική και έπρεπε να διαλέξω αν θα πήγαινα στο MLS ή στην Ευρώπη. Και διάλεξα να έρθω στην Ελλάδα. Μίλησα με γνωστούς μου απο τη Ζάκυνθο και ξεκίνησα από εκεί και μετά βρέθηκε η Ελευσίνα, που είμαι εκεί εδώ και δύο χρόνια".

Για το πώς είναι τα πράγματα στην Ελευσίνα: "Δουλεύω με τον προπονητή και το τεχνικό τιμ εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχει καλή οργάνωση και πιστεύω θα το παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε να σωθούμε".

Για τις οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρο: "Ήρθα στην Ελλάδα για να δείξω κάτι, να με δει ο κόσμος, δεν κοιτάς τα χρήματα. Πρέπει να παλεύεις".

Γιατί επέλεξε να γίνει τερματοφύλακας: "Όλοι βλέπουν το ύψος μου και με ρωτάνε 'είσαι τερματοφύλακας;' Αλλά εγώ έχω μεγάλη καρδιά. Πιστεύω πως μόλις μπαίνεις κάτω από τα δοκάρια, δεν παίζει ρόλο το ύψος".

Για το πώς είναι η επομένη μέρα για ένα τερματοφύλακα που έφαγε εφτά γκολ σε ένα αγώνα: "Είναι δύσκολα. Το βράδυ σκέφτεσαι πολλά, όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ, που είναι από τις καλύτερες ομάδες σε Ευρώπη και Ελλάδα, θέλει να δείξεις ότι μπορείς να ανέβεις αυτό το σκαλοπάτι. Βέβαια αισθάνεσαι άσχημα μετά από αυτό το αποτέλεσμα αλλά σηκώνεσαι και βλέπεις στο βίντεο τα λάθη σου για να τα βελτιώσεις στην προπόνηση".

Για το που πιστεύει πώς έκανε λάθος στο παιχνίδι: "Δεν θέλω να τα πω αυτά. Αυτά είναι για μένα και τον προπονητή τερματοφυλάκων...".

Για το αν πιστεύει πώς το 7-0 είναι η εικόνα του αγώνα: "Κρατήσαμε το μηδέν σε έναν ημίχρονο κόντρα σε παιδιά που είναι βασικοί, που έχουν πολλές συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να έχουμε την ίδια εικόνα, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίρνει εύκολα τα πάνω της".

Για το πρώτο γκολ: "Πρέπει να το δω καλύτερα και να μιλήσω με τον προπονητή μου για να δω στο βίντεο τι έφταιξε".

Για το τι είπαν στα αποδυτήρια: "Θέλουμε να παραμείνουμε και να δείξουμε καλή εικόνα στο επόμενο παιχνίδι στην Κομοτηνή και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για τους προσωπικούς του στόχους: "Να βοηθήσω την ομάδα να σωθεί, είτε παίζω βασικός είτε όχι. Μετά από αυτό να πάω όσο πιο ψηλά μπορώ, να πάω σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και να παίξω στην Super League. Ακόμη και στην Ευρώπη αν μπορώ..".

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ