ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Όταν ο Απόλλων απέκτησε τον Ρενέ Βαν ντε Κέρκοφ

Όταν ο Απόλλων απέκτησε τον Ρενέ Βαν ντε Κέρκοφ

Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, ο Απόλλων Αθηνών εξέπληξε το ποδοσφαιρικό πανελλήνιο και πραγματοποίησε τη σπουδαιότερη μεταγραφή της ιστορίας του, τον Ολλανδό εξτρέμ, Ρενέ Βαν ντε Κέρκοφ (VIDEO).

Μία μεταγραφή που δεν περίμενε κανένας πραγματοποίησε, σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, ο Απόλλων Αθηνών (και νυν Σμύρνης)...

Στις 15 Ιουλίου του 1983, στο δυναμικό της "ελαφράς ταξιαρχίας" εντάχθηκε ο φημισμένος Ολλανδός εξτρέμ, Ρενέ Βαν ντε Κέρκοφ!

Προερχόμενος από μία εντεκαετή καριέρα πρωταγωνιστή στην Αϊντχόφεν (278 συμ./85 γκολ) και σε ηλικία 32 ετών (τότε), ο Βαν ντε Κέρκοφ επέλεξε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη μεταγραφή στην ιστορία του Απόλλωνα και χαρακτηριστικό είναι ότι στο γήπεδο της Ριζούπολης, μετέβαιναν πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι, απλά για να τον παρακολουθήσουν.

Ως "απολλωνιστής", έπαιξε σε 23 παιχνίδια και πέτυχε 3 γκολ, αποχωρώντας το καλοκαίρι του 1984 για το Χονκ Κονγκ και τη Σέικο.

Ο Βαν ντε Κέρκοφ αγωνίστηκε για 45 λεπτά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 και ήταν βασικός στον τελικό του Μουντιάλ του 1978, με την Ολλανδία να γνωρίζει ισάριθμες ήττες.

Όταν ο Απόλλων απέκτησε τον Ρενέ Βαν ντε Κέρκοφ

Απολαύστε τον:

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ