ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Λυσάνδρου: "Δεν βλέπω πώς μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα"

Λυσάνδρου: "Δεν βλέπω πώς μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα"
Λυσάνδρου

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Μηνάς Λυσάνδρου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Μην ξεχάσεις το κασκόλ» με τους Θοδωρή Ρούσσο και Δημήτρη Σαμόλη, για το θέμα της ανόδου της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" στη Super League. (AUDIO)

Για την υπόθεση με τον υποβιβασμό της Κέρκυρας: « Θα ήθελα να βάλω τα πράγματα στην θέση τους και νομικά. Όλα τα πράγματα έχουν την σημασία τους. Η απόφαση πέρα από το σκεπτικό έχει και το κρίνω αποφασίζω. Αυτό που είναι αναρτημένο είναι το διατακτικό. Με χαμόγελο διάβασα τα δημοσιεύματα μετά την απόφαση. Γιατί να παραμείνει ο Λεβαδειακός στην κατηγορία δεν το κατάλαβα. Όταν ζητάς μία αίτηση καταθέτεις ένα παράβολο. Αυτό είναι ένα στοιχείο που και οι δύο άσκησαν δύο εφέσεις που έγιναν δεκτές.»

Για το τι λέει ο νόμος : «Ένα πρωτάθλημα προφανώς έχεις τους δικούς του κανόνες. Αυτό είναι η προκήρυξη. Σου λέει αυτοί είναι παιδιά όποιος θέλει να παίξει το υπογράφει. Αυτή ήταν η προκήρυξη του 2014-2015. Αυτή παραπέμπει στον ΚΑΠ. ΚΑΠ και προκήρυξη είναι το σύνολο των κανόνων. Η ουσία του άρθρου 10 είναι ότι οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται απευθείας στην Φούτμπολ Λιγκ. Η τελική βαθμολογία θα προκύψει μετά από αγώνες πλει οφ, πλει άουτ. Αφού δεν υπήρχαν πλέι άουτ τότε οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται. Για να αλλάξει αυτή η βαθμολογική κατάταξη για να αλλάξει πρέπει να προβλέπεται και κάτι άλλο. Στον ΚΑΠ γι” αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται κάτι άλλο. Για να αλλάξει η βαθμολογία προφανώς πρέπει κάπου να προβλέπεται. Η δική μας θέση δεν είναι κατά του Λεβαδειακού, της Σούπερ Λιγκ. Αφού αυτό προβλέπεται, τι να κάνουμε;»

Για την διαφορά με την υπόθεση του Αστέρα Τρίπολης: «Κάποια στιγμή προέκυψε ότι ο Ηρακλής είχε καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Άρα σου λέει με παραπλάνησες. Άρα εκείνη την στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης κάνει μία καταγγελία στην Σούπερ Λιγκ και ζητάει τον υποβιβασμό του. Και ένα δεύτερων αίτημα που αφορούσε το να τοποθετηθεί στην κατηγορία.»

Για το επόμενο βήμα του Απόλλωνα Σμύρνης: «Δεν θα πέσω στην παγίδα να κάνω αυτό που κατακρίνω. Δεν έχει βγει το σκεπτικό της απόφασης. Η κατάσταση αξιολογείται βήμα – βήμα. Το επόμενο βήμα θα είναι προφανώς η δημοσιοποίηση του σκεπτικού. Από εκεί και πέρα φαντάζομαι η Κέρκυρα κάπου θα προσφύγει. Από εκεί και πέρα εμείς θα περιμένουμε.»

Για το πότε πιστεύει ότι θα τελειώσει η υπόθεση: «Δεν είναι τι πιστεύω εγώ. Οδηγός είναι οι νόμοι και οι προθεσμίες. Να περιμένουμε να δούμε τα όργανα τι αποφάσεις θα λάβουμε. Δεν βγαίνουν οι μέρες για να υπάρχει απόφαση μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει ομαλά. Να γίνουν μέλη του συνεταιρισμού. Δεν βλέπω πως μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω πως μπορεί να πάρει το ρίσκο η Superleague και να αφήσει ανοικτά μέτωπα στον αέρα».

Ακούστε τί δήλωσε ο Μηνάς Λυσάνδρου στην εκπομπή "Μην ξεχάσεις το κασκόλ" #paizeidynata

Posted by SPORT 24 Radio on Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015
TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ