ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ερασιτέχνης Απόλλων: "H ΠΑΕ απομάκρυνε οικειοθελώς την ομάδα από τη Ριζούπολη"

Ερασιτέχνης Απόλλων: "H ΠΑΕ απομάκρυνε οικειοθελώς την ομάδα από τη Ριζούπολη"
Ριζούπολη

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρθηκε στην απομάκρυνση της ΠΑΕ Απόλλων από τη Ριζούπολη πήρε ο Ερασιτέχνης, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά επρόκειτο για "οικειοθελή απομάκρυνση εκ μέρους του ιδιοκτήτη".

Στη Νέα Σμύρνη θα δίνει τα παιχνίδια του τη νέα σεζόν στη Football League ο Απόλλων Σμύρνης, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό. Ο Ερασιτέχνης εξέδωσε ανακοίνωση, θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι αιτία για αυτό ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Η ανακοίνωση: «Τα άδηλα και τα κρύφια της σοφίας σου εδήλωσάς μοι». Μια φράση της Παλαιάς Διαθήκης, που σε σύγχρονη παράφραση τη χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε ότι συμβαίνουν πράγματα κρυφά και σκοτεινά. Και ρωτάμε. Είναι… κρυφά και σκοτεινά τα σχέδια του ουσιαστικού ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη; Του παράγοντα που θα γραφτεί στην ιστορία ως ο πρώτος που αποφάσισε να απομακρύνει οικειοθελώς την ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα από την ιστορική της έδρα; Τη Ριζούπολη. Το ερώτημα είναι, προφανώς, ρητορικό. Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης στις παράλογες απαιτήσεις και στις μεθοδεύσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ απάντησε με υποχωρήσεις και αντιπροτάσεις, που αποδείκνυαν εμπράκτως ότι επιθυμεί συνολικά το καλό του Απόλλωνα και την ομάδα αγωνιζόμενη στη φυσική της έδρα. Στόχος ήταν η εξεύρεση της λύσης ώστε να συμπορευτεί με την ΠΑΕ, όπως εξάλλου ανελλιπώς συμβαίνει με όλες τις διοικήσεις από το 1979 όταν και το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό.

Αντ’ αυτού δεν βρήκε μόνο… τοίχο, αλλά και ενέργειες πολεμικές, που ξεκάθαρο στόχο είχαν και έχουν τον εν γένει αφανισμό του Γυμναστικού Συλλόγου, αρχής γενομένης με την απόπειρα διάλυσης των ποδοσφαιρικών του ακαδημιών, του σημαντικότερου πόρου του. Πως αλλιώς να ερμηνευτεί το «κλείσιμο» από την Π.Α.Ε. του γηπέδου Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών που χρησιμοποιούσε ο ΓΣ για προπονήσεις και αγώνες επί 9 έτη; Πως αλλιώς να ερμηνευτεί η δημιουργία – άνευ της έγκρισης του ΓΣ – ακαδημιών της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης με επικεφαλής τον επί εννέα συναπτά έτη Διευθυντή Ακαδημίας του Γ.Σ. Γιάννη Θεοχαρίδη; Σημειωτέον ότι ο εν λόγω ενόσω βρισκόταν στις υπηρεσίες του ΓΣ οργάνωνε τις προαναφερθείσες κρυφές ενέργειες της ΠΑΕ.

Πως αλλιώς να ερμηνευτεί η λάσπη που εκτοξεύτηκε, ότι, τάχα μου, ο Σύλλογος δεν θέλει να δει την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης στη Superleague; Κατηγορίες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν ακόμη και τα όρια της βλασφημίας. Για την αποχώρηση από τη Ριζούπολη χρησιμοποιήθηκαν ένα… κάρο, ακόμη, δικαιολογίες από τον κακό αγωνιστικό χώρο μέχρι και το «τοξικό» (!!!) περιβάλλον του Ερασιτέχνη. Σε όλα αυτά ο ΓΣ έχει απαντήσει και με λόγια, αλλά κυρίως με έργα.

Την 1/8/2016 εταιρία βελτίωσης συντήρησης του χλοοτάπητα – ευθύνη που μέχρι πρότινος βάραινε την ΠΑΕ - που θεωρείται κορυφαία ακόμη και από τη Super League, ανέλαβε το έργο και μόλις έναν μήνα μετά ο αγωνιστικός χώρος βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων δύο ετών (εποχής Μονεμβασιώτη). Όπως είναι και τώρα (3/10/2016), δηλαδή, έστω και αν οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες του ΓΣ χρησιμοποιούν αναγκαστικά σχεδόν τέσσερις φορές την εβδομάδα – αφού «χάθηκε» το γήπεδο του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών - το «Γ. Καμάρας» για προπονήσεις και αγώνες και όχι μόλις δύο φορές την εβδομάδα, που πρότεινε ο Σύλλογος και αρνούταν πεισματικά η διοίκηση της ΠΑΕ.

Όσο για τις υπέρογκες, όπως χαρακτηρίστηκαν, οικονομικές απαιτήσεις για τη χρήση του γηπέδου από την ΠΑΕ; Η τελευταία πρόταση του ΓΣ είχε ως εξής: 3.500 ευρώ για τα ημερήσια παιχνίδια και 4.500 για τα νυχτερινά (με προβολείς), με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, συντήρηση χλοοτάπητα, καθαριότητα, συντήρηση εγκαταστάσεων πληρωμένα από τον ΓΣ. Ήτοι ένα ποσό που θα έφτανε μάξιμουμ τις 80.000 ευρώ ετησίως, την ώρα που το συνολικό κόστος συντήρησης του γηπέδου ανέρχεται στις 100.000 ευρώ (40.000 ευρώ απαιτούνται μόνο και μόνο για τη συντήρηση του χλοοτάπητα).

Εν κατακλείδι στόχος και επιθυμία του Γυμναστικού Συλλόγου δεν είναι η «διατήρηση του καλού πελάτη» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε- άλλωστε ο Σύλλογος την περασμένη περίοδο ζημιώθηκε από αυτόν με το ποσό των 20.000 ευρώ – αλλά ο ενιαίος Απόλλων, η ομάδα αγωνιζόμενη στη φυσική της έδρα και η άνοδος της στη Superleague.

Αθήνα 4/10/20016

Με εντολή του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝ. ΚΑΤΑΒΕΛΟΣ ΣΤΕΦ. ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ".

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (6/10)

Ο Ερασιτέχνης αναμένεται να παραχωρήσει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15.00 συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα κάνει αναφορά "στους λόγους που η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης έφυγε από την έδρα της Ριζούπολης". Η ανακοίνωση: "Ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τροπαίων του «Γεώργιος Καμάρας» με θέμα την ενημέρωση της κοινής γνώμης και του φίλαθλου κόσμου για τους λόγους που η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης έφυγε από την έδρα της Ριζούπολης. Ημέρα και ώρα έναρξης: Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15.00 Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας".

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ