ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Από την Καλλονή... στα βήματα του Μουρίνιο

Από την Καλλονή... στα βήματα του Μουρίνιο
INTIME SPORTS

Στα βήματα των Ζοζέ Μουρίνιο, Αντρέ Βίλας-Μπόας και Νούνο Εσπίριτο Σάντο βαδίζει ο Πορτογάλος πρώην αμυντικός χαφ των Καλλονής και Απόλλωνα Σμύρνης, Ούγκο Φαρία.

Ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ, Ούγκο Φαρία, έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καλλονής στη Super League και με αυτή του Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League. Πλέον, είναι στη Σκωτία, αγωνιζόμενος με τη Λίβινγκστον.

Όμως σε ηλικία 32 ετών, γνωρίζει ότι η δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας είναι κοντά. Και σκέφτεται το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την προπονητική.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στον σκωτσέζικο και πορτογαλικό Τύπο, ήδη ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα για την απόκτηση προπονητικού διπλώματος στη διάσημη σχολή "Largs".

Αυτή είναι η σχολή από την οποία αποφοίτησαν στο παρελθόν συμπατριώτες του με καταξιωμένη πορεία στο χώρο. Αρχής γενομένης από τον - ίσως - κορυφαίο προπονητή στον κόσμο, Ζοζέ Μουρίνιο, μέχρι τους νυν τεχνικούς των Ζενίτ και Βαλένθια, Αντρέ Βίλας-Μπόας και Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Από την Καλλονή... στα βήματα του Μουρίνιο
INTIME SPORTS

"Στην Κύπρο αγωνίστηκα (Παραλίμνι) μαζί μ' έναν Σκωτσέζο, τον Μαρκ Μπέρτσιλ, ο οποίος και έγινε τώρα προπονητής. Αυτός ήταν που με έπεισε. Είναι δύσκολο να μπεις στη σχολή αυτή. Από αυτή αποφοίτησε ο Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά ο Αντρέ Βίλας-Μπόας (έγινε αποδεκτός με τη μεσολάβηση του Μπόμπι Ρόμπσον) κι ο Εσπίριτο Σάντο. Ήθελα να το κάνω είναι η κατάλληλη στιγμή κι ώρα.", υποστήριξε ο Ούγκο Φαρία με τα ΜΜΕ της χώρας του να περιμένουν το "next big thing" όσον αφορά στην προπονητική.

Ο Πορτογάλος μέσος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καλλονής κατά την πρώτη σεζόν (2013-2014) των "σαρδελών" στη Super League αλλά και του Απόλλωνα Σμύρνης κατά το δεύτερο εξάμηνο της περυσινής (2014-2015). Έχει αγωνιστεί εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο σε Ρουμανία και Μάλτα.

TAGS ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ