ΒΕΡΟΙΑ

Οριστικά αθώα η Βέροια

Οριστικά αθώα η Βέροια
Βέροια INTIME SPORTS

Η Βέροια αθωώθηκε από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για το φερόμενο ως χειραγωγημένο προ διετίας ματς με τον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει πως παραμένει στη Superleague.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε την Τετάρτη (8/7) ότι η ΠΑΕ Βέροια απαλλάχθηκε από τις αποδιδόμενες σε αυτήν κατηγορίες για το φερόμενο ως χειραγωγημένο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό, που έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2013 στο Καραϊσκάκη και στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 3-0.

Ο τότε πρόεδρος της ομάδας της Ημαθίας, Γιώργος Αρβανιτίδης, αλλά και ο τότε γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής κατηγορήθηκαν ότι είχαν συμμετοχή στο ''στήσιμο'' της αναμέτρησης, ωστόσο και αυτοί αθωώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Βασίλισσα του Βορρά λοιπόν κέρδισε τη δικαστική μάχη με ψήφους 2-1 και παραμένει στη Superleague.

Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός είχαν κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις, ως ΠΑΕ που είχαν έννομο συμφέρον να υποβιβαστεί η Βέροια, ωστόσο αυτές έπεσαν στο κενό, όπως άλλωστε καθίσταται σαφές στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, Απόλλων και Λεβαδειακός θα περιμένουν να δουν ποια τύχη θα έχει η Κέρκυρα, για την οποία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή της από τη Superleague, για την ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική της σύνθεση, στην προσπάθειά τους να παίξουν στην πρώτη κατηγορία.

Όσον αφορά το αν η απόφαση είναι τελεσίδικη, αν μπορούν δηλαδή να προσφύγουν σε τρίτο βαθμό ο Λεβαδειακός ή ο Απόλλων Σμύρνης, το καταστατικό της ΕΠΟ στο άρθρο 64 παράγραφος 3 αναφέρει ότι οι αποφάσεις της Εφέσεων «δύναται να προσβληθούν στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο εφόσον αφορούν συγκεκριμένες ποινές». Συνεπώς η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Η απόφαση: ''Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ''.

Θυμηθείτε τις καταθέσεις που είχαν δώσει στην ΕΠΟ οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ