ΒΕΡΟΙΑ

Ο Ιγκμποανανίκε, η Premier League και ο πανηγυρισμός

Ο Ιγκμποανανίκε, η Premier League και ο πανηγυρισμός

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Βέροιας, Κένεντι Ιγκμποανανίκε, πριν από δύο χρόνια βρισκόταν στο στόχαστρο δύο ομάδων της Premier League. Τα γκέτο, ο πανηγυρισμός και η αποστροφή για τα social media. (videos)

Η ΠΑΕ Βέροια ανακοίνωσε, την Τρίτη, την απόκτηση του Νιγηριανού επιθετικού, Κένεντι Ιγκμποανανίκε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 27χρονος Αφρικανός στην καταγωγή - αλλά πολιτογραφημένος Σουηδός - επιθετικός πριν από περίπου δύο χρόνια (αγωνιζόταν στην ΑΪΚ Στοκχόλμης) ευρίσκετο στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων της Premier League.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mirror", ο Κένεντι Ιγκμποανανίκε βρισκόταν στην tranfer list των Σαουθάμπτον και ΚΠΡ, οι οποίες έστειλαν scouts στη Στοκχόλμη για να τον παρακολουθήσουν. Τελικά, ο Ιγκμποανανίκε έφυγε από την ομάδα της σουηδικής πρωτεύουσας, αλλά δε μετακόμισε στο Νησί.

Αντίθετα, πήγε στις ΗΠΑ και φόρεσε διαδοχικά τις φανέλες των Chicago Fire και D.C United, ομάδων του MLS. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο νέος παίκτης της Βέροιας γεννήθηκε στο Nri-Igbo της Νιγηρίας στις 26 Φλεβάρη του 1989 και μετακόμισε σε μικρή ηλικία στη Στοκχόλμη. Η παιδική του ηλικία μόνον εύκολη δεν ήταν.

"Μεγάλωσα σε γκέτο, οπότε έπαιζα στους δρόμους χωρίς παπούτσια. Όταν έγινα επαγγελματίας και φόρεσα παπούτσια, έγινα καλύτερος (σ.σ γέλια). Στα γκέτο, η ζωή είναι πιο δύσκολη, πιο σκληρή. Πρέπει να πιστέψεις ότι θα τα καταφέρεις. Τελικά τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα", υποστήριξε σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Εάν σκοράρει με την ομάδα της Ημαθίας, θα τον δούμε να πανηγυρίζει με backflip. Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, "όλα ξεκινούν από τη γειτονιά μου. Όλα τα παιδιά, αυτό έκαναν. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να μάθω να το κάνω κι εγώ".

Δεν... τρελαίνεται με τα social media. Αντίθετα, τα αποφεύγει. "Είχα ένα πρόβλημα με τα social media στη Σουηδία όταν πήρα μεταγραφή από τη Γιόγκαρντε στην ΑΪΚ. Ήταν γι' αυτούς ωσάν να έφυγα από την Μπαρτσελόνα για να πάω στη Ρεάλ. Με προσέβαλαν, με έβριζαν και αποφάσισα να κρατήσω μόνο τον προσωπικό μου λογαριασμό".

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ιγκμποανανίκε στο MLS:

TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ