STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γράφας: "Παράδειγμα προς μίμηση ο Πανιώνιος"

Γράφας: "Παράδειγμα προς μίμηση ο Πανιώνιος"
Γράφας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θωμάς Γράφας μίλησε για το εφετινό πρωτάθλημα της Super League, αναφέρθηκε στα αίτια υποβιβασμού της Βέροιας, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο Πανιώνιος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ένας από τους προπονητές που δούλεψαν εφέτος στη Βέροια ήταν ο Θωμάς Γράφας. Ο Αθηναίος προπονητής καθοδήγησε τη Βασίλισσα του Βορρά σε 17 παιχνίδια, αλλά αποχώρησε στα μέσα Ιανουαρίου. Άφησε σε θέση παραμονής την ομάδα, αλλά εντέλει επήλθε υποβιβασμός.

Ο 47χρονος εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη του δεν κατέστη εφικτό να μείνει στη Super League η ομάδα, μίλησε για τον Πανιώνιο που είναι παράδειγμα προς μίμηση, ενώ αναφέρθηκε στη διαιτησία και στον Έλληνα ποδοσφαιριστή που "έχει ταλέντο, αλλά πρέπει να αξιοποιηθεί".

-Τι εικόνα σας άφησε το εφετινό πρωτάθλημα της Super League;

"Ήταν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ουρά της βαθμολογίας. Απλά το λυπηρό είναι ότι κυριάρχησαν ξανά τα οικονομικά προβλήματα. Στα θετικά ήταν η παρουσία του Πανιωνίου, που αποτέλεσε παράδειγμα για όλους στο πώς να φτιάξεις μια ομάδα κυρίως με Έλληνες και χωρίς να ξοδέψεις αλόγιστα χρήματα".

- Τι δεν πήγε καλά στη Βέροια και επήλθε υποβιβασμός;

"Κατά τη γνώμη μου το εφετινό υλικό ήταν ποιοτικό. Κατά τη θητεία μου σημειώθηκαν θετικά αποτελέσματα και μάλιστα απέναντι σε ομάδες που τερμάτισαν ψηλά στη βαθμολογία. Όταν αποχώρησα, η ομάδα ήταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, άρα εντός στόχων. Ο παράγοντας τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ εκτιμώ ότι δεν υπήρχε στην ομάδα η απαιτούμενη ηρεμία".

- Σε πολλά παιχνίδια υπήρξαν ξανά σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία; Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Κερδίζει συνήθως η ομάδα που οι παίκτες και ο προπονητής έχει κάνει τα λιγότερα λάθη. Πρέπει να σκεφτούμε ότι και αυτοί είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Πάντα στις δηλώσεις μου, ακόμα και όταν έχει αδικηθεί η ομάδα μου, φροντίζω να κάνω αυτοκριτική και μετά να μετρήσω αν ένας διαιτητής είχε δόλο. Έτσι θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο".

- Θεωρείτε ότι υπάρχουν ταλέντα να στελεχώσουν μεγάλους συλλόγους και μετέπειτα την Εθνική Ελλάδος;

"Η απάντηση δεν μπορεί να είναι απλή και μέσα σε λίγες λέξεις, διότι είναι μεγάλο θέμα. Το ζητούμενο είναι στην ποιότητα δουλειάς που γίνεται στα αναπτυξιακά τμήματα κάθε συλλόγου και το βασικότερο, πόσο χρόνο αφιερώνει ένας προπονητής, ώστε να αναδείξει τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Παρά την καθημερινότητα της πίεσης που βγάζει κάθε προπόνηση, προσπαθώ να ρίξω το βάρος σε ταλαντούχα παιδιά. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο Έλληνας έχει ταλέντο, αρκεί να δουλέψει σωστά και μεθοδικά. Απόδειξη είναι οι Έλληνες του εξωτερικού".

- Είστε σε συζητήσεις με ομάδα για τη νέα σεζόν;

"Βρίσκομαι σε συζητήσεις, αλλά ακόμα δεν γνωρίζω. Θα σταθμίσω τις επιλογές και θα πάρω την καλύτερη από όλες τις πλευρές απόφαση χωρίς βιασύνη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ