ΞΑΝΘΗ

Βιντεοθεραπεία από Λουτσέσκου στην Ξάνθη

Βιντεοθεραπεία από Λουτσέσκου στην Ξάνθη
Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξε στους ποδοσφαιριστές του φάσεις από προηγούμενες αναμετρήσεις της Ξάνθης εστιάζοντας σε συγκεκριμένα λάθη σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μάζεψε στιγμιότυπα απ' όλες τις αναμετρήσεις της Ξάνθης το τελευταίο διάστημα τα έβαλε σε ένα DVD και τα έδειξε στους παίκτες του την Τρίτη το πρωί με σκοπό να εστιάσει σε συγκεκριμένα λάθη σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλυσε τις σκέψεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζουν οι παίκτες του ενώ εστίασε στο τι είναι αυτό που δεν πρέπει να κάνουν για να μην δίνουν ευκαιρίες στους αντιπάλους τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στην προπόνηση της Τρίτης ο Μπέρτος ανέβασε ρυθμούς την ώρα που οι Παπαστεριανός και Δεμένικος συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.

Το σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε:

"Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Πριν τις ασκήσεις, το τεχνικό επιτελείο πρόβαλε στους ποδοσφαιριστές DVD από προηγούμενες αναμετρήσεις της ομάδας, εστιάζοντας την προσοχή σε φάσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναλύει τις σκέψεις του και να ζητά συγκεκριμένα πράγματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προθέρμανση στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου της SKODA ΞΑΝΘΗ στα Πηγάδια και οι ασκήσεις κατοχής μπάλας ενώ στο επόμενο σκέλος υπήρξε "οικογενειακό" διπλό.

Ανέβασε ρυθμούς ο Μανώλης Μπέρτος ενώ Παπαστεριανός και Δεμένικος συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα".

Σεμινάριο για τον παράνομο στοιχηματισμό

Μετά το πέρας της προπόνησης η SKODA ΞΑΝΘΗ παρακολούθησε το σεμινάριο για τον παράνομο στοιχηματισμό από τον κ. Αλέξη Γεροντικό της εταιρείας sportradar η οποία σε συνεργασία με την ΕΠΟ έχουν σαν κύριο στόχο να εκπαιδεύσουν, μέσα από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα, όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο παράγοντες, για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων και την πρόληψη ανάλογων φαινομένων.

Η πρώτη ενότητα του σεμιναρίου αφορούσε στη διαδραστική παρουσίαση του βασικού θέματος που είναι οι βασικές πλευρές της αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων.
Η δεύτερη αφορά επιμέρους ενότητες ατομικής ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning) και αξιολόγησης και απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, στους διαιτητές και σε όλους όσοι σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet, παρουσιάστηκε η έννοια της χειραγώγησης αγώνων, οι τρόποι προσέγγισης των match fixers, οι κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο για το συγκεκριμένο αντικείμενο και, τέλος, οι επιπτώσεις στις περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων.

Συνοπτικά εξηγήθηκαν τα προβλήματα του match fixing στο ποδόσφαιρο και τη σοβαρότητά τους, οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης της προσέγγισης των ποδοσφαιριστών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων με το ποδόσφαιρο από τους match fixers, η εκπαίδευση σχετικά με τους κινδύνους δημοσιοποίησης εμπιστευτικών (εσωτερικών) πληροφοριών ενώ παράλληλα εξηγήθηκε πώς μπορεί κάποιος να εντοπίσει άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένα παιχνίδια καθώς και πώς και ποιον να ενημερώσουν εάν υποπτεύονται συμπαίκτες ή άλλους εμπλεκομένους.

Τέλος, αναλύθηκαν οι ισχύοντες κανόνες και οι κώδικες δεοντολογίας του ποδοσφαίρου σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων ενώ υπογραμμίστηκαν οι ποινές για όποιον συλλαμβάνεται να καταπατά κάποιους από τους κανόνες ή να έχει εμπλοκή σε χειραγωγημένο αγώνα.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ