ΞΑΝΘΗ

Θρήνος για Αντεφέμι

Θρήνος για Αντεφέμι
INTIME SPORTS

Τραγωδία στην Ξάνθη καθώς ο Νιγηριανός μέσος της ομάδας Ολουμπάγιο Αντεφέμι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε λίγες μέρες πριν το γάμο του καθώς ο ποδοσφαιριστής μετέβαινε στην Θεσσαλονίκη για να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Το θλιβερό περισταστικό στην Εγνατία Οδό μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, βύθισε στο πένθος την οικογένεια της Ξάνθης αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο διοικητής της τροχαίας Καβάλας,κ. Τζιομπάνογλου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3", τόνισε:

"Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται ακόμη, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Το συμβάν έγινε στο 162ο χλμ της εθνικής οδού Θεσαλονίκης-Καβάλας-Ξάνθης κι έγινε γύρω στις 9:15 το πρωί.

Το όχημα είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη κι είχαμε εκτροπή και ανατροπή του αυτοκινήτου, δίχως να εμπλέκεται άλλο όχημα σε αυτό το τροχαίο. Το σημείο όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα είναι κοντά στην έξοδο Καβάλας, στον Άγιο Σύλλα.

Δυστυχώς ο παίκτης δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και υπήρχε και ψιλόβροχο. Ο ποδοσφαιριστής ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο.

Προφανώς αφού τελειώσε το πρωτάθλημα, είχε λάβει σχετική άδεια από την ομάδα και πήγαινε στην πατρίδα του. Όλο το οδικό δίκτυο αν δεν προσέχουμε είναι επικίνδυνο. Στο σημείο αυτό όμως υπάρχει στροφή, άρα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για να προσέχουν οι οδηγοί".

Ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι είχε μεταγραφεί το περασμένο καλοκαίρι στην Ξάνθη ενώ προηγούμενη ομάδα του ήταν η γαλλική Μπουλόν.

Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1985 στο Λάγος της Νιγηρίας και ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 από την Μπέντελ Ινσουράνς ενώ την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Ντέλτα Γιουνάιτεντ.

Το 2003 πήρε μεταγραφή στην Χάποελ Ιερουσαλήμ στην οποία αγωνίστηκε την περίοδο 2004-2005 ενώ την επόμενη περίοδο φόρεσε την φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Το 2006 αγωνίστηκε στην Χάποελ Ραμάτ Γκαν ενώ ένα χρόνο αργότερα φόρεσε την φανέλα της Χάποελ Μπνέι Λοντ.

Ακολούθησε η Ραπίντ Βουκουρεστίου, η Ρέιντορφ και η Μπουλόν πριν έρθει στην Ελλάδα και την Ξάνθη με την οποία είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ την φετινή σεζόν.

Ήταν μέλος της Εθνικής Νιγηρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο η οποία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο ενώ στην ομάδα ανδρών είχε 3 συμμετοχές.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης(16:00) θα τελεστεί επί μνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αδικοχαμένου παίκτη στο κεντρικό γήπεδο των Πηγαδίων.

Δηλώσεις για τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή έκανε, ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος, που χθες έκανε το τελευταίο του παιχνίδι στο "τιμόνι" της Ξάνθης.


Ο Μακεδόνας τεχνικός είπε: " Είναι στιγμές που η ζωή αποδεικνύεται πιο σημαντική από κάθε τι άλλο.
Είναι στιγμές που η είδηση ενός θανάτου μας συγκλονίζει γιατί ο Αντεφέμι ήταν ένα ζωντανό παιδί, πολύ χαρούμενο και χαμογελαστό, που έχασε την ζωή του με τον πιο άδικο τρόπο.
Είναι πολύ δύσκολες στιγμές για όλους μας που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του στο γήπεδο.


Αυτό που μόνο μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του μέσα από την καρδιά μου.
Το θλιβερό γεγονός το πληροφορηθήκαμε την ώρα της πρωινής προπόνησης από την οποία ο Αντε, όπως τον αποκαλούσαμε όλοι, έλειπε αφού ήταν αδειούχος για να μεταβεί στην πατρίδα του εν όψει του γάμου του.


Δεν ξέρουμε πως συνέβη αυτό και πλέον δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς η απώλεια της ζωής του είναι αυτό που απομένει.Ο Αντε δεν είναι πλέον ανάμεσα μας.


Αυτό που μας έρχεται πλέον σαν πρώτη σκέψη είναι πως ο Αντεφέμι δεν ήταν ποτέ σκυθρωπός και παρά τα όσα είχε στις σκέψεις του ήταν πάντα χαμογελαστός και καλόκαρδος, ένα πραγματικό αξιοθαύμαστο παιδί που όλοι τον αγαπούσαν.
Η είδηση του θανάτου του, μας συγκλόνισε πραγματικά".

Το BBC έκανε αναφορά στην τραγική είδηση φιλοξενώντας δηλώσεις του συμπαίκτη του Νιγηριανού παίκτη στην Ξάνθη, του Κρίστοφερ Κατόνγκο.

Ο ποδοσφαιριστής από τη Ζάμπια δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του Ολουμπάγιο Αντεφέμι ο οποίος όπως ανέφερε ήταν σαν αδερφός για τον ίδιο.

" Ήταν μία καλή μέρα για όλους τους παίκτες που γελούσαν και έκαναν αστεία όταν ο προπονητής ήρθε και μας είπε τα νέα. Όλοι είναι συγκλονισμένοι", είπε χαρακτηριστικά ο Κατόνγκο περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.

Συνεχίζοντας ακόμη είπε:" Ακόμη και όταν μιλάω, σκέφτομαι ότι είναι ένα αστείο αλλά είναι η αλήθεια. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν καλός άνθρωπος, του άρεσε να κάνει αστεία και του άρεσε να γελάει.Είναι ο λόγος γιατί είχε καλή σχέση με τον καθένα και τον συμπαθούσαν.

Είναι σαν αδερφός σε μένα γιατί μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο στις αποστολές της ομάδας. Είναι μία μεγάλη απώλεια για μένα και για ολόκληρη την ομάδα της Ξάνθης".

Συλλυπητήρια από Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ και ομάδες

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ολουμπάγιο Αντεφέμι εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα στην οποία ανέφερε:

" Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Ολουμπάγιο Αντεφέμι και την ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή σε αυτοκινητικό δυστύχημα σήμερα το πρωί".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ. "Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την οδύνη της για τον αδόκητο χαμό του διεθνούς Νιγηριανού ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, Ολουμπάγιο Αντεφέμι, σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα το πρωί. Σύσσωμοι, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια, εκφράζουν τα θερμότερα των συλλυπητηρίων τους στην οικογένειά του και τους οικείους του, αλλά και στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη".

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση. Πιο αναλυτικά:" Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Ολουμπάγιο Αντεφέμι που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας μετά από τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία οδό σήμερα το πρωί. Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής έχασε την ζωή του σε ηλικία 26 ετών και σκόρπισε την θλίψη σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…".

Η ΠΑΕ Εργοτέλης σε ανακοίνωση της ανέφερε:" Η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ εκφράζει την οδύνη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ολουμπάγιο Αντεφέμι και στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, για τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή σήμερα το πρωί".

Η ΠΑΕ Πανιώνιος σε ανακοίνωση της τόνιζε:"Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Πανιώνιος εκφράζουν την οδύνη τους για τον ξαφνικό χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι, σήμερα το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για την απώλειά τους".

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε ανακοίνωση της ανέφερε: "Σύσσωμη η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιρικό τμήμα εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Olubayo Adefemi και την ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, για τον τραγικό και πρόωρο χαμό του ποδοσφαιριστή σε αυτοκινητικό δυστύχημα σήμερα το πρωί".

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση. Πιο αναλυτικά :"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της για τον αδόκητο, όσο και τραγικό, χαμό του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Olubayo Adefemi. Η τραγική είδηση μας συγκλόνισε, όπως και το φίλαθλο πανελλήνιο. Ενα μεγάλο 'κρίμα' είναι αυτό, που εκφράζει τα συναισθήματά μας για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και αθλητή.ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ