ΞΑΝΘΗ

Τα αίτια για το φοβερό παράδοξο της Ξάνθης

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ
Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη έφτασε τους 13 βαθμούς στη Super League μετά το "διπλό" στο Αγρίνιο. Οι έντεκα πόντοι έχουν κατακτηθεί μακριά από τα Πηγάδια. Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στην έδρα της αγνοεί τη νίκη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Το Sport24.gr εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Προκαλεί απορία αυτό που συμβαίνει εφέτος με την Ξάνθη. Οι ακρίτες έχουν κατακτήσει τρία "διπλά", τελευταίο με τον Παναιτωλικό, όσα και ο Ολυμπιακός. Μόνο αυτές οι δύο ομάδες έχουν κατορθώσει να φύγουν με νίκη εκτός έδρας ύστερα από εννέα αγώνες στη Super League. Η απορία δεν είναι αυτή.

Είναι το γεγονός ότι στην έδρα της, στα Πηγάδια, νίκησε τελευταία φορά στις 21 Φεβρουαρίου, όταν είχε επιβληθεί (1-0) του Πανθρακικού. Έκτοτε μόνο ήττες και ισοπαλίες. Πώς γίνεται λοιπόν να τα καταφέρνει καλύτερα μακριά από το "σπίτι" της. Το Sport24.gr επιχειρεί να αναλύσει τα τρία αίτια.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Έτσι όπως χτιστεί η εφετινή Ξάνθη, είναι εμφανές, με βάση και τις εμφανίσεις της, ότι τη βολεύει το στυλ των αντεπιθέσεων. Τη βολεύει το σφιχτό παιχνίδι και η κόντρα επίθεση. Έτσι ακριβώς κατακτήθηκαν οι νίκες με Παναθηναϊκό, Πλατανιά και Παναιτωλικό. Αυτή τη "συνταγή" ακολουθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού εκτιμά ότι το ρόστερ του έτσι μπορεί να παίρνει βαθμούς.

ΟΙ ΖΟΡΙΚΕΣ ΣΦΙΧΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ

Είναι γενικό το φαινόμενο ως τώρα στη Super League. Όσες ομάδες κλείνονται στα καρέ τους, υπάρχει τρομερή δυσκολία να τις "ξεκλειδώσεις". Αυτό έγινε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Θωρακίστηκαν καλά οι Ξανθιώτες και ο Δικέφαλος δεν έβαλε γκολ. Η Ξάνθη θα έπαιρνε "διπλό" και στη Λιβαδειά, αλλά "λαβώθηκε" στο 88' και αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Λεβαδειακό.

Δείτε, από εκεί και πέρα, τι έγινε και σε άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει της Κέρκυρας, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει Παναιτωλικό - Βέροια, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τη Βέροια, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με Πανιώνιο, Ηρακλή και Ατρόμητο, ενώ σκόραρε στο 79' σε βάρος του Πλατανιά. Από τη στιγμή λοιπόν που ακόμη και οι "μεγάλες" ομάδες χάνουν βαθμούς απέναντι σε αντιπάλους που κλείνονται πίσω, έτσι και η Ξάνθη αδυνατεί μέχρι σήμερα να τα καταφέρει στην έδρα της, έχοντας χάσει από Πανιώνιο και έχοντας μείνει ισόπαλη με Ατρόμητο -Κέρκυρα.

ΠΑΙΖΟΥΝ... ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον μέσο όρο των εισιτηρίων στους αγώνες της Super League, θα δει ότι η Ξάνθη είναι στην τελευταία θέση, στη 16! Κατά μέσο όρο 860 άτομα πάνε στα εντός έδρας παιχνίδια της Ξάνθης. Ο εκάστοτε αντίπαλος που πάει στα Πηγάδια, δεν αισθάνεται την παραμικρή πίεση από τους θεατές. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται σπρώξιμο και αυτοί της Ξάνθης δεν έχουν υποστήριξη.

* Η Ξάνθη έχει μπροστά της δύο εντός έδρας παιχνίδια, μέσα από τα οποία μπορεί να "σπάσει" την αρνητική παράδοση που έχει χτίσει στο γήπεδό της. Την Πέμπτη (1/12) υποδέχεται στο Κύπελλο την Καλλονή και την Κυριακή (4/12, 17.15) τον Αστέρα Τρίπολης για την 13η αγωνιστική της Super League.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ