ΞΑΝΘΗ

Ράσταβατς: "Θα σας αρέσουν αυτά που θα εφαρμόσω"

Ράσταβατς: "Θα σας αρέσουν αυτά που θα εφαρμόσω"
Ράσταβατς, Πιαλόγλου

Η ΠΑΕ Ξάνθη παρουσίασε το νέο της προπονητή, Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτά που θα επιδιώξει να εφαρμόσει στο παιχνίδι της νέας του ομάδας, θα αρέσουν στον κόσμο. Διαβάστε όσα ανέφερε ο Σέρβος.

Το απόγευμα της Δευτέρας στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet, η Xanthi FC παρουσίασε το νέο προπονητή της στους εκπροσώπους του Τύπου, τον Μίλαν Ράσταβατς. Ο 43χρονος Σέρβος προπονητής που ανακοινώθηκε στις 12 Ιουνίου, καλωσορίστηκε επίσημα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Άρης Πιαλόγλου. Στην παρουσίασή του ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Στράτος, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δαμκαλής, Μπερμπέρογλου, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου, ο τιμ μάνατζερ Κώστας Τσαλίκης, εκπρόσωποι του Τύπου και και φίλαθλοι της ομάδας.

Την παρουσίαση του νέου προπονητή προλόγισε ο Άρης Πιαλόγλου ο οποίος ανέφερε: "Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και στην παρουσίαση του νέου προπονητή. Έχουν περάσει 29 χρόνια κι αν αναλογιστούμε πως ξεκινήσαμε και που φτάσαμε, πιστεύω ότι μόνο χαρά και ενθουσιασμό πρέπει να νιώθουμε κι εμείς αλλά και όλοι οι φίλαθλοι. Χωρίς να ευλογήσουμε τα γένια μας, αν ρίξουμε μια ματιά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, θα δούμε ότι η Ξάνθη εκπροσωπεί την μισή βόρεια Ελλάδα, αν σκεφτούμε ότι η επόμενη ΠΑΕ στη Super League - μετά τον ΠΑΟΚ - είναι η Λάρισα.

Μπορείτε λοιπόν να αναλογιστείτε εύκολα το μέγεθος και την ευθύνη του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ στην Α' Εθνική, όλα αυτά τα χρόνια. Η σημερινή μέρα, είναι η μέρα παρουσίασης του νέου προπονητή. Ο Μίλαν Ράσταβατς κατάγεται από τη Σερβία και είναι έτοιμος να δεχθεί τις ερωτήσεις σας. Παράλληλα η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ προχώρησε στην αντικατάσταση του Γιώργου Κασναφέρη και τη θέση του team manager κατέχει ο Κώστας Τσαλίκης. Καλωσορίζω τον κ. Ράσταβατς και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, του τεχνικού διευθυντή και του team manager και να είναι βέβαιος ότι θα πορευτούμε μαζί για μία πετυχημένη χρονιά.

ΡΑΣΤΑΒΑΤΣ: "ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ"

Ο Μίλαν Ράσταβατς υποστήριξε: "Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και να πω πως είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή. Δέχθηκα την ευκαιρία να δουλέψω σ’ αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα και θα συνεχίσω το έργο που άφησε ο προηγούμενος προπονητής. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μαζί με όλο το επιτελείο μου για τον σύλλογο. Βεβαίως, θα βρούμε πολλά εμπόδια μπροστά μας καθώς υπάρχουν νέα μέλη στο προπονητικό team και στην ομάδα. Με καινούργιες ιδέες στον τρόπο παιχνιδιού μας και όρεξη για δουλειά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε.

Φυσικά, το αποτέλεσμα μετράει και είναι το πιο σημαντικό, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στην δουλειά προπονητή και ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την βοήθειά τους αυτό το διάστημα όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ που μας υποστηρίζουν. Θεωρώ πως αυτό είναι σημάδι ότι θα προχωρήσουμε ομαλά στο πρωτάθλημα. Επίσης γνωρίζω ότι όλοι εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) είστε ένα σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω και να συνεργαστώ μαζί σας".

Ράσταβατς: "Θα σας αρέσουν αυτά που θα εφαρμόσω"
Ράσταβατς, Πιαλόγλου

Για τους στόχους της ομάδας φέτος:

"Πρώτος προσωπικός στόχος που θέτω, είναι να φέρω νέες αξίες στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Είτε μέσω αγωνιστικού πλάνου, είτε μέσω της βαθμολογικής θέσης και να εξελίξουμε τους παίκτες και την ομαδικότητά μας. Φυσικά για την ομάδα της Ξάνθης σαν σύλλογος, ο στόχος είναι να τερματίσουμε στο πρώτο μισό του βαθμολογικό πίνακα".

Για τους λόγους που ήρθε στην Ξάνθη:

"Για την Ξάνθη έχω να πω ότι είναι ένα πολύ οργανωμένο club, έχει πολύ καλό περιβάλλον, τόσο η πόλη όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι απλά πράγματα που όμως δεν συναντάς παντού. Μπορώ έτσι να επικεντρωθώ μόνο στο ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου να συνεχίσουν απερίσπαστα το δικό τους έργο".

Για την φήμη της δουλειάς του με τους νέους παίκτες και για την αξιοποίηση των παιδιών της ακαδημίας της ξανθιώτικης ομάδας:

"Έχω την εμπειρία να έχω δουλέψει με νέους παίκτες. Μία από τις υποχρεώσεις μου είναι να βρω, να εντάξω και να εξελίξω νέους παίκτες. Φυσικά αυτό είναι μία διαδικασία την οποία θα δουλέψουμε".

Για τις μεταγραφές της ομάδας:

"Έχουμε αποκτήσει ήδη κάποιους ποδοσφαιριστές και περιμένουμε άλλους τρεις παίκτες".

Για την διαδοχή του Λουτσέσκου και την πίεση που πιθανό να έχει:

"Δεν είμαι καθόλου αγχωμένος επειδή διαδέχθηκα μία κατάσταση σε ένα «ελεγχόμενο» περιβάλλον. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Για τα νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό και την φιλοσοφία που θέλει να περάσει:

"Είμαι σίγουρος ότι θα δείτε κάποια καινούργια πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι στο οποίο μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικούς τρόπους. Κάθε προπονητής φέρνει μαζί του κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν πράγματα που με χαρακτηρίζουν κι αυτά θα μας βοηθήσουν να είμαστε πετυχημένοι. Πιστεύω ότι θα σας αρέσουν".

Για το αν θα αποκτηθεί κάποιος Σέρβος παίκτης:

"Με τους παίκτες υπάρχει πάντα το ίδιο. Έχουμε την αγορά, τον προϋπολογισμό μας και διαλέγουμε αυτούς με τους οποίους μπορούμε να πορευτούμε, είτε είναι από την Σερβία, είτε όχι".

Για το αν επιλέγει να ακολουθεί ένα σύστημα ανάλογα με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του:

"Υπάρχει ένα σύστημα με το οποίο παίζουν οι ομάδες και μέσα από την διαδικασία της προπόνησης θα δούμε πιθανές διαφοροποιήσεις".

Για το αγαπημένο του σύστημα:

"Το 4-3-3".

Για τις συγκρίσεις ανάμεσα στην ποδοσφαιρική Σερβία και την Ελλάδα:

"Από μία εξωτερική γωνία, θεωρώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και μπορώ να πω πως μου αρέσει ο τρόπος άμυνας των ομάδων".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ