ΞΑΝΘΗ

Πανόπουλος, ο "επαναστάτης" των "μικρών"

Πανόπουλος, ο "επαναστάτης" των "μικρών"
Πανόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Πανόπουλος ανέκαθεν "έβγαινε μπροστά". Δεν του άρεσε να μένει απαθής. Η ατζέντα της σημερινής (10/3, 16.00) συνέντευξης Τύπου και οι προτάσεις που έριξε στο "τραπέζι" κατά το παρελθόν.

Στις 3 Μαρτίου ο Χρήστος Πανόπουλος, τη μέρα που ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε τη ματαίωση των αγώνων του εφετινού Κυπέλλου ανακοίνωσε ότι "είναιMUST το να βρεθούνΧΘΕΣ σε ένα τραπέζιΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣτων ομάδων της Super League και να αποφασίσουν εάν θα το κλείσουν το μαγαζί ή όχι".

Την επομένη κατέστησε σαφές ότι αν στην άτυπη σύσκεψη της Λίγκας δεν έδιναν το παρών και τα αφεντικά των τεσσάρων "μεγάλων", ο ίδιος δεν θα έδινε το παρών σε αυτή. Ανήμερα της προγραμματισμένης συνάντησης, η ακριτική ΠΑΕ δημοσιοποίησε το έγγραφο που απέστειλε στη Super League, ζητώντας να διευκρινιστεί εάν θα δώσουν το παρών όλοι οι ιδιοκτήτες, ή όχι.

Απάντηση δεν έλαβε ποτέ και ως εκ τούτου ο Πανόπουλος δεν έδωσε το παρών στη συνάντηση της Τρίτης (8/3). Την Τετάρτη (9/3) δημοσιοποίησε επιστολή που απέστειλε στους "12" με την οποία ζητά να γίνει συνάντηση αποκλειστικά μεταξύ τους, έτσι ώστε να πάρουν αποφάσεις που θα παρουσιάσουν στη συνέχεια στους τέσσερις "μεγάλους" (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι την Πέμπτη (10/3) θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ. Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ενοχλημένος με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτιμά ότι ο κόμπος έφτανε στο χτένι. Σκοπός του είναι να "ξυπνήσει" τους 12 "μικρούς" (τις ομάδες πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού). Θέλει να καταστήσει σαφές ότι αν δεν αντιδράσουν τώρα, θα μείνουν υποχείρια. "Και εγώ υποχείριο δεν ήμουν ποτέ" λέει στο περιβάλλον του ο παλαιότερος παράγοντας στη Super League.

Ο Πανόπουλος είναι αποφασισμένος να έρθει ακόμα και σε ρήξη με τους "μεγάλους". Εκτιμά ότι εξαιτίας τους, σε συνδυασμό με την "απάθεια" των "μικρών" έχει φτάσει στον... πάτο το ελληνικό ποδόσφαιρο. "Δεν γίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά και εμείς να παρακολουθούμε χωρίς να μιλάμε" επισημαίνει. Πολλοί διερωτήθηκαν αν η πρόταση για 2 διαφορετικά πρωταθλήματα, των "4" και των "12" έχει βάση, ή τη δημοσιοποίησε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν ότι αυτήν την πρόταση είχε σκοπό να την καταθέσει και στην άτυπη σύσκεψη των ιδιοκτητών, στην οποία τελικά δεν παραβρέθηκε. Είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση της Super League και όλα δείχνουν ότι στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει δεν θα παραλείψει να εκτοξεύσει αιχμές στη διοργανώτρια. Είναι δεδομένο ότι ο Πανόπουλος θα καταθέσει μια σειρά από προτάσεις που θα πρέπει να γίνουν, τις οποίες θέλησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό. " Το σίγουρο είναι ότι θα ακούσετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα" διέρρεαν οι συνεργάτες του.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προτείνει και νέα πρόσωπα σε καίριες θέσεις του ποδοσφαίρου. Άλλωστε και στο παρελθόν έβγαινε μπροστά, καταθέτοντας καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη του θα έκαναν τη διαφορά. Άσχετα αν εφαρμόστηκαν ή όχι. Θυμηθείτε μερικές εξ αυτών.

1. Το 2005 έδωσε συνέντευξη Τύπου και υποστήριξε: " Θα υπερασπιστώ τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματος μου. Πιστεύω πολύ σε αυτή και υπηρετεί τη διαφάνεια".

2. Τον Ιούλιο του 2011 πρότεινε αναδιάρθρωση στη Super League με τη συμμετοχή 20 ομάδων και με την άνοδο 4 από τη Football League με διαφορετικά γεωγραφικά κριτήρια. "Τα 'χουμε κάνει μπάχαλο" αναφερόταν μεταξύ άλλων σε εκείνη την ανακοίνωση.

3. Λίγο καιρό μετά τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, εξηγώντας: " Είναι δίκη μας εισήγηση η αύξηση των ομάδων σε 18 και αν ανατρέξετε ένα μήνα πριν θα δείτε ότι με Δελτίο Τύπου είχαμε προτρέψει τη Σούπερ Λιγκ, βλέποντας το μπάχαλο που υπάρχει στο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, οι ομάδες να γίνουν 18 ή 20. Τότε είχαν απορρίψει την πρόταση, καθώς περίμεναν διαφορετικές εξελίξεις.

Η πρόταση που θα κάνουμε εμείς στη Σούπερ Λιγκ, είναι να μην υποβιβάζονται τρεις ομάδες. Έχοντας 18 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, υποβαθμίζεται, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, η Football League. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ πρέπει να είναι σαφής. Να πέφτουν δύο ομάδες, η μια απευθείας και η άλλη θα δίνει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League".

4. Ερωτώμενος το 2012 για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στις ΠΑΕ που δεν έχουν άδεια, απάντησε: "Επειδή δεν μπορεί να γίνει ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, θα κάνουμε μια άλλη πρόταση. Να αυτομαστιγωθούμε ή αλλιώς να τιμωρηθούμε και εμείς και αυτοί που δεν πήραν αδειοδότηση και να παίζουμε όλοι με 22χρονους. Η άλλη λύση είναι να μην τιμωρηθούν καθόλου οι ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση".

5. Το 2011 ρωτήθηκε για το ποιους παράγοντες θεωρεί ότι θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο, ώστε να βγει το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο. Και απάντησε: "Αν είχα τη δυνατότητα, θα έκανα πρόεδρο της ΕΠΟ τον Πέτρο Κόκκαλη και πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας τον Γιάννη Βαρδινογιάννη".

6 . Το 2008 έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Λίγκας Κώστα Πηλαδάκη , γνωστοποιώντας ότι θέτει εαυτόν εκτός κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ανέφερε ότι υπέγραψε νέα, τριετούς διάρκειας, σύμβαση με την κρατική τηλεόραση. Υπογράμμισε ότι η Ξάνθη συμφωνεί με την ιδέα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλάδιαφωνεί με τη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε, ενώ ανέφερε ότι δεν θέλει οι υπόλοιπες ΠΑΕ να καλύψουν την απώλεια χρημάτων της Ξάνθης από την ένταξή της στην κεντρική διαχείριση, κι ενώ είχε ήδη συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ