ΞΑΝΘΗ

Ο Dr. Καρίμ και ο Mr. Σολτάνι

Ο Dr. Καρίμ και ο Mr. Σολτάνι
INTIME SPORTS

Ο Καρίμ Σολτάνι ανέβασε την ένταση της 5ης αγωνιστικής στη Super League, έκανε 3 τις κίτρινες κάρτες του για φέτος, πριν μπει στο λεωφορείο του Ηρακλή, ανταλλάξει χειραψία με όλους και ζητήσει συγγνώμη! Τι άλλο έκανε;

Η Ξάνθη είναι η ομάδα που εκδίδει τις πιο μικρές ανακοινώσεις Τύπου (του τύπου της μιας γραμμής, σε ανακοίνωση παίκτη). Εκτός και αν υπάρχει... θέμα. Τότε εκδίδει τις πιο ιδιαίτερες ανακοινώσεις , μακράν του δεύτερου.

Για παράδειγμα, στις 2/12 του 2013 είχε κυκλοφορήσει την παρακάτω εξίσωση, προφανώς εννοώντας ότι υπήρχε ακόμα άγνοια για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League. Μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει;

Ο Dr. Καρίμ και ο Mr. Σολτάνι

Μόνο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος, που τυγχάνει και ο παλαιότερος παράγοντας ομάδας της πρώτης τη τάξει κατηγορίας ποδοσφαίρου, στην ημεδαπή. Είναι και εκείνος που έκανε... την κάτωθι δήλωση -στις κάμερες- μετά το 3-1 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης, στον τελευταίο τελικού Κυπέλλου.

Σε συνέντευξη του στο Sport24.gr είχε ερωτηθεί για το μοναδικό τρόπο που εκφράζει όσα... νιώθει η ομάδα του. Και είχε εξηγήσει ότι '' προσπαθώ να δω τα πράγματα, όταν τοποθετούμαι προσωπικά, ώστε να μη διαφέρω με την κοινή λογική. Έτσι όπως θα τα έλεγε ένας άνθρωπος λογικός, ο μέσος Έλληνας από τα 10 εκατ. που έχει η πατρίδα μας. Δεν προσπαθώ να κάνω κάτι το διαφορετικό, ούτε καμιά εξυπνάδα. Προσπαθώ να λέω αλήθειες, κάποιες φορές ίσως πέφτω έξω. Άσχετα αν κάποιες φορές αυτό είναι ενάντια στην ομάδα μου. Όπως για παράδειγμα όταν λέω ότι είμαστε χωριό. Το βλέπει κάθε Έλληνας, δεν το βλέπω μόνο εγώ. Τα ίδια μάτια έχουμε. Διαφορετικά μυαλά, τα μάτια είναι ίδια. Όποια ανακοίνωση και αν έχω βγάλει, στόχο έχει την αλήθεια. Όχι να παραπληροφορήσω τον οποιονδήποτε. Δεν με ενδιαφέρει αυτό''.

Αλλά γιατί σας τα λέμε όλα αυτά; Για να καταλάβετε το λόγο που ο Καρίμ Σολτάνι δεν αναμένεται να "χρεωθεί" κάτι περισσότερο από όσα προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός, για την παραβατική συμπεριφορά που επέδειξε το απόγευμα του Σαββάτου (26/9). Το χάσατε; Ιδού.

Το... τζαρτζάρισμα περιέλαβε και χειρονομία του Σολτάνι στον Κοστίν Λαζάρ -για τον τρόπο που επέλεξε ο τελευταίος να τον σταματήσει-, που παραβίασε κάθε επιτρεπτό όριο, με τέσσερις συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον κρατήσουν μακριά από τον Ρουμάνο, πριν ο διαιτητής Τριτσώνης του δείξει την κίτρινη κάρτα. Με την... πίεση ανεβασμένη στα ύψη, ο Αλγερινός επιθετικός αντέδρασε και για αυτό και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει 8 λεπτά νωρίτερα από το τέλος της διαδικασίας.

Ο Σολτάνι τυγχάνει από τους αγαπημένους παίκτες του Πανόπουλου, όπως μας διαβεβαίωσε ο επί χρόνια ρεπόρτερ της ομάδας, Γιάννης Τσιλιγκιρίδης και ο λόγος αυτής της συμπάθειας έχει να κάνει με το πάθος που διέπει κάθε ενέργεια του 33χρονου εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου -σε συνάρτηση με το γεγονός πως όταν πατά το πόδι του εκτός αγωνιστικού χώρου, είναι άλλος άνθρωπος. Πιο πράος, πιο ήρεμος, γενικά... πιο. Είναι ο θρίαμβος του οικογενειάρχη, με τη γυναίκα του, Σιλβιένα και την κόρη του Ριένα να αγωνίζονται στις "Βασίλισσες Θράκης" και να συνοδεύουν παντού, τον άνδρα του σπιτιού.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος παίκτης έχασε τον αυτοέλεγχο σε παιχνίδι-έχει τρεις κίτρινες κάρτες φέτος, να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Αυτήν την ημέρα, όμως, ανέβηκε... επίπεδο, πράγμα που προφανώς αντιλήφθηκε όταν τελείωσε το παιχνίδι ( 1-1 ), εξ ου και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους, από τους συμπαίκτες του (στον Γιώργο Κασναφέρη, τιμ μάνατζερ των Ακριτών, έμεινε για λίγο παραπάνω -αν προσέξατε στο video, είχαν ένα ιδιαίτερο τετ α τετ), ενώ μετά μπήκε στο λεωφορείο του Ηρακλή, για να ανταλλάξει χειραψίες με όλους (έναν έναν) που ήταν στην αποστολή της ομάδας και να απολογηθεί.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ