ΞΑΝΘΗ

Μπαξεβανίδης: "Αυτό που έγινε στη Λιβαδειά ήταν κοροϊδία"

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο δεξιός μπακ της Ξάνθης, Δήμος Μπαξεβανίδης, χαρακτήρισε - μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 - ως κοροϊδία αυτό που έγινε στη Λιβαδειά το Σάββατο (14/1) με την έναρξη κι εν συνεχεία διακοπή της αναμέτρησης Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός λόγω βροχόπτωσης.

Πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από 160 ματς με τη φανέλα της Ξάνθης. Το τελευταίο γκολ του Δήμου Μπαξεβανίδη ήταν στις 10 Ιανουαρίου του 2010 με τη φανέλα της Δόξας Δράμας απέναντι στον Παναιτωλικό σε ματς της δεύτερης κατηγορίας, όπως αναφέρει το Soccerbase.

Εξάλλου η κύρια δουλειά του δεν είναι να σκοράρει, αλλά να υπερασπίζεται το δεξί αμυντικό άκρο της ομάδας του. Και τα καταφέρνει περίφημα. Ο 29χρονος Θρακιώτης αμυντικός (γεννηθείς στην Κομοτηνή) είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αναπόσπαστο μέλος του ελληνικού κορμού της Ξάνθης (Φλίσκας, Λισγάρας, ο Αργεντινός αλλά "δικός" μας Λουσέρο, ο μέχρι πέρυσι στην Ξάνθη και νυν του Ατρομήτου, Θοδωρής Βασιλακάκης).

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης φιλοξενήθηκε στον "αέρα" του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για τη νίκη επί του Πλατανιά (3-2) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, τις "κρυφές βλέψεις" των "ακριτών" για είσοδο στην πεντάδα, τη διαδοχή του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον Μίλαν Ράσταβατς και την ομαλότητα αυτής της μετάβασης.

Έπλεξε το εγκώμιο του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ και εγγυήθηκε για την αντοχή του την πίεση, του στενού του φίλου και πρώην συμπαίκτη του, Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος είναι εκτός δράσης λόγω ρήξης χιαστού και χαρακτήρισε ως κοροϊδία αυτό που έγινε στη Λιβαδειά το Σάββατο (14/1) με την έναρξη κι εν συνεχεία διακοπή της αναμέτρησης Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός λόγω έντονης βροχόπτωσης. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν σκέφτονται την είσοδο της Ξάνθης στην πρώτη πεντάδα: "Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δε βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Έχουμε πάρει μαξιλαράκι ασφαλείας από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από εμάς στη βαθμολογία και κοιτάμε αυτές που είναι ψηλότερα. Στρέφουμε το βλέμμα μας στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στοχεύουμε στην ισοπαλία, καθώς ο βαθμός για εμάς θα είναι πολύ σημαντικός".

Για το γεγονός πως η Ξάνθη εμφανίζεται καλύτερη εκτός έδρας από ότι εντός: "Τα στατιστικά αυτό δείχνουν. Έχει παίξει ρόλο ότι έχουμε δώσει όλα τα μεγάλα παιχνίδια στην έδρα μας. Πάντως και εντός παίζουμε το ίδιο ποδόσφαιρο, όπως εκτός. Στο δεύτερο γύρο θέλουμε να… σουλουπώσουμε την κατάσταση στα εντός έδρας παιχνίδια μας".

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: "Ο κόσμος έχει κορεστεί, αφού η ομάδα βρίσκεται πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Κάτι πρέπει να αλλάξει, αλλά αυτό είναι θέμα της διοίκησης. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε στο γήπεδο. Τους θέλουμε στο πλευρό μας, κυρίως στα παιχνίδια που δεν είμαστε τόσο καλοί".

Για τους Έλληνες της ομάδας: "Το μυστικό είναι ότι έχουμε σταθερό κορμό και ακόμα και οι ξένοι που έρχονται νιώθουν σα να είναι… παλιοί".

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για το αν θα ήθελε να φύγει από την Ξάνθη: "Μου είχε έρθει η επιθυμία για μία αλλαγή. Ωστόσο, επειδή είμαι από τη Θράκη, στο τέλος νίκησε η καρδιά και έμεινα στην Ξάνθη".

Για τον προπονητή της ομάδας, Μίλαν Ράσταβατς: "Πήρε τις βάσεις που είχε βάλει πέρσι ο κ. Λουτσέσκου κι έκανε ελάχιστες αλλαγές, βάζοντας τις δικές του πινελιές. Ο κ. Ράσταβατς θέλει να έχουμε πιο πολύ την μπάλα στην κατοχή μας. Κι αυτό ίσως κάνει τη διαφορά στο τακτικό κομμάτι.

Ο κύριος Λουτσέσκου είναι παθιασμένος, τελειομανής και σε πίεζε μέχρι τέλους για το καλύτερο. Αυτό μας άγχωνε ειδικά στην αρχή, που δεν τον ξέραμε καλά. Ο κ. Ράσταβατς έχει το δικό του τρόπο, σου περνάει αυτά που θέλει με μεγαλύτερη ηρεμία και είναι λιγότερο πιεστικός στις προπονήσεις".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Για το αν μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αντέξει την πίεση στον ΠΑΟΚ: "Είμαι σίγουρος 101%. Κάνει όνειρα και βάζει εφικτούς στόχους, για τους οποίους εργάζεται όλη την ημέρα. Η πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ λειτουργεί θετικά για αυτόν και τον βελτιώνει. Σε βάθος χρόνου θα πετύχει αρκεί να έχουν υπομονή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ".

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα: "Στα μεταξύ μας παιχνίδι μου έκανε εντύπωση η ΑΕΚ. Δεν ξέρω τι εικόνα θα παρουσιάσει μετά τους τραυματισμούς. Θεωρώ ότι όποιος κάνει τις καλύτερες μεταγραφές τον Ιανουάριο θα πάρει το πρωτάθλημα. Δίνω προβάδισμα στον Ολυμπιακό και μετά στην ΑΕΚ. Θα παίξει ρόλο η σταθερότητα".

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου: "Με τον Πέτρο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι από την Κομοτηνή και ήμασταν μαζί στις ακαδημίες. Είναι δυνατός άνθρωπος, ψυχικά και πνευματικά. Σίγουρα θα επανέλθει και πιστεύω πιο γρήγορα από ότι το περιμένουμε, καθώς δουλεύει πολύ".

Για το γεγονός ότι ο διαιτητής άρχισε το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν γεμάτος νερά: "Είναι στην εκτίμηση του διαιτητή. Αυτό που έγινε το Σάββατο (13/1) ήταν κοροϊδία. Είναι επικίνδυνο και για τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι αγγαρεία και πρέπει να το καταλάβουν οι διαιτητές. Είναι η δουλειά μας και εμείς πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα στον κόσμο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ