ΞΑΝΘΗ

Λουτσιάνο: "Είχα αποφασίσει να φύγω μετά το παιχνίδι με την Λάρισα"

Λουτσιάνο: "Είχα αποφασίσει να φύγω μετά το παιχνίδι με την Λάρισα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόοουζα μίλησε για την απόφαση του ν’ αποχωρήσει από το πόστο του βοηθού προπονητή της Ξάνθης και τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. Τι ανέφερε για τους Μάτος και Μαουρίσιο.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόοουζα μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena fm" για την απόφαση του ν’ αποχωρήσει από το πόστο του βοηθού προπονητή της Ξάνθης και τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ότι δεν θα είναι πλέον βοηθός προπονητή στην Ξάνθη:

“Το ταξίδι σταμάτησε χθες μετά από δύο χρόνια σε αυτήν την ομάδα, μια ομάδα που ξεκίνησα το 1995 πρώτη φορά σαν ποδοσφαιριστής και δύο χρόνια τώρα σαν βοηθός προπονητή. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι να ευχαριστήσω τον κύριο Λουτσέσκου που παρόλο που δεν ήμουνα επιλογή του, δέχθηκε να είμαι ο συνεργάτης του για έναν ολόκληρο χρόνο. Ένας προπονητής που με βοήθησε και μου άνοιξε τα μάτια και έμαθα κάποια πράγματα μαζί του και τώρα οκτώ μήνες μαζί με τον κύριο Ράσταβατς πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συνεργασία, όμως πιστεύω ότι ήρθε το τέλος για μένα σ’ αυτή την ομάδα και κρατάω τις καλές αναμνήσεις".

Για το γεγονός ότι πολλοί παίκτες στην Ξάνθη σκοράρουν με χτυπήματα φάουλ:

“Το καλύτερο πράγμα για ένα προπονητή είναι να βλέπει τους παίκτες του να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Αυτά τα παιδιά, όπως ο Μπρίτο που όπως μου έλεγε ότι δεν είχε σκοράρει ποτέ με φάουλ, ήρθε στην Ξάνθη και έχει σκοράρει δύο φορές".

Για την άποψη του για τον Μάτος και τον Μαουρίσιο:

“Πιστεύω ότι πραγματικά αυτά τα παιδιά αξίζουν να φοράνε την φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπαίνουν μέσα για να παίξουν πραγματικά για την ομάδα ανεξάρτητα από το ότι είναι Βραζιλιάνοι ή όχι. Όταν τους βλέπω να παίζουν χαίρομαι, χαίρομαι που βλέπω πατριώτες μου να φοράνε μία φανέλα που έχω φορέσει κι εγώ και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό είναι ότι καλύτερο και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και για την διοίκηση, τον προπονητή και για τον ίδιο τους τον εαυτό".

Για το ότι ο Μάτος είναι δεξί μπακ και είναι από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας:

“Έχουν αρκετοί δεξιοί μπακ στην Ελλάδα οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παίξουν. Για παράδειγμα εγώ θυμάμαι μία χρονιά που είχε έρθει ο Γκάμπριελ στον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη χρονιά στο Βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είχε σημειώσει 16 γκολ. Όταν ήρθε εδώ ο κόσμος ήθελε έναν τελείως διαφορετικό Γκάμπριελ. Έλεγε ότι πήγαινε μπροστά και έπρεπε να πάρει ταξί για να γυρίσει πίσω. Είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος σκέψης εδώ στην Ευρώπη απ’ ότι στην Βραζιλία. Ο Μάτος έχει αγωνιστεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στην Ρωσία και είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι πιο έτοιμος. Είναι σε μία ομάδα που έχει ένα προπονητή που επιμένει στην ομαδική δουλειά".

Για το επαγγελματικό του μελλον:

“Είχα αποφασίσει να φύγω μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα. Απλά έκανα μια συζήτηση με την διοίκηση και μου ζητήθηκε να μείνω μέχρι το παιχνίδι με την Λαμία. Από σήμερα περιμένω να βρω κάτι για να συνεχίσω την καριέρα μου. Αν δεν βρω κάτι ο θεός βοηθός και περιμένω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ