ΞΑΝΘΗ

Λουτσέσκου: "Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές"

Λουτσέσκου: "Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές"
Λουτσέσκου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε σε ΜΜΕ της Ρουμανίας υποστηρίζοντας ότι η SuperLeague δεν είναι έτοιμη να δεχτεί αλλαγές όπως η μείωση του αριθμού των ομάδων στις 14 και ανήγαγε τη βελτίωση στη σωστή νοοτροπία.

Στη ρουμανική ιστοσελίδα, "Digisport", μίλησε ο τεχνικός της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέκου για την καθυστέρηση στην εκκίνηση του ελληνικού πρωταθλήματος, τα φαβορί για την κατάκτηση της SuperLeague αλλά και τους στόχους της Ξάνθης, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

"Το πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου, αλλά υπήρχαν μερικά προβλήματα, ανάμεσα στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση. Προσπάθησαν να αλλάξουν το μέχρι τώρα σύστημα και αποφάσισαν ν' αναβάλουν την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Αυτό δεν άρεσε στην τηλεόραση κι επρόκειτο να τιμωρήσουν την κάθε ομάδα με 200.000 ευρώ. Τελικά, θα ξεκινήσουμε από την τρίτη αγωνιστική.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ήχησε ένα δυνατό καμπανάκι. Στη μία πλευρά έχουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι η δύναμη, και στην άλλη ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ, οι οποίες θέλουν να επιβληθούν. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο θα διευθετηθεί με ισορροπημένη διαιτησία και αυτό θα παίξει ρόλο.

Τέθηκε το ζήτημα να πέσουν μερικές ομάδες και να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με 14 ομάδες, αλλά αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με 16 γιατί το πρωτάθλημα δεν είναι έτοιμο για μια τέτοια αλλαγή στην Ελλάδα. Η ποιότητα του πρωταθλήματος είναι καλύτερη από της Ρουμανίας, 3-4 ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές και οι παίκτες μαζί με το όνομά τους μπορούν να φέρουν κι αξία. Μπορούν να διαμαρτύρονται, αλλά όλα είναι ζήτημα σωστής νοοτροπίας.

Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσει η Ξάνθη την παραμονή της όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μετά θα δούμε και το κάνουμε βήμα βήμα. Είμαστε μικρή ομάδα, πρέπει να δώσουμε ώθηση στους εαυτούς μας ώστε να εξασφαλίσουμε μια ευρωπαϊκή θέση ή να τερματίσουμε στο top-5. Πρέπει να έχουμε ισορροπία και να δίνουμε ότι έχουμε σε κάθε ματς", υποστήριξε ο Ρουμάνος τεχνικός.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ