ΞΑΝΘΗ

Λουτσέσκου: "Κρίμα για την προσπάθεια των παικτών"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν απογοητευμένος από την ήττα της Ξάνθης κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ενώ παραδέχθηκε ότι οι Πειραιώτες είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Φάληρο και την ήττα της Ξάνθης με σκορ 2-0 από τον Ολυμπιακό:

Το πρώτο του σχόλιο για το ματς:

Για την ομάδα μας ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η απογοήτευση έρχεται για το αποτέλεσμα. Αντιμετωπίσαμε την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και την πρώτη του βαθμολογικού πίνακα. Είναι δύσκολο να κάνεις θετικό αποτέλεσμα έπειτα από 2-3 μεγάλες ευκαιρίες δεν καταφέρεις να σκοράρεις.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μία ευκαιρία να κάνει το 1-0 και στη συνέχεια ακολούθησε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Το δεύτερο γκολ στο τέλος δεν έχει καμία σημασία για εμάς.

Λυπάμαι για την προσπάθεια των παικτών που δεν πήραν κάτι καλύτερο. Πάλεψαν, θυσιάστηκαν και μόχθησαν για να πάρουν κάτι από αυτό το ματς και στο τέλος δεν κατάφεραν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Το γεγονός και μόνο ότι βρισκόμαστε στις αρχές του β' γύρου και σήμερα έγινε ένα ντέρμπι κορυφής, είναι ένα παράσημο για εσάς; Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Ξάνθη;

Δεν ξέρω πού είναι τα όριά μας. Για εμάς είναι σημαντικό να προετοιμάζουμε το επόμενο παιχνίδι, να είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό, γιατί αυτό που μας έφερε μέχρι εδώ είναι η ταπεινότητα.

Στην αρχή της χρονιάς δεν σκεφτόμασταν ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση, θέλαμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να βρεθούμε σε μία ασφαλή θέση και από εκεί να έχουμε έναν διαφορετικό ενθουσιασμό για να παλέψουμε για μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία.

Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε σήμερα τα καλά πράγματα, την αυτοπεποίθηση και το πνεύμα που επιδείξαμε ως ομάδα. Πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι, να πάμε στο επόμενο και να ασχοληθούμε με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Και μετά να σκεφτούμε για τα επόμενα ματς πρωταθλήματος.

Τόσα χρόνια στην Ελλάδα ξέρετε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος βλέπουμε τον Ολυμπιακό πρώτο και από πίσω ακολουθεί ο Πανιώνιος και η Ξάνθη. Αυτό δείχνει ότι έχει κλείσει η ψαλίδα; Έχουν ανέβει οι ομάδες που θεωρούνται "μικρές"; Έχουν πέσει οι μεγάλες ομάδες;

Πιστεύω ότι η πιο δυνατή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Νομίζω ότι είναι αυτή η ομάδα και έπειτα ακολουθεί ένα γκρουπ άλλων ομάδων. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτό. Ίσως από την εμπειρία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ίσως επειδή έχουν πολλούς τίτλους ή έχουν κερδίσει πολύ δυνατά παιχνίδια.

Ας πούμε ότι από τη 2η θέση και κάτω υπάρχει μία ισορροπία στις ομάδες. Ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ θα βρουν λόγω της εμπειρίας τους τον τρόπο να προσπεράσουν τους υπόλοιπους στην πορεία του πρωταθλήματος. Ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα την πίεση, γιατί σε αυτές τις ομάδες ξέρουν να την διαχειρίζονται.

Αυτές οι ομάδες ζουν συνεχώς με πίεση. Από την άλλη εμείς κοιτάμε να προετοιμάζουμε το επόμενο ματς, να δίνουμε τα πάντα στο 90λεπτο και να κρατάμε ένα πολύ καλό πνεύμα όσον αφορά στο σύνολο για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη
TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ