ΞΑΝΘΗ

Λουτσέσκου: "Η υπομονή και ηρεμία μας έδωσε τη νίκη"

Λουτσέσκου: "Η υπομονή και ηρεμία μας έδωσε τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το πλάνο της ομάδας του το οποίο ακολουθήθηκε κατά γράμμα από τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης και έφερε αυτή τη σπουδαία πρόκριση.

Ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από τη νίκη πρόκριση της ομάδας του εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος μίλησε για πολύ σκληρή δουλειά εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του και στα δυο ματς του Κυπέλλου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά:

"Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς όχι μόνο γιατί περνάμε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου αλλά και γιατί αποκλείσαμε μια ιστορική ομάδα και μια ομάδα που έχει ένα οργανωμένο στυλ παιχνιδιού με πολύ ποιότητα και πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Υπήρξαν δυο σκληρά ματς και με πολύ ένταση αλλά γενικά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου άξιζε την πρόκριση, στο πρώτο ματς παίξαμε καλά για 80 λεπτά και εδώ παίξαμε ένα έξυπνο παιχνίδι και εκτιμώ το γεγονός πως οι παίκτες μου ήταν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος ακόμα και όταν παίξαμε με έναν παίκτη παραπάνω. Έπαιξαν καλά έχοντας υπομονή μέχρι το τέλος.

Παίξαμε ένα καλό πρώτο μέρος ισορροπημένο χωρίς να δώσουμε ευκαιρίες και αυτό συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να μην είχαμε πολλές ευκαιρίες αλλά πιέσαμε τον Παναθηναϊκό φέραμε μπάλες μέσα στην περιοχή και ήταν φυσιολογικό στο τέλος να σκοράρουμε".

Ήταν τα δυο κομβικά σημεία η αποβολή του Μέντες και ότι ο Γούτας εξαφάνισε τον Μέντες;
"Δεν ξέρω τι να πω για την αποβολή ίσως να είχαμε σκοράρει και με τον Μέντες, ίσως όχι δεν το ξέρουμε. Ο Γούτας έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες μας έκαναν ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και είχαμε ενέργεια και πιέζαμε σωστά πάνω στον αντίπαλο με αυτοπεποίθηση και το μυστικό ήταν η σκληρή δουλειά σε αυτά τα δυο παιχνίδια".

Ήταν το σχέδιο της ομάδας να περιμένει και να χτυπήσει στο τέλος;
"Υπήρχε ένα σχέδιο να πιέσουμε στην ανάπτυξη του αντιπάλου από ψηλά και να οργανωθούμε αν ο Παναθηναϊκός περάσει το πρέσινγκ μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετική με έναν θετικό τρόπο χωρίς να δώσουμε χώρο και να προσέξουμε ιδιαίτερα ανάμεσα στις γραμμές μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα ανάμεσα στις γραμμές, όταν και μπορεί εύκολα αν έχει χώρο να δημιουργήσει ευκαιρίες προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όπως και στα τελευταία 30 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου θεωρώ ότι ήμασταν ήρεμοι, προσπαθούσαμε να βρούμε την κατάλληλη στιγμή να χαλάσουμε την ισορροπία και να έχουμε μαι ευκαιρία και έτσι έγινε".

Η παρουσία του Σίλβα Κλέιτον είναι ξεχωριστή για την ομάδα σας, ανεβάζει την ποιότητα σας;
"Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, μας δίνει περισσότερη τεχνική όταν τον έχουμε κρατάει καλά την μπάλα μπορεί να μας βοηθήσει στο στυλ παιχνιδιού μας και έχουμε μια διαφορετική ποιότητα όταν τον έχουμε".

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ξάνθη;
"Απλά περάσαμε στην επόμενη φάση. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο και όχι πιο μακριά. Είδα απίστευτα αποτελέσματα στο Κύπελλο με πολλές εκπλήξεις. Για το πρωτάθλημα έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι σε δυο μέρες. Μιλήσαμε ήδη στα αποδυτήρια και πρέπει να κερδίσουμε την καλή αυτοπεποίθηση από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό και να ξεχάσουμε αυτή τη νίκη γιατί θα δώσουμε μια άλλη μάχη την Κυριακή".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ