ΞΑΝΘΗ

Κυνηγάει την έκπληξη με Γέντρισεκ η Ξάνθη

Austria's Emauel Pogatetz, left, and Slovakia's Erik Jendrisek fight for the ball during an international friendly soccer match between Austria and Slovakia in Klagenfurt, Austria, on Wednesday, Aug. 10, 2011. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Austria's Emauel Pogatetz, left, and Slovakia's Erik Jendrisek fight for the ball during an international friendly soccer match between Austria and Slovakia in Klagenfurt, Austria, on Wednesday, Aug. 10, 2011. (AP Photo/Kerstin Joensson) ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr κοντά στην απόκτηση του 30χρονου διεθνή Σλοβάκου επιθετικού, Έρικ Γέντρισεκ, βρίσκεται η Ξάνθη για τη θέση του βασικού στράικερ. (VIDEO)

Τον παίκτη που θα αποτελέσει τη δύναμη πυρός της στην επίθεση τη νέα σεζόν φαίνεται ότι έχει βρει η Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr οι Ακρίτες κυνηγάνε την έκπληξη με την απόκτηση του Έρικ Γέντρισεκ.

Πρόκειται για 30χρονο επιθετικό διεθνή με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας ο οποίος έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στη Γερμανία.

Ο Γέντρισεκ ξεκίνησε την καριέρα από την Ρουζόμπεροκ και το καλοκαίρι του 2006 πήγε στο Ανόβερο. Εκεί έκανε μόλις εννιά συμμετοχές για να πάρει μεταγραφή στην Καϊζερσλάουτερν. Εκεί είχε 2,5 γεμάτες σεζόν όπου μέτρησε 90 συμμετοχές με 34 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2010 πήγε στη Σάλκε για να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2011 για χάρη της Φράιμπουργκ. Σε μία διετία είχε 36 συμμετοχές με δύο γκολ, ενώ την επόμενη χρονιά την Κότμπους είχε 29 εμφανίσεις με ένα τέρμα. Το καλοκαίρι του 2015 πήγε στην Κρακοβία από την οποία μένει ελεύθερος σε λίγες ημέρες. Στα δύο χρόνια της παρουσίας του στην Πολωνία είχε 53 συμμετοχές με 17 γκολ.

Παράλληλα, ο Γέντρισεκ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας με την οποία έχει πραγματοποιήσει 37 συμμετοχές και έχει πετύχει τέσσερα τέρματα. Συνολικά στην καριέρα του ο 30χρονος επιθετικός έχει πραγματοποιήσει 348 συμμετοχές έχοντας 97 γκολ και 37 ασίστ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εάν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή για την Ξάνθη θα πρόκειται για μία σημαντική κίνηση που θα την ενισχύσει σημαντικά ενόψει της νέας περιόδου.

Δείτε ορισμένα από τα γκολ του στο Γερμανικό πρωτάθλημα

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

Photo credits: AP Photo/Kerstin Joensson

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ