ΞΑΝΘΗ

Κάστρο στο Sport24.gr: "Η Ξάνθη μοιάζει με τη Σαν Λορένσο"

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αργεντινός επιθετικός της Ξάνθης, Ματίας Κάστρο, μιλά στο Sport24.gr για το ματς με την ΑΕΚ, την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα και συγκρίνει την ομάδα της Θράκης με τη Σαν Λορένσο.

Ήλθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017. Η Ξάνθη αποτέλεσε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία. Είχε περάσει ξανά τα σύνορα της Αργεντινής (αγωνίστηκε σε CAI και Ουνιόν στην πατρίδα του), καθώς έπαιξε σε Ουρουγουάη (Ντανούμπιο, Βίλα Εσπανιόλα) και Χιλή (Ουνιόν Λα Καλέρα και Σαν Μάρκος), αλλά πότε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός της Ξάνθης, Ματίας Κάστρο, αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνει ο Μίλαν Ράσταβατς "από τα μαλλιά". Ήδη, μετρά τέσσερα γκολ (δύο στο Κύπελλο Ελλάδας και δύο στη Super League Σουρωτή) σε μόλις πέντε (σε σύνολο 15) εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα.

Αποδεικνύεται η "χρυσή" αλλαγή. Το (απ)έδειξε και στην εντός έδρας αναμέτρηση της προηγούμενης (21ης) αγωνιστικής, όταν έδωσε στην ομάδα της Θράκης με γκολ στα τελευταία λεπτά απέναντι στην Κέρκυρα το βαθμό (1-1) και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr μίλησε με τον Νοτιοαμερικανό για το ματς με την ΑΕΚ (18/2, 17:15) για την 22η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Ο Κάστρο θέτει ως στόχο την έξοδο της Ξάνθης στο Europa League της επόμενης σεζόν και τη συγκρίνει με τη Σαν Λορένσο.

- Φαντάζομαι, έχεις προσαρμοστεί πλήρως στην Ελλάδα. "Αποτυπώνεται" εξάλλου και στην απόδοσή σου;

"Ναι, είμαι καλά. Είναι πολύ όμορφη χώρα. Ο κόσμος, η πόλη, οι συμπαίκτες μου, με βοήθησαν από την αρχή. Ο συμπατριώτης μου, Αντριάν Λουσέρο με βοήθησε από την αρχή να αισθανθώ άνετα".

- Πώς προέκυψε αυτή η πρόταση, η ευκαιρία να παίξεις στην Ελλάδα;

"Πριν από ένα χρόνο έμαθα για το ενδιαφέρον της Ξάνθης. Ο τεχνικός της διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, ήλθε και με είδε από κοντά στην Ουρουγουάη σε ένα ματς με τη Σαν Λορένσο για το Copa Libertadores. Οι μάνατζερ μου, Γκαμπριέλ Λετιέρι και Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο μου πρότειναν αυτήν ευκαιρία και δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή".

- Μίλησες με κάποιον πριν έλθεις στην Ελλάδα; Για να ενημερωθείς για το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Ναι, έχω μεγάλη και μακρόχρονη φιλία με τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Τότε, ήταν στον Παναθηναϊκό, ήμασταν συμπαίκτες στην CAI. Με τον Μαρτίν Ρόλε που τώρα είναι στην Κέρκυρα, αλλά παλαιότερα είχε περάσει από τον Αστέρα. Με τον Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι. Επικοινώνησα με τα παιδιά και μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και τη χώρα".

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες;

"Ναι, πολύ δικαιωμένος. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είμαι πολύ άνετος".

- Πιστεύεις ότι η Ξάνθη θα μπορέσει να βγει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν;

"Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας. Να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό είναι το όνειρό μου. Από μικρός, ήθελα να αγωνιστώ στην Ευρώπη".

- Τώρα, έρχεται ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ. Μπορείτε να πάρετε κάτι από αυτήν την αναμέτρηση;

"Ναι, ναι. Παίζουμε με μεγάλο αντίπαλο, κόντρα σε μεγάλους παίκτες. Θέλουμε, ωστόσο, ένα καλό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε στη μάχη που έχουμε να βγούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις"

- Η Ξάνθη βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά έχει μια ομάδα με αδιάλειπτη παρουσία στην πρώτη κατηγορία. Η άποψή σου για τις εγκαταστάσεις της ομάδας;

"Ναι, η πόλη βρίσκεται μακριά από την πρωτεύουσα. Η πιο κοντινή μεγάλη πόλη είναι η Θεσσαλονίκη. Αλλά, η ζωή είναι ήρεμη εδώ. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και οι εγκαταστάσεις, το προπονητικό κέντρο είναι ενδεικτικά".

- Το αγαπημένο σου φαγητό στην Ελλάδα;

"Η χωριάτικη σαλάτα".

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Ποιο είναι πιο δυνατό; Το αργεντίνικο ή το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Μοιάζουν. Στην Ελλάδα υπάρχει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι. Μοιάζουν, όμως, σε γενικές γραμμές".

- Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Έχει κάποια εκ των δύο το προβάδισμα;

"Είναι δύο ομάδες με καλούς παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Για μένα, καμία εκ των δύο δεν έχει προβάδισμα. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες".

- Μπορεί να είσαι αναπληρωματικός, αλλά όταν έρχεσαι από τον πάγκο σκοράρεις. Νιώθεις ότι χτυπάς την "πόρτα" της ενδεκάδας;

"Ο ποδοσφαιριστής πάντα θέλει να παίζει. Ο Γέντρισεκ είναι μεγάλος παίκτης και πολύ καλός συμπαίκτης. Εγώ, όταν μπαίνω προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό"

- Με ποια αργεντίνικη ομάδα θα μπορούσες να συγκρίνεις την Ξάνθη;

"Με τη Σαν Λορένσο, ίσως περισσότερο. Ή με τη Ράσινγκ, τη Ροσάριο"

- Θέλεις να μείνεις στην Ελλάδα πολλά χρόνια;

"Δεν ξέρω. Θα το δείξει ο χρόνος. Θέλω να τελειώσω τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Θέλω να συνεχίσω στην Ξάνθη και την Ελλάδα, αλλά θα το δείξει ο χρόνος. Σίγουρα είναι στόχος μου να παίξω στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο που μπορώ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ