ΞΑΝΘΗ

Καπετάνος: "Σε δεύτερη μοίρα ο Παντελής"

Καπετάνος: "Σε δεύτερη μοίρα ο Παντελής"
Καπετάνος INTIME SPORTS

Ο Παντελής Καπετάνος ηγείται και φέτος της γραμμής κρούσης της Ξάνθης και μιλάει για το πρωτάθλημα, τον Λουτέσκου, τις ισοπαλίες με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, αλλά και για τον εαυτό του, τον οποίο "έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα".

Πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης, σημειώνοντας 10 γκολ, όσα και ο Κλέιτον. Ο Παντελής Καπετάνος και φέτος ηγείται της επιθετικής γραμμής της ξανθιώτικης ομάδας και μιλάει στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ για την περσινή χρονιά, την φετινή προετοιμασία, το ξεκίνημα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τους προσωπικούς του στόχους…

-Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της επιστροφής σου στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ξάνθης πώς θα χαρακτήριζες την περσινή πορεία;

"Ήρθα σε μια περίοδο όπου δεν ήταν καλή για μένα καθώς είχα να αγωνιστώ καιρό λόγω τραυματισμού. Στην αρχή με ενδιέφερε να είμαι καλά αγωνιστικά και να βρω ρυθμό. Η περσινή σαιζόν ήταν πετυχημένη καθώς οι στόχοι και ομαδικά και ατομικά επιτεύχθηκαν. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα και τον στόχο που είχε για τον τελικό κυπέλλου και τα καταφέραμε".

-Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει συνέχεια σ’ αυτή την περσινή πορεία και τι χρειάζεται;

"Να πετύχεις κάτι μία φορά μπορεί να θεωρηθεί εύκολο, όμως η διάρκεια το δύσκολο. Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό σύνολο, ένα σοβαρό προπονητή και μέσω της δουλειάς να μείνουμε εκεί και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω".

Τόσο στα φιλικά προετοιμασίας, όσο και στις δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Ξάνθη αγνοεί την ήττα έχοντας 2 νίκες στο ξεκίνημα, 7 διαδοχικές ισοπαλίες και το 2-0 του Σαββάτου με τον Αγροτικό Αστέρα…

"Τα φιλικά της προετοιμασίας είναι περισσότερο για να βγάλει ο προπονητής τα δικά του συμπεράσματα και να βρουν έναν ρυθμό οι παίκτες. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και σε όλα μπορείς να δεις κάτι. Για παράδειγμα το ότι δεν χάνουμε είναι κάτι θετικό. Είμαστε μια σοβαρή ομάδα, δύσκολα μας κερδίζει ο αντίπαλος. Μέσα από σκληρή τη δουλειά θέλουμε να έχουμε αυτό το κάτι παραπάνω για να έρθουν και οι νίκες".

-Τους δύο βαθμούς με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και την ΑΕΚ στα Πηγάδια τους θεωρείς θετική συγκομιδή;

"Μέσα στον ΠΑΟΚ ο βαθμός είναι θετικός αν αναλογιστεί κανείς και το βαθμό ετοιμότητας του αντιπάλου λόγω των επίσημων αγώνων. Από εκεί και πέρα μπορεί να σκεφτόμασταν μόνο τη νίκη με την ΑΕΚ αλλά θα έλεγα ότι η ισοπαλία είναι δίκαιη. Οι δύο βαθμοί πιστεύω ότι είναι θετικοί για την αρχή με αυτούς τους αντιπάλους".

-Εβδομάδα χωρίς επίσημη αγωνιστική δράση αυτή που πέρασε. Σε ποιους τομείς δούλεψε περισσότερο η Ξάνθη;

"Όταν έχεις διακοπή και μπορείς να δουλέψεις, αυτό το κάνεις πάνω σε τομείς που χρειάζεσαι. Τώρα δουλέψαμε στην αντοχή για να έχουμε καλύτερη συνέχεια και ατομικά σε στοιχεία που μας λείπουν".

-Μετά τις αναμετρήσεις με τους «δικέφαλους», ακολουθεί η επικίνδυνη έξοδος στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, που έχει ξεκινήσει με νίκες το φετινό πρωτάθλημα. Πώς θα αντιμετωπίσει η ξανθιώτικη ομάδα το επόμενο παιχνίδι;

"Ο Ατρόμητος αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα και ίσως η πιο δυνατή. Και πέρσι, στα δύσκολα παιχνίδια δείξαμε ότι ήμασταν εκεί καθώς χάσαμε βαθμούς στα θεωρητικά πιο εύκολα ματς. Θα πάμε στον Ατρόμητο και θα δώσουμε τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα".

-Η κλήρωση του πρωταθλήματος έχει χαρακτηριστεί δύσκολη και από τους φιλάθλους της Ξάνθης. Μετά τον Ατρόμητο υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ηρακλής εκτός έδρας και ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια…

" Πρώτη φορά στην καριέρα μου συναντώ τέτοιο πρόγραμμα σε μια ομάδα. Στις πρώτες αγωνιστικές αντιμετωπίζουμε όλες τις ομάδες που τερμάτισαν πέρσι πολύ ψηλά. Αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με αυτοσυγκέντρωση. Όλοι παίζουν με όλους. Ίσως μειονέκτημά μας να είναι το γεγονός ότι δεν είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θέλουμε".

-Πέρσι έφτασες σε διψήφιο αριθμό γκολ στην πιο παραγωγική ελληνική χρονιά σου έχοντας παράλληλα και 31 συμμετοχές στη Super League. Φέτος τι μπορεί να περιμένει η ομάδα και οι φίλαθλοί της από σένα;

"Όταν αγωνίζομαι, αγωνίζομαι για την ομάδα. Τον Παντελή, τον έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα. Σκοπός μου είναι να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, να σημειώσω όσο περισσότερα γκολ μπορώ αλλά και γενικά όπως μπορώ να προσφέρω, θα προσφέρω".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ