ΞΑΝΘΗ

Ιστορικό ρεκόρ για την Ξάνθη

Ιστορικό ρεκόρ για την Ξάνθη
Ξάνθη 1000 γκολ INTIME SPORTS

Ο Ντάνι Νιέτο έγραψε ιστορία στα Πηγάδια την Κυριακή το απόγευμα, καθώς πέτυχε το 1000ο τέρμα της Skoda Ξάνθη στην πρώτη κατηγορία. Δείτε ποιες ομάδες έχουν φτάσει και ξεπεράσει το φράγμα των 1000 γκολ.

Οι φίλοι της Ξάνθης έπρεπε να περιμένουν σχεδόν ένα μήνα για να πετύχει η ομάδα τους το ιστορικό ρεκόρ, αφού τόσο απέναντι στον Λεβαδειακό όσο και με τον Πλατανιά δεν κατάφεραν να σκοράρουν!

Τελικά τη λύση έδωσε Ισπανός επιθετικός Ντάνι Νιέτο, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 43ο λεπτό απέναντι στην Βέροια ( ισοφάρισε σε 1-1).

Πότε ήταν το πρώτο γκολ των Ακριτών στην μεγάλη κατηγορία; Πριν από 26 ολόκληρα χρόνια! Η Ξάνθη στο ντεμπούτο της στην Α Εθνική έχασε με 3-1 από την ΑΕΛ, με τον Γιώργο Μαρινάκη να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 65ο λεπτό.

17/09/89 ΑΕΛ - Σκόντα Ξάνθη (1-0) 3-1

Από τότε έχουν ακολουθήσει 26 σερί χρόνια όπου η ομάδα δεν υποβιβάστηκε ποτέ στην δεύτερη κατηγορία, έχοντας τον Χρήστο Πανόπουλο στο τιμόνι της.

Μπήκε στο κλειστό κλαμπ

Μαζί με την Ξάνθη, άλλες δέκα ομάδες έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 1000 γκολ στην πρώτη κατηγορία. Αυτές είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Απόλλωνας Σμύρνης, Εθνικός Πειραιώς και μαζί τους πλέον η Ξάνθη.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ